Nasza kocia rodzinka i tymczasy,Jasinek,biedny kochany kotek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 13, 2013 19:43 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

Anna61 pisze:Dzisiaj dzwonił do mnie kolega, że u jego znajomych na balkonie(parter) okociła się dzika kotka którą pani dokarmiała zimą.
Maluszki są 4, mają już parę tygodni bo same jedzą. nie mogą tam zostać, bo balkon niezabezpieczony i już malutki kiedyś spadł, a tam zaraz ruchliwa ulica jest......................... :(
Jutro mam tam jechać i obfocić towarzystwo, kotka bardzo dzika i nawet nie daje się dotknąć i będzie problem z jej złapaniem jak i sterylizacją bo miasto już skończyło wydawanie talonów na ten rok.

I znowu zaczął się sezon na maluchy :(

Tyle sterylizacji, tyle organizacji działa, tyle osób indywidualnie - i ciągle to samo.
Czasem wydaje mi się, że ta pomoc to jak czerpanie wody z oceanu przy pomocy łyżeczki.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw cze 13, 2013 22:16 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

mb pisze:Tyle sterylizacji, tyle organizacji działa, tyle osób indywidualnie - i ciągle to samo.
Czasem wydaje mi się, że ta pomoc to jak czerpanie wody z oceanu przy pomocy łyżeczki.

Strasznie żal tych maluszków, bo przychodzą na świat niepotrzebne nikomu :(
Marysiu dziękuję za wpłatę na koteczki 50 złotych. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Teraz troszkę zdjęć.

Tola i Boluś
Obrazek

Kola
Obrazek

Franciszek
Obrazek

Franciszek i Bisia
Obrazek

Bisia :(
Obrazek

Wituś
Obrazek

Obrazek

Kaśka spoglądająca na świat za oknem, świat w którym żyła przez około5 lat razem z Agatką, świat głodu, chłodu i cierpienia.
Obrazek

Obrazek

Agatka i Wituś
Obrazek

Obrazek

Kola, Tusia i Moli
Obrazek

wyglądanie grupowe :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw cze 13, 2013 22:23 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

Anna61 pisze:
Agatka

Obrazek

i to jest właściwe miejsce dla szanującego się kota :mrgreen:
A a'propos maluchów to niestety, dopóki nie zmieni się mentalność ludzi to będą się rodzić niechciane kocie czy psie dzieci.
Dzieci powinny się rodzić tam, gdzie są oczekiwane i gdzie będą kochane, i dotyczy to nie tylko ludzkich dzieci.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt cze 14, 2013 9:18 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

mar9 pisze:Dzieci powinny się rodzić tam, gdzie są oczekiwane i gdzie będą kochane, i dotyczy to nie tylko ludzkich dzieci.

No powinny, ale realia są inne niestety.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt cze 14, 2013 10:33 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

Cudne kotki :1luvu:

Bisia jest taka słodka :1luvu:

mb

Post » Pt cze 14, 2013 11:24 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

Anna61 pisze:
mar9 pisze:Dzieci powinny się rodzić tam, gdzie są oczekiwane i gdzie będą kochane, i dotyczy to nie tylko ludzkich dzieci.

No powinny, ale realia są inne niestety.

Dlatego dopóki nie nadejdą takie dobre czasy to my musimy robić Wszystko co się da, by nie przychodziły na świat niechciane dzieci, czasem nawet musimy odbierać życie tym już poczętym :cry:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt cze 14, 2013 15:24 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

mar9 pisze:Dlatego dopóki nie nadejdą takie dobre czasy to my musimy robić Wszystko co się da, by nie przychodziły na świat niechciane dzieci, czasem nawet musimy odbierać życie tym już poczętym :cry:

Niestety. :cry:

Dzisiaj nie pojechałam do maluszków aby porobić zdjęcia, bo odłożyli to na poniedziałek.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie cze 16, 2013 0:35 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

mam nadzieję, że w poniedziałek będą w komplecie :ok: ludzie są jednak nieodpowiedzialni :cry:
pozdrawiamy weekendowo :1luvu: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie cze 16, 2013 18:21 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

puszatek pisze:mam nadzieję, że w poniedziałek będą w komplecie :ok: ludzie są jednak nieodpowiedzialni :cry:

Też mam taką nadzieję Basiu. :ok:
Wczoraj przejeżdżając tam ulicą, widziałam jak maluchy przechodziły z balkonu na balkon na parterze. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie cze 16, 2013 18:45 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

Anna61 pisze:
puszatek pisze:mam nadzieję, że w poniedziałek będą w komplecie :ok: ludzie są jednak nieodpowiedzialni :cry:

Też mam taką nadzieję Basiu. :ok:
Wczoraj przejeżdżając tam ulicą, widziałam jak maluchy przechodziły z balkonu na balkon na parterze. :(

Nieodpowiedzialni, bezmyślni, głupi :(

mb

Post » Pon cze 17, 2013 15:42 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

Byłam już u maluszków i oto one
Obrazek

Obrazek

Koteczki mają już wątek zapraszam i proszę o jakiś kącik dla nich, nim zginą :cry: viewtopic.php?f=13&t=153975
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon cze 17, 2013 16:27 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

Oczywiście, jakby było mało tych zmartwień, to wracając z sesji zdjęciowej od maluszków to pojechałam do rossemana po karmę dla kotów a tam pani widząc, że mam cały koszyk w karmie to zapytała czemu aż tak dużo ?
Od słowa do słowa, ona kupowała jedno opakowanie karmy, to dowiedziałam się, że właśnie to jedno opakowanie kupuje dla bezdomnej koteczki która chodzi z maluszkiem pod autami.
Podobno miała więcej dzieci, ale ''życzliwi'' rozprawili się z resztą. :cry:
Mam tam podjechać około 21 godziny jak pani zaniesie im jeść.

Załamię się jak nic, za dużo mam problemów. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon cze 17, 2013 18:03 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

Straszne to wszystko.

mb

Post » Pon cze 17, 2013 19:29 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

Obrazek

Obrazek Obrazek

mb pisze:Straszne to wszystko.

:(
a ile jest przypadków o których nie wiemy :( aż boję się pomyśleć :(

Zaraz idę do maluszków ...
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon cze 17, 2013 21:06 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy. Sterylizacja bezdomnych

I drugie zmartwienie :(
Obrazek

piszę na wątku maluszków.
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]