Tosia&Bazyl - cz. III a jednak :/

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 15, 2013 11:56 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

NatjaSNB pisze:Hypoallergenic to jedyne wyjaśnienie. Codziennie dostaje też porcję gotowanej piersi, ale absolutnie nic innego. Same wiecie, co się dzieje jak jej nie upilnuję :?

suuuper! bardzo się cieszę, że jest poprawa! a Bazyliszek jak tam? dalej podkrada Hypo?

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie wrz 15, 2013 11:57 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

Zaparł się drań i za cholerę nie chce tego Ziwi... no chyba, że to nowe co otworzyłam, z rybą i dziczyzną. Otworzyłam mu też wczoraj Ziwi w puszcce... mokre zajadał aż mu się uszy trzęsły.

Nie za bardzo wiem na co go przestawić :?
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Nie wrz 15, 2013 12:06 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

A ja takie coś mam :D
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie wrz 15, 2013 12:06 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

NatjaSNB pisze:Zaparł się drań i za cholerę nie chce tego Ziwi... no chyba, że to nowe co otworzyłam, z rybą i dziczyzną. Otworzyłam mu też wczoraj Ziwi w puszcce... mokre zajadał aż mu się uszy trzęsły.

Nie za bardzo wiem na co go przestawić :?

wybredny Bazylek... Ziwi taka dobra karma, a on gardzi, echhhh...

Milena_MK

Post » Nie wrz 15, 2013 12:16 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

Revontulet pisze:A ja takie coś mam :D
Obrazek

Śliczne! Widziałam takie i, o dziwo, te po ang też można łatwo dostać (nie to co maselniczkę :evil: ), ale nie mogę popadać w przesadę :mrgreen: Pojemniki na herbatę, kawę i cukier mam inoxowe tak jak sporo innych rzeczy w kuchni. Ale cała ta seria Sweet Home jest po prostu piękna :1luvu:

Milena_MK pisze:
wybredny Bazylek... Ziwi taka dobra karma, a on gardzi, echhhh...

Ano właśnie! Ale to z Power of Nature co planujemy kupić jest jakieś lekko hypoalergiczne, więc może przy dobrych wiatrach i Tośce się nic nie stanie jak znowu znajdzie jakieś 2 chrupki na podłodze... Tylko tych karm nie ma w mniejszych opakowaniach niż 2kg więc nie można nic małego na próbę kupić.

Aaaaaa jutro przyjdzie przesyłka z Zooplusa... prezenty, prezenty :lol:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Nie wrz 15, 2013 12:25 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

NatjaSNB pisze:Ano właśnie! Ale to z Power of Nature co planujemy kupić jest jakieś lekko hypoalergiczne, więc może przy dobrych wiatrach i Tośce się nic nie stanie jak znowu znajdzie jakieś 2 chrupki na podłodze... Tylko tych karm nie ma w mniejszych opakowaniach niż 2kg więc nie można nic małego na próbę kupić.

Aaaaaa jutro przyjdzie przesyłka z Zooplusa... prezenty, prezenty :lol:

Ja moim zamówiłam Applaws tym razem, zobaczymy czy będą jadły. Tzn. o Benia się nie martwię, zje na pewno, natomiast problematyczna jest jak zwykle Elisha. A może ruski tak mają po prostu? Ja tej dziewczynie co dwa tygodnie muszę kupować iną karmę, bo tak szybko jej się nudzi. Dlatego kupuję tylko opakowania 400g (choć najmniej się opłacają), bo jak kupię 2 kilo to potem się marnuje...

co do Zooplusa, też właśnie jutro mam nadzieję dostać paczkę :)

Milena_MK

Post » Nie wrz 15, 2013 12:29 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

Też mamy jedno opakowanie Applaws, ale mój mąż chce najbardziej żeby stałą karmą Bazyla była ta wg niego najlepsza, czyli PoW... no to spróbujemy jeszcze raz.

A Applaws to będzie już nasza ostatnia karma jaka wciąż czekała od jakiegoś pół roku na otwarcie.
Nakupowaliśmy pełno, PEŁNO karm zanim okazało się, że Tośka chora... potem dokupowaliśmy kolejne próbując znaleźć coś dla małej właśnie... skutkiem tego miałam całą jedną szafę zagraconą samymi karmami 8O W końcu trzeba było coś z tym zrobić bo się daty przydatności pokończą i wtedy właśnie wysłaliśmy Ani Rylskiej jakieś 15 kg. Sobie zostawiliśmy kilka, żeby Bazylowi dawać no i Applaws jest ostatni...

Brrr... niemiło wspominam okres styczeń - kwiecień :| A luty i Tośki wstrząs anafilaktyczny to jakaś trauma w ogóle :| :|
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Nie wrz 15, 2013 12:39 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

:( biedna ta Tośka, tyle się nacierpiała. Ale miejmy nadzieję, ze już będzie tylko lepiej!

Milena_MK

Post » Nie wrz 15, 2013 13:07 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

Przebrnąłem (z przyjemnością, ale też z lekkim dreszczykiem) przez część pierwszą, jutro druga i w końcu dotrę i tutaj. :mrgreen:

Pozdrawiamy wraz z Godrikiem :)

Afrek

Od: Śro wrz 11, 2013 11:04

Post » Nie wrz 15, 2013 13:09 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

afrodyzio pisze:Przebrnąłem (z przyjemnością, ale też z lekkim dreszczykiem) przez część pierwszą, jutro druga i w końcu dotrę i tutaj. :mrgreen:

Pozdrawiamy wraz z Godrikiem :)

Hahahaha to chyba medal dostaniesz jak dasz radę :mrgreen: :ok: :ok: :ok: Witaj ;)
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Nie wrz 15, 2013 13:16 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

Obrazek

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie wrz 15, 2013 17:41 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

Madzia jak Bazyl chce mokre to dawaj mu, to lepsze niż chrupy.
Właśnie wylałam sobie kawę na dekolt :evil:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie wrz 15, 2013 17:43 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

Aga ja chcę żeby jadł też jakieś suche żeby mu się zaraz kamień na zębach nie zrobił
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Nie wrz 15, 2013 17:53 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

Madzia, a on te chrupy gryzie czy połyka?
Na kamień na ząbkach najlepiej podawać surowe mięsko i to takie w większych kawałkach, żeby musiał wgryzać się.
Nie wszystkie koty jak i ludzie mają skłonność do kamienia na ząbkach. Klara nie miała wcale, ja też nie mam :ryk:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie wrz 15, 2013 17:55 Re: Tosia&Bazyl - cz. III

a Maciuś pożera z Tosiem tylko chrupki i kamień mają choć oczywiście zdecydowanie mniejszy niż kiedyś...
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

[poprzednia][następna]