Królowa Sasza i król Forest.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 14, 2014 10:52 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

To fakt, zdjęć nigdy nie za dużo :D
Piękne macie te koty ... Halinka - urocza z tym wystającym języczkiem :love:
Saszeńka - to taka kocia dama :love:
A Forest .... nie mogę oczu nacieszyć jego wyglądem, wspaniały, wielki z niego kot, pięknie obrasta sierścią :love:
:ok: :ok: :ok: za dobre wyniki i zdrówka całej trójki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro kwi 16, 2014 20:12 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Skoro Ciocie oglądają to dziś będzie taśmowo :twisted:
Kotina dziękujemy za kciuki, przydadzą się :kotek: .

Tak więc zaczynamy :D
Na początek Halina z Forestem. Raczej córka z ojcem niż zakochana para :p. Super się dogadują, Halina wyjada Forkowi z miski. Wylizuje mu kryzę, bo wyżej nie sięga :D. Forest jak to Forest (oaza spokoju) cierpliwie znosi, młodocianą.
Obrazek

Głodzille!
Obrazek

Obrazek

Forciu z pańciem :) Dream team.
Obrazek

Królowa Sasza, czasem ma chwile szaleństwa :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na deser słodka Halinka :D
Halina złapana pod kocem...
Obrazek

Obrazek

Poduszkowa księżniczka :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dużoooo się nazbierało :kotek: , ale ja się nie potrafię zdecydować na trzy, więc Ciocie muszą oglądać wszystkie :)
Królowa Sasza i król Forest :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160259

Cookie <3, moja na zawsze [*]

monmar

Od: Śro sty 15, 2014 14:26

Post » Śro kwi 16, 2014 20:47 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Super fotki! Ale na trzecim zdjęciu Forek ewidentnie przedrzeźnia Halinkę :wink:

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Śro kwi 16, 2014 20:51 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Zdjęcia jak zwykle ZACHWYCAJĄCE :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kociaki przecudne :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Śro kwi 16, 2014 22:47 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Nie , no - Halina z tym wypadającym jęzorkiem wymiata, napatrzeć się nie mogłam :love: :love: :love:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw kwi 17, 2014 14:26 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Obrazek
tak mniej więcej wyglądam oglądając Wasze plaskate
- mniej, bo nie mam (jeszcze) czarnego futra na pyszczku
- więcej, bo kształyt ślepi mam podobne
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pt kwi 18, 2014 9:33 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

mamamariana pisze:Super fotki! Ale na trzecim zdjęciu Forek ewidentnie przedrzeźnia Halinkę :wink:

:D ale tylko wtedy jak jest głodny

Farcia pisze:Zdjęcia jak zwykle ZACHWYCAJĄCE :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kociaki przecudne :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękuję bardzo!

izka53 pisze:Nie , no - Halina z tym wypadającym jęzorkiem wymiata, napatrzeć się nie mogłam :love: :love: :love:

Musze przyznać, że Halina deklasuje pozostałą dwójkę w byciu klasycznym kotem :). Wiecie... mizianki, baranki, przytulanki, spanie pod kołdrą lub na mojej głowie, kocie głupawki, niekończąca się energia oraz otwartość w stosunku do obcych. Przy pozostałych dwóch ozdabiaczach kanapy z tym "wypadającym jęzorkiem" rzeczywiście WYMIATA. I przede wszystkim przekonała do siebie wszystkie osoby, które na zdanie "mamy trzeciego kota" zareagowały negatywnie :twisted:

ewa_mrau pisze:Obrazek
tak mniej więcej wyglądam oglądając Wasze plaskate
- mniej, bo nie mam (jeszcze) czarnego futra na pyszczku
- więcej, bo kształyt ślepi mam podobne
... mry!

Ewa my też :D. Na żywo są jeszcze fajniejsze.

A z najnowszych wiadomości zdrowotnych... Forest od trzech dni wymiotuje i ma biegunkę. Po konsultacjach z Pania Doktor podajemy tabletki. W Forestowej diecie to już norma bo dziennie dostaje 6 dawek... Na szczęście nie robi z tego problemu i grzecznie wszystkie przyjmuje. Apetyt ma standartowy (czyt. duuuży), więc mam nadzieję, że jego żołądek się nie zbuntuje.
Reszta odpukać "okazy" zdrowia. Saszkowy pęcherz na razie ucichł. Z Haliną w przyszłym tygodniu jedziemy na badanie krwi, po kuracji na wątrobę. Najbardziej ciekawi mnie fakt, ile kilogramów Halinkowego ciałka wskaże waga :). Wyjściowo było 2,5 kg.

monmar

Post » Pt kwi 18, 2014 18:32 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

