ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - święta lub czasopisma

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 19, 2012 21:38 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

pogwizd pisze:
zabers pisze:
jaaana pisze:Z moich tylko Cffaniak lubił sobie pooglądać. Upodobał sobie Miecugowa i zawsze z góry zaczepiał go łapką.

Poniekąd mnie to nie dziwi - Miecugow też ma kota.

Zniechęcam kotę od interakcji ze wszystkimi możliwymi ekranami.
Możesz patrzeć ale nie dotykaj. Tak, wiem, psuję 90% zabawy.
Zaliczyłem rysę na warstwie antyodblaskowej monitora w pogoni za kursorem myszy za młodu Rudej.
Do tego przypomina mi się wspomnienie 4-ro latka Oskara (obecnie poważny 5cio i pół latek, dziecię przyjaciół) pomykającego resorakiem po ekranie nowego TV. Plastikowych kółków ekran nie przetrwał. Taaaakie szramy.
Delikatne te elektroniki.

Kurczę, a nasze darmozjady jakoś nie palą się do pacania łapami monitorów (tfu,tfu, tfu, żeby nie przechwalić) Obrazek
Owszem, siadają (no głównie Kulka, Zmrol - w ogóle, Gluś - czasami mecz), ale nigdy blisko i jeśli jakoś w ogóle reagują - to "gadaniem".
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt lip 20, 2012 7:35 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

Cześć wszystkim

Poranek z kojotami.

Słyszę przez sen, że coś szkrabęści i popiskuje. A niech szkrabęści i popiskuje - śpię.
po chwili czuję znajomy ciężar na piesiach. No tak, Gluś uznał, że koniec spania.
Otwieram jedno oko. Tylko jedno (żeby sprawdzić, czy uda się zmylić przeciwnika).
Nie uda się, bo już przyszedł Zmrol i udeptuje w okolicach kolan.
Znaczy rozniosło się po wsi, że nie śpię, tylko udaję.
To wstaję. Pokemony coś dziwnie radosne.
I znikają zanim zdążę wygramolić się z pokoju.
Przedzieram się przez kartony, mijam zwałowisko korytarzowe i co widzę? Otwarte drzwi do rozbadziewionego pokoju (który został poprzedniego wieczoru skrzętnie zamknięty), a na środku pochlapanego farbą stołu siedzą "trzy gracje" :roll:

To Kulka, ten diabeł wcielony, Pierwsza Ciekawska IV RP (a nawet w pół do piątej), tak długo szkrabęściła i kombinowała, aż w końcu dopięła swego - otworzyła drzwi i ogłosiła dzień zwiedzania Panoramy Racławickiej
(oczywiście, wszystkie 12 łap i 3 tyłki malowniczo upierdzielone pyłem :evil: )
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pt lip 20, 2012 10:31 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

A pomalowane skarpetki w bambus?

Gdzie dokumentacja fotograficzna?

Nie zamknelas drzwi i zwalasz na kotki :twisted:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lip 20, 2012 18:31 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

anulka111 pisze:A pomalowane skarpetki w bambus?

Gdzie dokumentacja fotograficzna?

Nie zamknelas drzwi i zwalasz na kotki :twisted:

Czy to nie miał być 'błękit mglistego poranka w Sopocie 12 sierpnia tuż przed pełnią księżyca numer 37'? :D
Dzie ta dokumentacja?

I nie próbuj wmawiać komukolwiek, że gdy widzisz koty buszujące w zapylonym, zabałaganionym pokoju o poranku, twoją pierwszą myślą nie jest 'jak świetnie! wezmę aparat i pstryknę kilka rozkosznych zdjęć moim kochanym zwierzątkom'.

pogwizd

Od: Pt cze 04, 2010 21:46

Post » Pt lip 20, 2012 18:41 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

pogwizd, zakładam się o wszystko, że pierwszą myślą zabersa było: "%^&! jak ja je doczyszczę z tego pyłu!"
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt lip 20, 2012 19:30 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

MariaD pisze:pogwizd, zakładam się o wszystko, że pierwszą myślą zabersa było: "%^&! jak ja je doczyszczę z tego pyłu!"
Coś takiego mogłoby zniszczyć mój niewinny, pozytywistyczny światopogląd. Nigdy w to nie uwierzę.
Aaahhhh! Już czuję ten ból.

pogwizd

Post » Pt lip 20, 2012 19:37 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

Zaden problem,nalezalo sfocic koty,a potem pyl zmyc woda z octem i :P juz :wink:

Nadaje z ogrodka......wbilam 6 plotkow,plewilam,posadzilam hortensje nr dwa,podarowalam sasioadce 3 bukszpany i zdobylam kolejne dwie ostrozki oraz.....dwa pieciorniki.

Szaleje ze szczescia. :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt lip 20, 2012 19:52 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

anulka111 pisze:Zaden problem,nalezalo sfocic koty,a potem pyl zmyc woda z octem i :P juz :wink:

Nadaje z ogrodka......wbilam 6 plotkow,plewilam,posadzilam hortensje nr dwa,podarowalam sasioadce 3 bukszpany i zdobylam kolejne dwie ostrozki oraz.....dwa pieciorniki.
Szaleje ze szczescia. :kotek:
Nie wachaj się zaspamować wątka (bloga?) Szanownej Zabers linkiem do galerii przedstawiającej Twoją działkę. :kotek

pogwizd

Post » Pt lip 20, 2012 20:01 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

Male oty popelniam z radoscia,ale za bardzo nie chce podpasc,bo moje koty kochaja poduchy od zabers :lol:

Jutro za dnia zrobie dokumentacje mojej pracowitosci i wkleje do watku ogrodniczego Gacusiowej.

anulka111

Post » Pt lip 20, 2012 22:15 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

MariaD pisze:... pierwszą myślą zabersa było: "%^&! jak ja je doczyszczę z tego pyłu!"

