Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Neigh pisze:NIE dawac leków przeciwbólowych ludzkich bo to trucizna.
Ale oczywiście, ze leki przeciwbólowe kotu dawać, czemu mam do diabla boleć???
Alienor pisze:Neigh pisze:NIE dawac leków przeciwbólowych ludzkich bo to trucizna.
Bo pojawiają się lekarze weterynarii, którzy takie poglądy lansują - że lepiej żeby bolało, to kotka nie będzie szalała i szwy nie pójdą.
kotkins pisze:rapsodia82 pisze:Czytałam o podobnej sprawie, znaczy wezwaniu bez zdjęcia. W takich przypadkach należy zwrócić się do tych, co każą wskazać osobę prowadzącą auto, że na podstawie tych informacji nie jesteście w stanie wskazać PRAWIDŁOWO osoby prowadzącej pojazd i uprzejmie prosicie o przysłanie zdjęcia z monitoringu, bo naprawdę chcecie pomóc znaleźć sprawcę. Tylko w tamtej akurat sprawie nie było zdjęcia i sprawę umorzono.
Współczuję, niestety dobrzy i niewinni mają generalnie przesrane...
Może iść w zaparte, że nie pamiętaliście dokładnie kto prowadził, ponieważ często na trasie się zmieniacie, aby druga osoba mogła odpocząć, i ciężko zapamiętać, kto akurat na tym odcinku prowadził...
To już było mówione/pisane kilka razy. Ale IRD chce mnie ukarać. Bardziej niż mandatem.
Chce żebym odsiedziała, takie mam wrażenie. I ta-skąd inąd miła pani- też to ze smutkiem potwierdziła. Oni mają teraz "taką politykę" ,że chcą przykładnie karać.
Za te punkty i jeszcze- żeby ich nie zamknęli, bo im to grozi ponoć.
Przyznaliśmy się w dobrej wierze, żeby było "po sprawie".
I sobie przes...
Edit: dziś w wiadomościach słyszałam o emerycie, który się bronił- napadł go 28 -latek i chciał ukraść mu portfel. Emeryt dzielnie zranił go SCYZORYKIEM. "Poszkodowany" zgłosił się do lekarza (obdukcja) i na policję. Emeryt ma sprawę w sądzie i dozór policyjny, nie poszedł siedzieć bo wiek i choroby...
Pan napadający jest poszkodowanym i nic mu nie grozi.
Pani prokurator pytana przez dziennikarza odpowiedziała ,że "wszyscy są równi wobec prawa".
Czyżby..?
Emeryt jest winny "uszkodzenia ciała".
Został co prawda pobity i prawie okradziony, ale to on jest winien.
Scyzoryk ma za krótkie ostrze żeby zabić...
Neigh pisze:NIE dawac leków przeciwbólowych ludzkich bo to trucizna.
Neigh pisze:Bo to jest sadyzm - w czystej postaci.
Sterylizacja jest zabiegiem chirurgicznym - zwierzę odczuwa ból. Czy to się komuś podoba czy nie.
Tak po prostu jest. Wytłumaczcie człowiekowi po zabiegu, ze nie dostanie leków przeciwbólowych, bo np. szwy zerwie albo coś mu obciąży.
Sorry wiekszej bzdury jak żyję nie słyszałam...........
Użytkownicy przeglądający ten dział: Sigrid i 84 gości