Nasza kota też bawi się czym popadnie ale widzę, że po jakimś czasie zabawki jej się nudzą. A ja szukałam czegoś co mogę jej wyjąć wieczorem żeby ją wybawić przed nocą

I ten laserek się sprawdził - póki co to jest nowość, bawi się nim tylko wieczorem więc mam nadzieję, że długo będzie nam służył.
U nas jeśli chodzi o zabawki to:
- żołędzie i orzechy
- kocie zabawki: wędki z piórkami, myszki itp.
- dziecięce zabawki: pluszowe maskotki, małe klocki, plastikowe owoce itp.
- skarpetki (tak skarpetki, Sisi jak widzi gdzieś zostawione pranie - czyste bo brudne na wierzchu u nas nie leży więc nie wiem czy brudne też by porwała

- to bierze skarpetkę w zęby i ucieka z furgoczącą żdobyczą)
- obierki z pietruszki albo ziemniaka
- wszelkie zwisające sznureczki np. z kurtek, bluz
- wszelkie szeleszczące - papierki po cukierkach, reklamówki, woreczki itp.
- hitem ostatnio jest "złap kursor myszki" i choć przeganiamy ją z komputera to instynkt jest silniejszy

A laserek od
czarno-czarnych to był bazarek na potrzeby fundacji, normalnie pewnie bym nie kupiła ale teraz nie żałuję
Monika ja zawsze uważałam, że można mieć małe dziecko i kota ale to dziecko trzeba na przybycie kota przygotować. I kot nie ma być "dla dziecka", "do zabawy" czy "lubiący dzieci", kot jest kotem, ma prawo mieć swoje humory i trzeba to uszanować. I dzieci muszą wiedzieć, że kot jak nie chce to mu nie przeszkadzamy, jak ma ochotę to śpi... Dzieci też mają swoje prawa i mają prawo zapominać o tym co się im wpaja więc trzeba cierpliwie codziennie przypominać, upominać i pilnować. To ciągła praca ale kto jak nie my nauczy nasze dzieci miłości do zwierząt?
Córeczkę ucałowałam

Dziękuję

Drugą też mogę?
jamkasica tak to mniej więcej wygląda to nasze kończenie zabawy i wkraczanie "przeciwnika"

ale ona i tak swoje wie, widzi, że wielka puchata małpa to nie jest to co goniła przed chwilą i szuka gdzie zniknęło światełko. Pracujemy nad tym
sia dziękuję za odwiedzinki

Twoja Katja jest niesamowicie pięknie umaszczona, mogę gdzieś zobaczyc więcej jej zdjęć, macie swój wątek na miau?