BORYS i YOKO czyli Galimatias Krakowski - dołączył SZANDOR

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 15, 2012 19:16 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

:mrgreen: Puchacze póki co miały znów starcie sycząco-fucząco-goniącej.
Ja za nimi , ścierka w dłoni i hajda wywijając niczym lassem ,mąż (TŻ) podniósł oczy znad okularów i znów powiedział : "Doooom wariatóóóów" :mrgreen: - on jest flegmatykiem raczej :mrgreen: a ja Obrazek

Dopadłam do nich sycząco - fuczących i tym razem krzyczałam dość głośno :
Haaaa skurczybyki, na plasterki , posiekam, pokraję, nogi z d... powyrywam -razem z płucami... ( dalej nie pamiętam :mrgreen: ). Ciągle wywijałam ścierą nad głową .
Rozbiegły się- Borys na łóżko, Yoko na kanapę i dziwnie prawie natychmiast "zasnęły" 8O

Teraz cisza w domu.
Myślę, że one dopiero teraz zaczynają się zapoznawać. Tylko dość żywiołowo i ekspresje mają latynoską.

:roll: Może zwiększyć dawkę Kalm Aid , ponad proponowaną ?
Choć ja uważam , że nie wiem.

Idę posłuchać piosenki z filmu Rocky :
http://www.youtube.com/watch?v=VgSMxY6asoE

Obrazek

:mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob gru 15, 2012 19:22 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Ekhem.. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob gru 15, 2012 19:23 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kalair ja Ci je opiszę , napiszę wszystko co widzę, ale daj mi fotę całego kota: Sofci, Lafci i Iris
Bo na wątku się nie doszukam , a z banerka tylko pysie widzę.

Chyba że dasz mi :oops: strony do wątku , gdzie szukać zdjęć Obrazek bo ja szukam i chyba ślepa jestem 8O

J
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Sob gru 15, 2012 19:25 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Monika_Krk pisze::mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kalair ja Ci je opiszę , napiszę wszystko co widzę, ale daj mi fotę całego kota: Sofci, Lafci i Iris
Bo na wątku się nie doszukam , a z banerka tylko pysie widzę.

Chyba że dasz mi :oops: strony do wątku , gdzie szukać zdjęć Obrazek bo ja szukam i chyba ślepa jestem 8O

J

No podałam linki, na tych stronach te fotki, co pisałam. :lol: :lol: Z pierwszego na samym dole, z drugiego Safcia na niebieskim tle-pierwsza fotka, z ostatniego , Lafinka na samym dole. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob gru 15, 2012 19:44 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Idę paczać :mrgreen:

Monika_Krk

Post » Sob gru 15, 2012 19:54 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Pacz, jako one paczą! No, niektóre. :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob gru 15, 2012 20:15 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Pomyliło mi się :mrgreen: już wkleiłam prawidłowo :ok:
Ostatnio edytowano Sob gru 15, 2012 20:35 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

Post » Sob gru 15, 2012 20:19 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Myślałam, że u mnie napiszesz..
Chyba tu nikogo nie zainteresuje, ale to nic. Dzięki, idę czytać!

edit: bardzo trafne!!! :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob gru 15, 2012 20:36 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Pomyliło mi się, już poprawiłam. :ok:

Monika_Krk

Post » Sob gru 15, 2012 20:43 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Super piszesz! 8O :1luvu: :1luvu:

Jak napisałam, zacytowałam Twoje opisy na początek nowego wątku! :D :piwa: :piwa: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto gru 18, 2012 21:41 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

"Zakałapućkałam się" w innych wątkach, a mój leży odłogiem, wracam więc i opowiem w telegraficznym skrócie co słychać u nas.

Po licznych próbach zapędzenia Borysa w kozi róg, Yoko nie przewidziała jednego...
Mianowicie , nie można dmuchać w balon w nieskończoność.

Wczoraj Borys powstrzymał ucieczkę w połowie , stanął, odwrócił się i poczęstował ją - rozpędzoną, solidnym prawym sierpowym.
Yoko zbaraniała, ja zbaraniałam , a nasz bohater, odwrócił się z godnością, postawił ogon na sztorc , tylko koniuszek zagiął nonszalancko i odszedł krokiem rodem z filmu "Gorączka sobotniej nocy".

Dziś trochę mniej próbował schodzić z drogi, a i Yoko większy respekt miała, spróbowała ponownie i znowu ją pacnął, zanim dobiegłam.

I nastał w domu porządek i cisza, póki co , zawieszenie broni trwa.

Obrazek

Monika_Krk

Post » Wto gru 18, 2012 21:48 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

I tak trzymać! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto gru 18, 2012 23:07 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Dzięki kalair... trzymać ... trzymać... trzymać mnie , bo nie wytrzymam :wink: :lol:

Monika_Krk

Post » Śro gru 19, 2012 11:16 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

No to Borys nareszcie się postawił !! Może w końcu sie polubią.
A u mnie strasznie smutno.
Nie udało sie uratować Alberta :cry: :cry: Odszedł w niedzielę w nocy - w szpitaliku w lecznicy.
Miał wrodzoną wadę serca kardiomiopatię - podobno dość częstą u Brytyjczyków, maine coonów - mam też maine coona ale on jest raczej zdrowy bo ma 4 lata i nie było problemów.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Śro gru 19, 2012 11:45 Re: Cudna kotka - w nowym domku ( zero klatek , zero depresj

Jagooda, nawet nie mów. :(
Jakoś Ci można pomóc, żeby Ci nie było strasznie smutno ? :cry:
Nawet sobie nie wyobrażam jak się czujesz, mogę tylko przypuszczać.

Obrazek

Albert jest już na pewno w kocim niebie i stamtąd będzie mruczał do Ciebie w snach.
Moje zwierzaki przychodzą do mnie w snach i czasem gadają ludzkim głosem...
Pies kiedyś stwierdził, że mu dobrze i "posiłki mu odpowiadają" - cokolwiek miał na myśli.

Czego i Tobie życzę, by Bułeczka przyszedł w śnie i Cię uspokoił .
Obrazek

Trzymaj się Jagooda!

Monika_Krk

[poprzednia][następna]