-------------------------------Buziole Świąteczne!
... potęga Photoshop'a ->Obrazek
---------------------
... mry!
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Pt kwi 18, 2014 20:32 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

monmar pisze:
Obrazek

Halina :love: :love: :1luvu:
Jakie one wszystkie piękne!
Co to miłość robi z kotami :spin2: :love:

Tylko o Foreścika się martwię i wielkie kciuki trzymam :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob kwi 19, 2014 14:49 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Obrazek
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto kwi 22, 2014 8:10 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Monmar :P
uzależniłam się od tych Twoich pięknot :love: :love: :love:
Ciągle oglądałabym ich fotki - cudne je robisz :ok:

Jak tam zdrówko Foresta ?
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro kwi 23, 2014 8:24 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

ruru pisze:
monmar pisze:
Obrazek

Halina :love: :love: :1luvu:
Jakie one wszystkie piękne!
Co to miłość robi z kotami :spin2: :love:

Tylko o Foreścika się martwię i wielkie kciuki trzymam :ok: :ok: :ok:

No z Haliną to jest taka miłość na maksa, że aż sobie jej sama zazdroszczę :twisted: Kot ideał to mało powiedziane.

Kotina pisze:Monmar :P
uzależniłam się od tych Twoich pięknot :love: :love: :love:
Ciągle oglądałabym ich fotki - cudne je robisz :ok:

Jak tam zdrówko Foresta ?

Dziękuję bardzo :oops: :1luvu:

A z Forestem lepiej... po 5ciu dniach nifuroksazydu biegunka z grubsza przeszła ale nadal nie jest idealnie. Od czwartku tylko raz wymiotował. Stan ogólny Foresta oceniam na dobry. Dziś idziemy z Haliną na kontrolę i krew, więc przy okazji zapytam się czy mu dawać dalej te tabsy. W przyszłym tygodniu Forest ma krew pod kątem nerek i już się boję na myśl o wynikach... ale trzeba być dobrej mysli :ok:

monmar

Post » Śro kwi 30, 2014 12:53 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Dzień Dobry wszystkim Ciociom :kotek:

Dawno nas nie było a tu się znowu dużo zdjęć nazbierało. Na początek dobre wieści. Wyniki badań krwi Haliny wyszły pięknie. Wątroba zdrowa. Halina szczęśliwa. Jest idealnie.
Teraz trochę gorsze. Dziś jedziemy z Forestem na krew pod katem nerek. Biegunka i wymioty przeszły ale Forest zaczął się znowu ślinić... Pani Doktor będzie musiała mu zajrzeć do pysia.
A teraz więcej fotowiadomości :)
Na początek cała trójca na jednej focie. Włochate relacje można nazwać słowem poprawne. Cookie z Forestem miała od zawsze dobre i w tym temacie bez zmian. Natomiast znajomość Cookie z Saszą cały czas idzie w coraz lepszą stronę. Sasza pogodziła się już chyba z faktem, że nie jest jedyna. Ganiają się z Haliną wieczorami ale raczej dla zabicia czasu niż z agresji. Przechodzą już obok siebie obojętnie. Na mój gust jest okej. Na mnie Saszka już chyba też się odbraziła bo zaczęła spać z nami na łóżku i nie ucieka obrażona jak chce ją pogłaskać.
Obrazek

Cookie z Forkiem z jednej miski. A w zasadzie to Cookie wyjada z talerza Forka.
Obrazek

Domowe ujęcia :)
Obrazek

Obrazek

Jakież było moje zdziwienie gdy ujrzałam ten obrazek. Dziewczyny razem...
Aha Halina po ostatniej wizycie u Pań Doktor waży 3,5 kg, czyli tyle samo co Sasza. Wielkościowo też będę takie same. Teraz dopiero widać ile Saszka ma futra :)
Obrazek

Ekonomiczna Halina. Najlepsze zabawki to kulka z foli aluminiowej oraz zaciągnięty zip.
Obrazek

Drapak tylko okazjonalnie.
Obrazek

Jak widać Halina wstaje ostatnia :)
Obrazek

I jeszcze dosypia w słońcu :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Najbardziej oblegane miejsce od rana jak świeci słonce.
Obrazek

Na koniec puchata plama :)
Obrazek

Miłego dnia dla wszystkich Cioć :D

monmar

Post » Śro kwi 30, 2014 13:01 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

Trzeba przyznać, że kolorystycznie idealnie dobrane. Cudowne koteczki

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Śro kwi 30, 2014 13:08 Re: Forest, Sasza i Halinka czyli trzy cudowne zrządzenia lo

ale się naczekałam na foty
buziole dla wszystkich!
... mry!

ewa_mrau

[poprzednia][następna]