PERS wreszcie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 08, 2013 22:37 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

sama już nie wiem co pisać :?

Neigh...?

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Śro paź 09, 2013 19:31 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

Pytanie - czy nam na Mugolach zależy? Bo Mugole do mądrych nie należą.
Nie wiem - jestem wyjechana i na dodatek nie uważam się za wszechwiedzącą. Aczkolwiek doświadczenie mówi, że ludź musi być świadomy. Nieświadomemu bym kota nie dawała. Komuś, kto się od razu wystraszy też nie. Prędzej takiemu co dopyta " a co to "

Ja bym powtarzała ogłoszenia do skutku.......zamiast owijać w bawełnę.

Ale to nie ja tu decyduję.

Fairey?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro paź 09, 2013 20:12 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

:oops:

Ja tylko dlatego poddałam taką sugestię, iż ja kiedyś też byłam Mugolem. Takim prawie kompletnym.
W moim przypadku chciałam się jednak uczyć, szukałam, chodziłam na kursy, czytałam książki, docierałam ( i docieram do dziś do wiedzy i uczę się cały czas )
Neigh - jednak rację ma , "dawnemu" Mugolowi dać można, jak już co nieco wykazał chęci do wstąpienia do Hogwartu.
Jak dopyta, nie przerazi się znaczy się - kot nie wyląduje znów na ulicy - bo "niewydarzony " kiedyś usłyszałam coś takiego o wyrzuconym psie ... :evil:
A jak jeszcze Mugole nie gotowi , to fakt - na siłę nie wyedukujesz.
Cofam sugestię.

M.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro paź 09, 2013 20:34 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

Monika_Krk każda sugestia,szczególnie doświadczonych osób z miau, jest cenna i każdą należy rozważać. Dziękuję Ci :)

A ogłoszenia to fakt,należy tłuc z uporem maniaka. Nie ma innej rady.
Dziś odpisałam na dwa z tablicy,zobaczymy co dalej.

tabo10

Post » Śro paź 09, 2013 20:55 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

taki tekst daję do ogłoszeń,napiszcie czy coś może by zmieniać,ulepszać,modyfikować...?

"Szukamy odpowiedzialnego domu dla czarnego,niegdyś zapewne bardzo pięknego persa,który teraz potrzebuje jeszcze trochę czasu i właściwej pielęgnacji,by na nowo zachwycać swoją urodą.

Kocurek ma ok. 5 lat,błąkał się po jednym z warszawskich osiedli. Był bardzo zaniedbany,z mocno przerzedzonym futerkiem,świerzbem w uszkach.

Został zabrany do weterynarza,odrobaczony,wykastrowany.Posiada książeczkę zdrowia. Miał wykonane testy FIV/FELV, które wyszły ujemnie:) Morfologię także miał zbadaną-jest bardzo dobra. Jedyne,na co przyszły właściciel powinien zwrócić uwagę to dbanie o jego nerki (kocurek ma wielotorbielowatość). To częsta przypadłość tej rasy. Obecnie nie wymaga szczególnego nadzoru,ale z czasem kocurek powinien być na specjalistycznej karmie dla kotów nerkowych i częściej odwiedzać weterynarza.

Kocurek jest bardzo łagodny i przyjazny. W domu bezproblemowy.Uwielbia głaskanie:) Wzorowo korzysta z kuwetki. Toleruje psy:)

Z nowym właścicielem podpiszemy umowę adopcyjną- to nic strasznego,chcemy,by już zawsze był bezpieczny.
Szukamy domu na terenie Warszawy/w bliskiej okolicy lub Poznania.

Prosimy o kontakt mailowy."

tabo10

Post » Czw paź 10, 2013 21:41 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

Ja bym też dopisała, ze kota oddamy po wizycie przedadopcyjnej. Tekst jest bardzo uspokajający i słusznie. Ale jednocześnie powinien dawać do zrozumienia "jesteśmy mili, kompetetni i chętni do współpracy, jednakże zanim oddamy, to jednak sprawdzimy "

Nie mam kompletnie zaufania do ludzi......w końcu moze się okazać, że np. "chodzenie do weta oznacza odiwedzanie w celach towarzyskich, a nikt nie uściślił co ma to oznaczać"

Po adopcji Tigry NIKOMU nie wierzę. Zwyczajnie i po prostu.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie paź 13, 2013 22:33 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

