Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 13, 2011 10:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

ludzie mnie denerwują jak się roją

a korelacji między starzeniem się, a mądrzeniem - u siebie nie dostrzegam, k'sażalieniu

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto gru 13, 2011 10:58 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

śliczne to serducho :1luvu:

a co do tycia... Psocia też tak miała... pojawiła się na ogródku koleżanki mojej mamy (tym samym, z którego jest Kacperek...) jako małe (kilkumiesięczne), wyleniałe, zrudziałe, wychudzone borajstwo... na jedzenie rzucała się jak tylko był dostęp...
jak już dało się ją "doprowadzić do normalności" to wyglądała tak:
Obrazek

potem tak: (jakiś *(#&$*@#^ ją kopnął....)
Obrazek

a potem tak:
Obrazek

a teraz jest puchatą lekko upasioną kuleczką, która każdą wolną chwilę spędza na kolanach/brzuchu Niny, a na balkon wychodzi tylko jeśli ma bliżej do drzwi niż Nina (ewentualnie leży na Ninie...)

niestety często koty, którym doskwierał głód potem tyją... nawet jak nie jedzą za dużo, to jednak inny metabolizm...
tak jak u ludzi... ktoś, kto jest cały czas na diecie, jak zaczyna jeść normalnie to tyje, i jest efekt jojo...

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto gru 13, 2011 11:01 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

pasujemy do siebie z Lucjanem :twisted:

A Psocia cudna jest :1luvu:

pozytywka

Post » Wto gru 13, 2011 13:39 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Napasłam oczyska :1luvu: Jakie cudne to serducho u Lokisia :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto gru 13, 2011 13:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

psiamo :strach:
to Lucjan jest
nie sądzisz chyba, że upasłabym w taki sposób kota? :strach:

pozytywka

Post » Wto gru 13, 2011 13:48 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

O matko i boska ! :twisted: Lokiś miałąm napisać. A to nie to samo ? :twisted:
Jak dobrze, żem tak, daleko, choć kto wie jak daleko sięga szmata pozytywki ? :mrgreen:
Nie mam pamięci do nazwisk, imion, pamiętam za to twarze fotograficznie i pyski zwierzów i głosy :D .
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto gru 13, 2011 13:56 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

psiama pisze:O matko i boska ! :twisted: Lokiś miałąm napisać. A to nie to samo ? :twisted:
Jak dobrze, żem tak, daleko, choć kto wie jak daleko sięga szmata pozytywki ? :mrgreen:
Nie mam pamięci do nazwisk, imion, pamiętam za to twarze fotograficznie i pyski zwierzów i głosy :D .

psiamo!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:
taż mówię że tłusty z serduszkiem to Lucjan
Loki jest bury, szczupły i mój pierworodny

pozytywka

Post » Wto gru 13, 2011 19:54 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Mówi się pierwokotny :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto gru 13, 2011 21:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Tak sobie myślę, że w sumie to chyba nie powinniśmy przenosić naszych chorych ludzkich ideałów idealnej figury na koty :P same sie wściekamy jak promują chudzizne :twisted: bardziej krągły kot też jest piękny i wartościowy 8) oczywiście nie mówię tu o chorobliwej otyłości i przeciwwskazaniach medycznych :P żeby mnie ktoś źle nie zrozumiał :wink:
A w ogóle to białe pogrubia, więc Lucjan wyglądałby szczuplej jakby był czarny :P :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto gru 13, 2011 21:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

:strach:
to się nazywa wykręcać kota do góry ogonem :spin2:

pozytywka

Post » Śro gru 14, 2011 9:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Obrazek

Lecicie z wątem, a ja nie mam czasu poczytać, kurde, potem już tyle nie nadrobię...

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Śro gru 14, 2011 12:56 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Kochany śnięty mikołaju,
nie prosiłam Cię o nic na 6 grudnia, bo uważałam, że wszystko mam i jest git.
Ale.
Po zastanowieniu się, stwierdzam, że jest coś, co bardzo by mi się przydało. A mało tego, cholernie mi tego brak i nieposiadanie tego, o co zaraz poproszę wręcz uniemożliwia mi dalszą egzystencję.
Czy mógłbyś zatem umówić się z niejakim Aniołkiem, żeby pod choinką znalazła się dla mnie jedna dodatkowa paczka?
Bardzo Was proszę, zróbcie zrzutkę na ten prezent dla mnie, bo bez niego ani rusz.
Strasznie, okropnie i beznadziejnie brak mi motywacji, tudzież energii atque chęci jakiejkolwiek.
Czy możecie coś z tym zrobić?
Czy to jest w waszych kompetencjach?
To już nie chodzi nawet o to, że moja praca jest nudna jak flaki z olejem, problem w tym, że moje życie jest nudne jak paprykarz szczeciński wg receptury Unii Europejskiej.
Zróbcież coś dla mnie, bardzo proszę.
Z poważaniem
negatywka (ongiś pozytywka)
P.S. Grzeczna byłam tak sobie, ale może da się na to przymknąć oko?
P.S. acha i nie wygłupiajcie się z prezentem-koszyczkiem, to naprawdę nie o to chodzi

pozytywka

Post » Śro gru 14, 2011 14:06 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Pozytywko, jakby zostały Ci jakieś okruszki z tej paczki, to wyślij je do mnie, proszę. Priorytetem poleconym na koszt odbiorcy.

Hans

Od: Pt lip 07, 2006 17:32

Post » Śro gru 14, 2011 14:07 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

:mrgreen:
zobaczymy, czy w ogóle uwzględnią moją prośbę
mam u nich trochę zabagnioną kartotekę :twisted:

pozytywka

Post » Śro gru 14, 2011 14:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Obrazek
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

[poprzednia][następna]