Zakończyłam w ub. tygodniu sezon grilowy a już tęsknię, ale wybieram się niebawem o tutaj na smoke barbecue, podobno gęba w niebie

http://www.srebrnagora.net/menu-restauracja-krakow.php
Moderator: Estraven
Amica pisze:casica pisze:Szynki gotowane (ogromne takie jak teraz te francuskie czy włoskie), otoczone wianuszkiem tłuszczyku, pięknie i cienko pokrojone. I te cienkie płatki ułożone warstwami na świeżej bułeczce posmarowanej dobrym masłem. Ach![]()
Też pamiętam, z czasów gdy szynka była w stałej sprzedaży i kupowało sie po 10 dkg, bo nikt nie robił zapasów. I chałwę pamiętam w formie małych batoników, zawijanych w kolorowy celofan, i angielską czekoladę na wagę, i cukierki w papierkach w gwiazdki...
ewan pisze:Co Was tak na tę szynkę wzięłoMogę Wam kupić takiej prawdziwe, wędzonej w zimnym dymie z Liszek i podesłać w bąbelkowej kopercie
![]()
Zakończyłam w ub. tygodniu sezon grilowy a już tęsknię, ale wybieram się niebawem o tutaj na smoke barbecue, podobno gęba w niebie![]()
http://www.srebrnagora.net/menu-restauracja-krakow.php
felin pisze:A ja właśnie męczę swojskie kiełbaski z dziczyzny, które moja mam dostała od wdzięcznego pacjenta i mam ich już serdecznie dość
felin pisze:http://kontakt24.tvn24.pl/ustka,2752720,ugc![]()
felin pisze:Zaiste, DPD to inna jakość![]()
![]()
Pan kurier podniósł mi dziś ciśnienieMało brakowało, a odmówiłabym przyjęcia przesyłki. Okazało się, że pan robi mi łaskę (za którą wybuliłam 50 pln
) wnosząc paczki pod drzwi mieszkania
![]()
Bo są dwie i ciężkie![]()
Spytałam jak myśli, czemu zamówiłam przesyłkę kurierską; otóż po to, żeby nie nosić sama. Albowiem usługa kuriera to "od drzwi do drzwi", czyli jak na nalepce z adresem ma numer mieszkania, to znaczy, że aportuje przesyłkę do drzwi mieszkania, a nie do furtki na posesję czy do drzwi budynku.
No to wcisnął mi do ręki skaner, wziął jedną paczkę pod pachę, drugą też i wniósł, waląc jedną po drodze o każdy stopień![]()
To mu spokojnie powiedziałam, że jak coś będzie w środku uszkodzone, to pójdzie na niego skarga. A ten fiut na to, że i tak robi mi łaskę, bo on nie ma obowiązku, bo waga paczek przekracza limit (no fakt, obie razem ważyły 45 kilo, ale nikt mu nie każe targać obu na raz). Tu już się wkurwiłam i mu powiedziałam, że chyba mu się coś pomyliło; on wykonuje usługę, za którą ja zapłaciłam, a nie robi mi żadnej łaski. Łaskę to mogę mu zrobić ja, nie zgłaszając skargi na jego zachowanie. I nie wiem jaki ma limit wagi w umowie, ale to nie mój problem i jeśli go zmuszają do noszenia zbyt dużych ciężarów, to powinien porozmawiać ze swoim szefem albo zmienić pracę - w takiej infolinii np. będzie wyłącznie siedział i gadał przez telefon
![]()
casica pisze:Już nawet sam opis mi podnióśł ciśnienie![]()
Być może dlatego zooplus od pewnego momentu wysyła 2 paczki? Gdy zamawiam 2 wory CB, czyli za każdym zamówieniem? Żeby kurierzy nie mogli histeryzować?
Birfanka pisze:Mnie zooplus za kazdym razem pakuje 2 wory Tigerino (30 litrowe) w jedno pudlo, ale waga chyba nie przekracza 30 kg. W drugim wielkim pudle mam z reguly dwa 10-kg wory karmy. Pani kurier nie grymasi, podwozi te 2 pudla naraz na wozeczku:
nie tylko pod drzwi, ale sklada na podlodze w przedpokoju. Z usmiechem. Moze na drugi raz powiedz panu kurierowi, ze poza Polska baby takie przesylki, dostarczaja, daja rade i nie mantyczą
A, jak mieszkalismy jeszcze w starym domu, to wozeczka nie potrzebowala, od furtki do drzwi frontowych (3 metry) i po 5 schodkach wnosila na rekach do srodka, tutaj musi przejsc przez podworze, hall i wjechac winda, wiec bierze wozeczek.
Straszny cienias ten kurier
felin pisze:casica pisze:Już nawet sam opis mi podnióśł ciśnienie![]()
Być może dlatego zooplus od pewnego momentu wysyła 2 paczki? Gdy zamawiam 2 wory CB, czyli za każdym zamówieniem? Żeby kurierzy nie mogli histeryzować?
To nie były paczki z zooplusa.
Zamówiłam ławki ogrodowe na wyprzedaży (a 100 pln za sztukę), drewniane.
Bardzo porządnie zapakowane, oklejone przez DPD wielkimi, czerwonymi nalepkami "Fragile". Jedna ważyła 22.5 kg. Fakt, nawet przy takim traktowaniu trudno pewnie było coś w nich uszkodzić, ale qrwa, nalepki były, a ja zapłaciłam dodatkowo 5 dych za kuriera![]()
Zrobię jeszcze jedno podejście do DPD - tym razem zooplusowe - i jeśli będzie podobnie, to zostaję przy gls.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, maeria89 i 669 gości