SZUKAMY DOMU STAŁEGO :ok:

MOŻE KTOŚ Z FORUM CHĘTNY...?

tabo10

Post » Śro paź 16, 2013 11:12 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

może kocurek spodoba się którejś z Cioteczek na forum?

tabo10

Post » Śro paź 16, 2013 21:24 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

Niestety, wszystkie cioteczki, którym się podoba, mają nadkomplet...
Do tego TŻ martwi się, że Wtorek zbyt długo się zasiedział, za bardzo się przyzwyczai...
A rudy gania całe towarzystwo...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie paź 27, 2013 12:04 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

kilka zdjęć pięknisia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

fairey

Od: Wto paź 11, 2011 7:04

Post » Nie paź 27, 2013 12:07 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

fairey

Od: Wto paź 11, 2011 7:04

Post » Pon paź 28, 2013 23:09 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

cudo prześliczne podnoszę,może się ktoś zakocha?

tabo10

Post » Wto paź 29, 2013 3:57 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

Cudo - czarny, miły , grzeczny i z wegetariańskim zacięciem :wink:

Głowa- ja byłabym kiepskim sędzią , bo u mnie głowa to jest to czym pięta u achillesa.
No - a ten osobnik główeńkę ma nie od parady , ale i wprost na nią.
Piękna głowa !
Bo takie tam : futro,kryzę i kitę - to bez urazy, to się wypracuje, wypracuje i już
A głowy tak nie można.

No a on ( Czarny Baron ) ma ŁEB 8O - bez urazy w tym wypadku to mega plus,
taki pyszczor to majątek.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto paź 29, 2013 12:10 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

[quote="koteczekanusi"]Niestety, wszystkie cioteczki, którym się podoba, mają nadkomplet... quote]

Otóż: nie wszystkie :lol:
Ja się właśnie zamierzam dokocić, ponieważ mój piętnastoletni kocurek bardzo prosi o towarzystwo, a po ostatnich tymczasach już śladu nie ma. Zresztą, tymczasy raz są a raz nie ma a własny kolega na stałe bardzo by się przydał.

Żadne choroby, zwłaszcza nerkowe nam nie straszne, mamy cudownych wetów i jesteśmy na weterynaryjnej karmie nerkowej. Zęby też leczymy, mamy doświadczenie z usuwaniem nie tylko kamienia ale także przetok, co prawda u adoptowanego jamnika a nie kota ale cóż to za różnica Zęby to zęby :D
Co prawda nigdy nie mieliśmy ani nawet nie tymczasowaliśmy persa ale uwielbiamy czarne koty, o czym Tabo10 chyba jeszcze pamięta :wink:

Jeśli kocurek nadal szuka domu to ja chętnie rozwinę swoje cv oraz list motywacyjny i złożę ofertę na DS.
Ostatnio edytowano Wto paź 29, 2013 14:01 przez bona_46, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

bona_46

Od: Czw wrz 29, 2011 23:01

Post » Wto paź 29, 2013 12:25 Re: PERS przybłąkał się,b.zaniedbany-szukamy DS Warszawa/Poz

bona_46 pisze:
koteczekanusi pisze:Niestety, wszystkie cioteczki, którym się podoba, mają nadkomplet... quote]

Otóż: nie wszystkie :lol:
Ja się właśnie zamierzam dokocić, ponieważ mój piętnastolatek bardzo prosi o towarzystwo, a po ostatnich tymczasach już śladu nie ma. Zresztą, tymczasy raz są a raz nie ma a własny kolega na stałe bardzo by się przydał.

Żadne choroby, zwłaszcza nerkowe nam nie straszne, mamy cudownych wetów i jesteśmy na weterynaryjnej karmie nerkowej. Zęby też leczymy, mamy doświadczenie z usuwaniem nie tylko kamienia ale także przetok, co prawda u adoptowanego jamnika a nie kota ale cóż to za różnica Zęby to zęby :D
Co prawda nigdy nie mieliśmy ani nawet nie tymczasowaliśmy persa ale uwielbiamy czarne koty, o czym Tabo10 chyba jeszcze pamięta :wink:

Jeśli kocurek nadal szuka domu to ja chętnie rozwinę swoje cv oraz list motywacyjny i złożę ofertę na DS.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :dance: :dance2:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia][następna]