Na carskim dworze - Traktor i Pączek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 25, 2013 12:29 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

Od pewnego czasu normalnie je - a to najważniejsze. Nie wiem, czy zasługa jest leczenie czy to, że dostaje chyba najmniejsze z możliwych chrupki, które może po prostu łykać. Do pysia mi zajrzeć nie pozwoli, ale okrutnie się ślini, więc nie podejrzewam, żeby ten interferon robił jakąś rewolucję. :?
Oczka już wyglądają ładniej, dużo mniej ropieją. Właśnie pannica się wyleguje na mnie i mrrrruczy. :kotek:

Eli, przez swoje niezmordowanie, stała się ulubienicą moich znajomych. Znowu próbowali ją zmęczyć tak, żeby miała dość zabawy i już sobie poszła, ale to oni odpadli pierwsi. :twisted: Katja się po pewnym czasie wymachiwania sznurkiem i rzucania myszy zwyczajnie nudzi. Dla Eli nie ma nic wspanialszego niż uciekająca zabawka. :mrgreen: Zastanawiam się, czy laserek by którąś z moich lasek interesował. Wtedy nawet z łóżka bym nie musiała rano wstawać, żeby je zabawiać. Nawet oczu bym nie musiała otwierać. :mrgreen: Lenistwo podsuwa bardzo kreatywne rozwiązania. :oops:
ObrazekObrazek

sia

Od: Pon maja 07, 2012 7:44

Post » Pt sty 25, 2013 12:48 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

a u mnie Eli była jednym ze spokojniejszych kotów - to znaczy bawiła się
ale w porównaniu z innymi szaleńcami
to niewiele
wolała obserwować szaleństwa innych kotów

ale u mnie laserki, sznureczki - niepotrzebne 8)
z łózka nie potrzeba wstawać -bo koty bawią się ze sobą
może jak Katja poczuje się lepiej -będzie szaleć z Eli :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pon lut 04, 2013 7:25 przez Patmol, łącznie edytowano 1 raz

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt sty 25, 2013 13:02 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

Jest bardzo spokojna, ale nie aż tak jak Katja. I czasem chodzi i gada, tu coś pacnie, tam coś pacnie, wyraźnie szukając rozrywki (bo ptaszków za oknem czasami nie ma). A jak już wszystko wypaca, to szuka, gdzie jest Katiuszka, żeby się przy niej położyć. :kotek: Nie zdarzyło się chyba, żeby ją zaczepiała to zabawy - tak jakby dobrze wiedziała, że ona chorowita i często nie w nastroju.
ObrazekObrazek

sia

Post » Pt sty 25, 2013 13:09 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

u mnie Eli tez nie zaczepiała do zabawy
jesli już się dołączała -to tak delikatnie

nie skakała żadnemu kotu na głowę, nie wydała dzikich okrzyków i nie gryzła znienacka
bardzo była kulturalna -prawdziwa dama 8)
nawet nie warczała dziko przy jedzeniu i nie przyciągała sobie łapą miski z jedzeniem

a niektóre koty to potrafią :evil:

Patmol

Post » Pt sty 25, 2013 13:21 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

O tak, znam takie koty. Kot byłej współlokatorki był po prostu - mimo całej mojej sympatii dla niego - wariatem. Z Katją się zupełnie nie dogadywał, dwa odmienne charaktery, więc przez większość czasu się ignorowali nawzajem. Teraz ma tam u siebie dwóch innych świrów i podobno im większe jeden drugiemu spuści manto, tym są szczęśliwsze. Mnie by chyba szlag trafił z taką galopującą po głowie bandą. :mrgreen:
ObrazekObrazek

sia

Post » Wto sty 29, 2013 20:12 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

Obrazek

:P
ObrazekObrazek

sia

Post » Wto sty 29, 2013 21:09 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

no, i to jest właśnie łóżko Sii, które znam :mrgreen:

są śliczne. a Eli wygląda jak stróż Katji i jej osobisty opiekun.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Śro sty 30, 2013 7:35 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

jaka Eli duża na tym zdjęciu :mrgreen:

Patmol

Post » Śro sty 30, 2013 11:12 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

Przy katjowej kruszynie zawsze będzie wyglądać na wielką. :D One się czasem jeszcze słodziej przytulają - pyszczkami, ale jak przyleci się z aparatem to podnoszą główki i udają, że nie wiedzą, o co chodzi. Albo, nie będę pokazywać palcem która konkretnie, pokazują jęzor. :mrgreen:
ObrazekObrazek

sia

Post » Czw sty 31, 2013 11:40 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

W końcu do Was dotarłam, nie dałam rady przeczytać dziś wszystkiego ale poznałam piękne panny i kawałek ich historii i życzę dużo zdrówka! Mam nadzieję, że już się nie obwiniasz o to pranie, człowieki niejedne głupstwa popełniają, ja też mam parę błędów na sumieniu, o których wolałabym zapomnieć i to nie w związku z kotami a z dziećmi...

Będę zaglądać i podczytywać jak tylko czas pozwoli :D Pozdrawiam cieplutko!
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Pt lut 01, 2013 15:29 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

Hej, hej, Bedetko. ;)

Przyłapałam dziś Eli na laniu na łóżko. 8O Podejrzewam więc, że ta obsikana poduszka z dwa tygodnie temu, do której nikt się nie chciał przyznać, to też jej sprawka. :? Nie mam pojęcia, po co i czemu to zrobiła. Mam za to zagwozdkę, jak sprać tę plamę. :roll:
ObrazekObrazek

sia

Post » Pt lut 01, 2013 16:50 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

A moze by tak badanie moczu...

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt lut 01, 2013 17:16 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

Jeżeli zacznie lać poza kuwetą regularnie, to na pewno się pokuszę. Dwa siki i to w sporym odstępie czasowym nie działają jeszcze na mnie alarmująco. Tak teraz myślę, że może jej to, że rano była tylko resztka żwirku do dosypania i nie bardzo było w czym kopać, nie pasowało i postanowiła mi to dobitnie dać do zrozumienia. :twisted: Bo ona zawsze tak pieczołowicie przekopuje kuwetę, zanim się zabierze za cokolwiek.
ObrazekObrazek

sia

Post » Nie lut 03, 2013 15:33 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

Obrazek

Bez ucha. :evil: Za to z pięknie wyeksponowanymi obwódkami na oczach. :D
Katja ostatnio nie bardzo chce pozować, a szkoda, bo dawno nie było żadnego jej ładnego zdjęcia. :?
ObrazekObrazek

sia

Post » Nie lut 03, 2013 15:45 Re: Na carskim dworze, czyli caryca Katja i księżna Eli

ćpunka :mrgreen:
(zanim mnie walniesz: Łajza też, tylko on w drugą stronę, ma wiecznie rozszerzone źrenice)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

[poprzednia][następna]