Zaiste tak było, a zaraz potem wydarzenia rozwinęły się na tyle zaskakująco, że ... zostanę świętą. To już postanowione.

Otóż, jak Szanownemu Towarzystwu wiadomo, ogarnięcie ostatniego pokoju było ze względów logistycznych dość skomplikowane, bo ze znajdującego się w nim pierdyliona mebli można było wynieść tylko biurko. No i wynieśliśmy, i zaczęłam działać. Zerwałam tapetę i (ramach łączenia rodzin) dałam TŻ zadanie - zaszpachlować stare i niepotrzebne dziurki po gwoździach oraz ewentualne pęknięcia na ścianach. No i wczoraj...
Początkowo wszystko szło zgodnie z planem, dopóki TŻ nie doznał iluminacji - spodobało mu się i zaczął wydziwiać i piętrzyć problemy. Pech chciał, że iluminacja owa trafiła TŻ podczas pracy nad ostatnią, CAŁKOWICIE niewidoczną po wstawieniu mebli, ścianą. Zaczął szpachlować pęknięcie.Szpachluje, szpachluje (a wiadomo, że taką operację trzeba powtórzyć i czekać aż wyschnie - w sumie dzień obsuwy) i w pewnym momencie mówi: "wiesz co, ta masa już jest do niczego,. Jest za sucha, robią mi się takie małe wałeczki. Brzydko to wygląda". "Człowieku, odpowiadam, przecież tego nikt nie zobaczy. Chodzi tylko o to, żeby pęknięć nie było". "nie, ale to tak nie może być. To trzeba porządnie zrobić, bo jak to będzie wyglądało". "No, mówię, faktycznie problem jest, bo to ... nie będzie wyglądało. Wcale".
TŻ się wzburzył, palnął mi wykład o profesjonalizmie we własnym domu (a raczej rażącym jego braku z mojej strony) i uroczyście zapowiedział, że on jutro (znaczy dziś) kupi nową masę i zrobi wszystko jak trzeba. :roll:
Zniosłam w milczeniu. Dziś. Przyszedł, wywalił te wszystkie swoje zakupy, zabrał się do szpachlowania. Odczekał. Zrobił drugi raz. Wpuścił mnie z farbami, po czym jak byłam w połowie ściany, stwierdził optymistycznie: "Jakby jutro coś jeszcze było widać, to najwyżej poprawię za dnia".
Muszę mówić, że szlag mnie jaśnisty trafił na miejscu? Chyba nie. przez jego nagłe objawienia pierdzieliliśmy się z tym JEDNYM MALUTKIM pokojem przez prawie tydzień, a on mi mówi, że jak coś jutro rano zobaczy, to mi będzie maźgał gipsem po farbie.
No i wtedy uratowała mnie... tak, właśnie tak - stara dobra głupawka. Dostałam takiego ataku śmiechu, że nie mogłam przestać. "Człowieku, mówię, przecież to nie ma sensu, chyba że to część biznesplanu". "Jakiego biznesplanu" - pyta TZ. "No jak to" - mówię -"przyprowadzisz gości, skasujesz za bilety, a potem będziesz odsuwał po kolei te 4 części biblioteczki , pokazywał niedoróbki i milimetrowe wgłębienia , oprowadzał Szlakiem Dawnych Spieprzeń i Niedoróbek".

Odpuścił.

dla pewności zagroziłam, ze najmniejsza próba odstępstwa od dotychczasowych ustaleń zaowocuje puszczeniem tzw. Tekstu Prezydenckiego! :twisted:

Czyli w sumie zostanę świętą. Ludzki pan, nie zabił, a jeszcze życie uratował (prawie jak Leninowi)

zabers

Post » Pt lip 20, 2012 22:28 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

That's a love!

pogwizd

Post » Pt lip 20, 2012 22:32 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

pogwizd pisze:That's a love!

Szeroko poszedłeś :lol:

zabers

Post » Pt lip 20, 2012 22:56 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

W Poznaniu natknęłam się na n plakatów z reklamą Polo Cocty, ale w sklepach jej nie widać. Czy już wykupiliście wszystkie dostępne butelki?

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pt lip 20, 2012 22:58 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

filo pisze:W Poznaniu natknęłam się na n plakatów z reklamą Polo Cocty, ale w sklepach jej nie widać. Czy już wykupiliście wszystkie dostępne butelki?

8O
To na pewno sprawka agentów Kilkujadka!

zabers

Post » Pt lip 20, 2012 23:01 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - kto wyłączył lato?

zabers pisze:
pogwizd pisze:That's a love!

Szeroko poszedłeś :lol:
Może szeroko, może to tylko proste podsumowanie Twojej wypowiedzi.

No więc ten pokój ma być koloru 'bambusowy' czy też 'błękit mglistego poranka w Sopocie 12 sierpnia tuż przed pełnią księżyca numer 37'?
Przychodzi moment, kiedy trzeba się zdecydować.

pogwizd

[poprzednia][następna]