Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 24, 2014 9:38 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

No nic. Tak se lubię ponarzekać jedynie. Głupia ja, głupia ja. :201429
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto cze 24, 2014 11:02 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

KW podobno znowu na diecie - do poniedziałku :o
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 24, 2014 11:03 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

Za co tym razem?
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto cze 24, 2014 11:11 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

Zosik pisze:Ja zapisując dziecko do szkoły musiałam napisać 1000 oświadczeń, po czym oświadczać, że moje oświadczenia są moimi oświadczeniami oraz, że oświadczyłam świadomie oświadczając, jak również oświadczam, że to właśnie ja oświadczyłam to, co oświadczałam poprzednio.
Dodatkowo mój małż po przybyciu do PL również musiał polecieć do szkoły i oświadczać za siebie, jak i oświadczać, że wie, że ja oświadczyłam i, że on oświadcza, że się z moim oświadczeniem zgadza.

Jezu, jakie to szczęście, że nie mam dzieci :strach:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto cze 24, 2014 11:27 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

Zosik pisze:Za co tym razem?

Na wkurzonych przeczytałam - podobno za słownictwo (w sensie obraźliwe).

Edit:
casica pisze:
evanka pisze:
casica pisze:czy złamaniem netykiety nie jest czasem niepoinformowanie zbanowanej osoby o powodach bana?

zbanowana pewnie poinformowali
to my nie znamy powodu

Zbanowaną uraczono standardowym tekstem o używaniu określeń obraźliwych, zbanowana zachodzi w głowę gdzie i jakich :roll:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 24, 2014 11:31 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

felin pisze:Jezu, jakie to szczęście, że nie mam dzieci :strach:

Solidaryzuję się: też się cieszę, że nie masz… tfu, że nie mam dzieci ;)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Wto cze 24, 2014 11:38 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

floxanna pisze:
felin pisze:Jezu, jakie to szczęście, że nie mam dzieci :strach:

Solidaryzuję się: też się cieszę, że nie masz… tfu, że nie mam dzieci ;)

Przynajmniej kotom wystarczy micha i nie wymagają do tego oświadczeń w pięciu kopiach i ze zdjęciem :twisted:

felin

Post » Wto cze 24, 2014 13:08 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

felin pisze:
Zosik pisze:Ja zapisując dziecko do szkoły musiałam napisać 1000 oświadczeń, po czym oświadczać, że moje oświadczenia są moimi oświadczeniami oraz, że oświadczyłam świadomie oświadczając, jak również oświadczam, że to właśnie ja oświadczyłam to, co oświadczałam poprzednio.
Dodatkowo mój małż po przybyciu do PL również musiał polecieć do szkoły i oświadczać za siebie, jak i oświadczać, że wie, że ja oświadczyłam i, że on oświadcza, że się z moim oświadczeniem zgadza.

Jestem świeżo po załatwianiu formalności na becikowe. Niby wg ustawy powinnam przynieść tylko trzy dokumenty, w praktyce przyniosłam z 15ście, do tego kazali mi podpisać kolejne 5 oświadczeń na miejscu. Po co im tyle papierów? :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto cze 24, 2014 13:18 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

Będę miała czas i natchnienie to opowiem jak ostatnio załatwiałam dokumenty do świadczenia z Norge. Ale to dłuuuuga opowieść i jeszcze wywołuje emocje, bo nadal mam sprawę nie załatwioną. :twisted:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto cze 24, 2014 13:51 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

Szalony Kot pisze:
felin pisze:

Jestem świeżo po załatwianiu formalności na becikowe. Niby wg ustawy powinnam przynieść tylko trzy dokumenty, w praktyce przyniosłam z 15ście, do tego kazali mi podpisać kolejne 5 oświadczeń na miejscu. Po co im tyle papierów? :/

Też mnie to zawsze zastanawia.
A najbardziej nie mogłam pojąć, kiedy zmarł mój ojciec i później ciotka i likwidowaliśmy konta w bankach, że banki owe koniecznie chciały kopię aktu zgonu, skoro mieliśmy postanowienia spadkowe sądów 8O
Przecież żaden sąd przy zdrowych zmysłach nie wyda postanowienia spadkowego nie mając dowodu na to, że spadkodawca nie żyje :roll: I w świetle prawa takie postanowienie zastępuje wszelki inne papiery w tym wypadku. Ale nie dla banków :mrgreen:

felin

Post » Wto cze 24, 2014 15:46 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

Zosik pisze:Będę miała czas i natchnienie to opowiem jak ostatnio załatwiałam dokumenty do świadczenia z Norge. Ale to dłuuuuga opowieść i jeszcze wywołuje emocje, bo nadal mam sprawę nie załatwioną. :twisted:

A mnie się wydawało, że tam się załatwia lekko łatwo i przyjemnie 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto cze 24, 2014 17:26 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

casica pisze:
Zosik pisze:Czy mogę zepsuć nastrój?
Bo ja chciałam zapytać ile płacicie u siebie za ściągnięcie kamienia? (kotu oczywiście, a nie sobie). :mrgreen:

Nie pamiętam, ale jeśli już usuniesz (albo masz młode koty u których kamień dopiero się pojawia) to poniższy preparat można stosować z powodzeniem, żeby kamień nie narastał, a w każdym razie nie szybko, niestety nie wszystkie koty chcą to jeść
http://www.kuchniapupila.pl/kot/zdrowie ... 1349988204

Ja używam Orozyme. Jest rewelacyjny. I nie ma, że nie lubię, smaruję zęby i już.
Obrazek

Basiag

Od: Sob maja 27, 2006 19:57

Post » Wto cze 24, 2014 19:55 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

shira3 pisze:
Zosik pisze:Będę miała czas i natchnienie to opowiem jak ostatnio załatwiałam dokumenty do świadczenia z Norge. Ale to dłuuuuga opowieść i jeszcze wywołuje emocje, bo nadal mam sprawę nie załatwioną. :twisted:

A mnie się wydawało, że tam się załatwia lekko łatwo i przyjemnie 8O

TAM tak. Ale ja mieszkam TU. :evil:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto cze 24, 2014 19:55 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

Jadę zaraz, coś Ci załatwić? :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto cze 24, 2014 19:59 Re: Wszystkie koty Kotkinsowego Melona - z trupem w tle

Mogłabyś podjechać z jakąś maleńką bombką, to wysadziłybyśmy co-nie-co? :smokin:
ObrazekObrazek

Zosik

[poprzednia][następna]