Mam Kubusia i nie zawaham się go użyć! :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 02, 2014 11:18 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

Moja kicia nawet jak jest w ferworze zabawy, to można z nią wszystko robić. Odkłada zabawę i całkowicie się poddaje, potem jakby nigdy nic wraca do zabawy.
Ale bawi się jak szalona, tylko widać jak ten ogon wiruje w powietrzu. :) Dzisiaj rano myła mi głowę po kociemu. :)) Dba o pancia.
Świat jest tylko tak skomplikowany, jak sami go sobie komplikujemy. Nie wiem kto to, tak wymyśliłem.

tomciopaluch

Od: Czw sie 28, 2014 4:41

Post » Wto wrz 02, 2014 11:20 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

na mydle zaoszczędzisz :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto wrz 02, 2014 11:46 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

Ha ha i na wodzie. Martwią mnie te jej uszy. Zapomniałem kupić szpatułki do uszu, bym jej natarł olejkiem.
Świat jest tylko tak skomplikowany, jak sami go sobie komplikujemy. Nie wiem kto to, tak wymyśliłem.

tomciopaluch

Post » Wto wrz 02, 2014 11:54 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

A co ma z tymi uszami ? bo jakoś mi uciekło :oops: :oops:
Raczej sam nie kombinuj z jakimiś olejkami, bo to może być świerzbowiec - znak charakterystyczny - uszy wewnątrz są czarne, jakby brudne.
I to - niestety wet musi leczyć. Nieleczony jest bardzo dolegliwy, koty ze świądu potrafią uszy poszarpać na makaron.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto wrz 02, 2014 12:09 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

Właśnie to wygląda jak świerzbowiec. Gdzieś wyczytałem że olejkiem można to natrzeć by ulżyć kotu.
Ale muszę zmienić weterynarza bo ten to jakiś niedopracowany. Ale jeszcze za miesiąc pójdę do niego na szczepienie, bo kicia i tak jest a niego wściekła.
A nie chcę jej do nowego zrażać.

tomciopaluch

Post » Wto wrz 02, 2014 12:21 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

Miałam już nie pisać na wątku, ale się złamałam.Świerzb trzeba leczyć, najlepszy jest ( moim zdaniem) oridermyl.Jakoś nie ufam spot-onom.Świerzb jest zoonozą, trzeba uważać.Są specjalne preparaty do czyszczenia uszu, kiedyś je stosowałam, ale wystarczy wyczyścić patyczkiem do uszu, zapuścić oridermyl i tyle.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto wrz 02, 2014 12:28 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

Tak czułem ewar, że focha strzelisz. :) Ale proszę cię nie rób mi tego, ja się nie znam na damskich charakterach. ^..^

tomciopaluch

Post » Wto wrz 02, 2014 12:32 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

Nie, ja nie strzelam żadnego focha, ale za dużo informacji jest dezinformacją.Można się pogubić.Wątek czytam.
Nazwij w końcu tę kotkę, bo taka bezimienna.Może Giga dla kontrastu z Twoim nickiem?

ewar

Post » Wto wrz 02, 2014 12:34 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

Już ją nazwałem to jest "Kicia". :)

tomciopaluch

Post » Wto wrz 02, 2014 12:43 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

To weź Kicię do weta i zrób porządek ze świerzbem.Mój wet ma kamerkę, bardzo dokładnie można sprawdzić, co w uszach siedzi, ale nawet kiepski wet świerzb chyba rozpozna.Nie zwlekaj z tym, to pasożyt, bardzo kotkę osłabia, a i Ty możesz się zarazić.Mało prawdopodobne, mnie się nigdy nie udało, ale ryzyko jest.
Odrobaczyłeś ją już, bo jakoś mi umknęło?

ewar

Post » Wto wrz 02, 2014 12:53 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

Wiesz to powinno być załatwione na pierwszej wizycie. Najpierw powinien ją obejrzeć dokładnie a potem działać. Nie będę wspierał działalność "olewatorów".
Ten miesiąc kicia wytrzyma, potem pójdę do innego i tak muszę książeczkę zdrowia wziąć od tamtego. Kicia nie drapie się tak często, max 3 x dzień, więc chyba nie ma tragedii.
Robaków w kupie nie widzę, pchły już sobie poszły katar mija tylko uszy zostały.

tomciopaluch

Post » Wto wrz 02, 2014 13:02 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

tomciopaluch pisze:Ale muszę zmienić weterynarza bo ten to jakiś niedopracowany.

Zdecydowanie! Standardowo, lekarz przy każdej wizycie powinien sprawdzić uszka.

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Wto wrz 02, 2014 13:10 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

Miesiąc będziesz czekał????Nie żartuj.Robaki są w kupie jak to samobójcy, często ich nie widać.Bywa i tak jak z jednym z moich tymczasów, zaniosłam kupę do badania,nic nie wyszło, a na następny dzień znalazłam człon tasiemca.A jak to sprawdzasz, skoro Kicia załatwia się do sedesu?

ewar

Post » Wto wrz 02, 2014 13:11 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

Miesiąc chcesz czekać? Problem ze świerzbem się pogłębi i będzie dłuższe leczenie, a co za tym idzie kosztowniejsze. Poza tym nie wiem czy Tobie byłoby fajnie chodzić miesiąc z naprawdę swędzącymi i obolałymi uszami. To ogromny dyskomfort dla kota.
Obrazek

Artyna

Od: Śro kwi 09, 2014 19:10

Post » Wto wrz 02, 2014 13:16 Re: [BYŁO]Pomocy!!! JEST ->Mam grzeczną kotkę

Nie zawsze się załatwia, bo mam odruch zamykania. Dobrze że piszecie bo to co w necie wyczytałem, pozwoliło mi sądzić, że można poczekać. 8O

tomciopaluch

[poprzednia][następna]