KociaMama63 pisze:passa pisze:Ludzie szaleją z hamakami, legowiskami,budkami,a tu proszę - kotu do szczęścia potrzebna szufelka

Spojrzenie ma rzeczywiście rozbrajające.
Szufelka - też, ale przede wszystkim uwielbienie Kocurii
Miłość to jednak potęga
Niczego wiecej do szczęścia nie trzeba

sprostowanie - spojrzenie pełne uwielbienia było na tż'ta, który daje im co rano mięsko

ja jestem na odległej drugiej pozycji, jeśli chodzi o kocie uwielbienie - wszak to ja grzebię w kuwetach i wykonuję zabiegi felczerskie...

zakupiłam wczoraj zwykłą, metalową kuchenną miseczkę - średnica podobna do kocich miseczek, ale sporo wyższa. rezultat - woda się nie rozchlapuje, nie wyparowuje tak intensywnie ani się nie syfi! ha! i już nie muszę co 3-6h myć i uzupełniać miseczek z wodą!
dumna jestem z siebie niesłychanie

dzisiaj jest potworny dzień. migrena, okropny biomet, wszystko mnie boli jako skutek uboczny leku na migrenę, koty też jakieś nieswoje - nie tłuką się, tylko łażą bez celu i wydają dziwne dźwięki.
kuleczki filcowe cieszą się nieustającą popularnością - karmel w związku z nimi wymyślił lot ślizgowy... leci leci leci leci leci i nagle próbuje wyhamować... na panelach

właśnie sobie grucha z piłeczką w zębach. zupełnie mu ta piłeczka w wydawaniu gruchotów nie przeszkadza

a truskawka niby go obserwuje z bezpiecznego dystansu, niby się drze jak on się chce z nią bawić, ale jak karmel leży i nic nie robi, to do niego podchodzi, zaczepia, miauka. pstro w głowach...

a z rzeczy przyziemnych, kocinki dostały sraczki po mleku marki klara

jedyna nowa rzecz w diecie, więc to raczej od tego... hm. po winstonie nie dostają.
i rzecz jasna mi tą sraczkę rozniosły po połowie pokoju, uwzględniając w tej połowie bardzo demokratycznie również meble

na łapkach, takie ładne ślady...

poczuły widocznie, że czekanie do wieczornego sprzątania kuwet nie wystarczy, trzeba mi donieść o tym nowym rozwoju sytuacji w bardziej bezpośredni i dosadny sposób

jestem dumna z tego, że doceniają rolę mniejszości w demokracji, ale kocie brązowe płynnawe ślady łatwiej usunąć z paneli, niż z ekoskóry, materiału obiciowego i białej narzuty na łóżko

przepraszam za nieco, khm, fekalny humor