Felicja Najwspanialsza Kotka. Bryka za Teczowym Mostem [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 25, 2013 9:56 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

Jestem w szoku! Szoku bardzo duzym!
Tak mi galy wyszly jak zobaczylam gdzie Felicja jest 8O 8O 8O

Ale od poczatku.
Felicja i Maciek wybrali sobie do spania jeden z pokoi i tam "urzedowali". Wszystko wygladalo ladnie i pieknie, bo jak wchodzilam to ladnie tam sobie spali, albo na kanapie albo na dywaniku wedlug ich uznania. Jednak od dwoch dni zauwazylam, ze wazonik ktory stal na samej gorze regalu zlecial. Mama mowila ze to chyba Felicja go stracila. Ale ja mowie: jak to mozliwe?! i powiedzialam, ze gada bzdury! To przeciez niewykonlane!
Wiec wazonik wrocil na gore. Jednak po godzinie znowu byl na dole. Niestety nikogo wtedy w pokoju nie bylo. Wiec kto go stracil z samej gory?! Juz bylam gotowa uwierzyc w duchy :roll:
Jednak niestety to nie duchy. Niestety bo juz chyba lepsze w tej sytuacji bylyby duchy!
Otoz Nasza Staruszka, Babunia, biedna i schorowana Felicja, tak Felicja ta sama Felicja ktora Ciocia Jessi przywiozla, weszla/wskoczyla/wbiegla (niepotrzebne skreslic) na sama gore szafy i sobie tam siedziala 8O

A jak to odkrylam? Ano bardzo prosto. Zamknelam gagtka w pokoju na chwilke zeby Kotos mogl isc do ubikacji. a jak weszlam do pokoju zeby go otworzyc to gagatka (czyt. Felicji) nigdzie nie bylo. Myslalam, ze potrafi znikac, ale jednak nie. Wariat byl na gorze! na szafie! 8O 8O 8O
Przezylam szok, zawal serca i co tylko sobie mozecie wyobrazic!

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Czw lip 25, 2013 10:12 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

babcia alpinistka :1luvu:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw lip 25, 2013 11:50 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

czarno-czarni pisze:babcia alpinistka :1luvu:

:ryk:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw lip 25, 2013 11:51 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

AgaS1987 pisze:
jessi74 pisze:Dzień dobry Felicjo i Macieju :D pewnie juz od rana spacerujecie po ogrodzie :)

Dzien Dobry Ciociu :1luvu:
Spacerek po ogrodzie odbywa sie wieczorkiem. Wczoraj polezalam na trawce i wzielam kapiel sloneczna. Poza tym obwachalam duuzo kwiatkow i innych roslin. Nawet w szpinak weszlam 8O Milo bylo sobie tak pospacerowac. INiestety mojego kolegi Macka nie bylo przy tym, bo nie wolno mu wychodzic z domu nawet w szelkach. Ponoc durnotki mu w glowie jak widzi dwor. :wink:
A poza tym mam "glaskajace dni" bo ciagle chcialabym sie miziac. taka slodka jestem- tak mowi Duza u ktorej jestem. Wywracam sie na plecki, przeciagam i wciaz gotowa jestem na mizianki.
Ale oprocz tych fajnych rzeczy jest niefajna. nadal mamy napieta sytuacje z Kotosiem. Kotos syczy i burczy na mnie, a ja na niego miaucze i wczoraj sie prawie rzucilam. On nie rozumie mojej mowy a ja jego:(
Ale tak poza tym to fajnie tutaj jest, laze sobie po calym domu i wszyscy mnie przytulaja i wolaja :) Czuje sie jak ksiezniczka

Podpisano: Urlopowiczka Felicja

:1luvu: :1luvu:

jessi74

Post » Czw lip 25, 2013 11:58 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

Obrazek

Felicja wystartowała w konkursie na koci łapci :) viewtopic.php?f=1&t=154334

jessi74

Post » Czw lip 25, 2013 21:14 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

To już kolejny kot seniorek z naszego schronu, który po przyjeździe do domku, zaczyna latać pod sufitem :). Trzeba je będzie ogłaszać jako fruwające :ryk:
Obrazek

dzikak

Od: Wto wrz 04, 2012 14:07

Post » Pt lip 26, 2013 8:30 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

dzikak pisze:To już kolejny kot seniorek z naszego schronu, który po przyjeździe do domku, zaczyna latać pod sufitem :).

8) co tam sie u Was dzieje

jessi74

Post » Pt lip 26, 2013 8:31 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

Aga, a jak Kotoś znosi gości :wink: preparat trochę pomaga ? czy nic

jessi74

Post » Pt lip 26, 2013 13:25 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

jessi74 pisze:Aga, a jak Kotoś znosi gości :wink: preparat trochę pomaga ? czy nic

Kotoś syczy i burczy a Felicja miauczy. Wczoraj nawet Felka prawie go zaatakowala, tylko wzdazylam go wziac. Spryskalam i pryskam powierzchnie tam gdzie lezy Kotos. Moze ciut poprawe widac, ale leciutka:( nie lubia sie dziewczyny i juz :(
Nie mam pomyslu poza odseparowywaniem Ich. Robie to tak ze Kotos lezy na balkonie i ma do dyspozycji duzy salon i tam wszystko. No i wtedy Felicja i Maciek caly dom maja dla siebie. a pozniej Felicja idzie na godzinke do pokoju a Kotos sobie pochodzi. Natomiast w nocy Kotos nigdzie nie chodzi bo spi cala noc z moja Mama wiec Felcia moze tez sobie swobodnie chodzic.
A dzis kupilam kojec na dwor z siatka na gore(mozna odpinac) i z dolem(tez mozna odpinac) i dzis moze Maciek i Felicja sobie w nim posiedza :)

Aha... mamy tez nowa kuwete...
ze sie tak wyraze... krolewska :king: .. :D
Taką:
https://www.google.pl/search?q=kuweta+c ... B600%3B540

Kupilismy bo byla okazja :) Kuweta nie miala lopatki i kosztowala 25 zl :D

AgaS1987

Post » Pt lip 26, 2013 13:35 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

pokaż ten kojec :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lip 26, 2013 13:41 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

czarno-czarni pisze:pokaż ten kojec :-)

O bardzo podobny do tego :oops: :
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/koj ... owe/340582
Ale One nie beda tam dlugo. tylko tak na pol godz max. szkoda mi Macka ktory nie moze wyjsc na balkon bo zwiewa:( Wiec kupilam tego kojca za 30 zl. myslalam, ze jest lekki ale on jest dosc ciezki a poza tym wbije w niego sledzie i sie nie ruszy.

AgaS1987

Post » Pt lip 26, 2013 16:15 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

Felicja i Maciek juz w kojcu siedza. Zadowoleni sa po same uszka :D Nawet jednego sprzeciwu nie ma. Teraz patrza w strone drzewka:)
Maja troszke cienia i sloneczka lekko. I materacyk na ktorm moga sie polozyc. Zaraz ich wyciagam ;)
Tak wygladaja:
Obrazek

Obrazek

AgaS1987

Post » Pt lip 26, 2013 19:23 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

AgaS1987 pisze:Felicja i Maciek juz w kojcu siedza. Zadowoleni sa po same uszka :D Nawet jednego sprzeciwu nie ma. Teraz patrza w strone drzewka:)
Maja troszke cienia i sloneczka lekko. I materacyk na ktorm moga sie polozyc. Zaraz ich wyciagam ;)
Tak wygladaja:
Obrazek

Obrazek

ale wypas!

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pt lip 26, 2013 21:49 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

Oj Aga - dobrze ma ta Felusia u ciebie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt lip 26, 2013 22:06 Re: Felicja z olsztyńskiego schroniska już w DT

Ewa L. pisze:Oj Aga - dobrze ma ta Felusia u ciebie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dzieki Ewcia :) Mala jest przekochana! :1luvu:

Szkoda tylko ze z Kotosiem tocza zaciete wojny :( Przy okazji Maciek dostal z liscia od Felicji 8O

AgaS1987

[poprzednia][następna]