Odnaleziony po 7 miesiącach Gucio - nasza codzienność :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 08, 2010 23:41 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Można wrzucać ogłoszenia bezpośrednio do skrzynek pocztowych, tych z otwieranym przodem.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw gru 09, 2010 2:12 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

mziel52 pisze:Można wrzucać ogłoszenia bezpośrednio do skrzynek pocztowych, tych z otwieranym przodem.

to jest dobry pomysł. taki z dużym zdjęciem żeby widać było, że to nie jest "reklamówka".
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt gru 10, 2010 11:21 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Kasiu żadnych wieści ?:(
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Pt gru 10, 2010 11:31 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Nieustająco czekam na dobre wieści.Też szukam zaginionego kotka z sąsiedniego bloku.Wychodzący krówek o imieniu Miki.Dzisiaj mija miesiąc i dwa dni od kiedy zaginął.Nadzieja umiera ostatnia.Trzymam kciuki za Gucia i proszę o kciuki za Mikiego. :ok: :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt gru 10, 2010 12:22 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

ewar, pewnie, że trzymam kciuki za Mikiego! :ok: :ok: :ok:
nadzieja umiera ostatnia, więc przesyłam tą pozytywną energię!! Nie słuchaj ludzi, którzy mówią, że się nie znajdzie i takie tam, od razu ucinaj rozmowę, aby nie dopuścić do przekazywania złej energii. Myśl tylko pozytywnie, że się znajdzie, że przecież musi być gdzieś, no bo przecież się nie rozpłynął w powietrzu!! Ja już nie licze dni od kiedy zaginął, po prostu go szukam i robię co mogę... choć oczywiście mam momenty załamania...
ale trzeba wierzyć!!! :1luvu: bo wiara podobno też czyni cuda :))
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Pt gru 10, 2010 13:21 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Dzięki.Szkoda mi bardzo Dużej Mikiego, to sympatyczna Pani, podkarmia okoliczne koty.Miki był przygarnięty, chciał wychodzić i tak się stało.Szukamy go obie.Bardzo bym chciała,aby i on i Gucio wreszcie mogli sobie pospać przy ciepłym kaloryferze,albo na kolanach swoich Dużych. :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie gru 12, 2010 19:48 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Dalej nic... ani śladu Gucia.
Ponieważ mieliśmy sygnał, że podobny kotek przychodzi do jednej pani na balkon na zamkniętym osiedlu na Idzikowskiego, zorganizowaliśmy obławę. Pożyczona klatka łapka poszła w ruch. Akcja była w kooperacji z lokalną kocią mamą, zaangażowanych było wielu fantastycznych ludzi m.in. ochroniarze z osiedla i.. dziś telefon - złapał sie kot.
My biegiem w samochód!! W 15 min z Grochowa na Sadybę (dobrze, że po drodze nie było policji)... kot wystraszony siedział w stróżówce.. no faktycznie jak Gucio.. ale nie Gucio ;( to dzika kotka, obsyczała nas strasznie.. przepiękna! Pojechała do kociej mamy, zostanie wysterylizowana i wypuszczona na wolność. Jest całkowicie dzika, a na Sadybie jest dokarmiana...
Poszukując Gucia nabyliśmy umiejętność łapania dzikich kotów :)
Ale Gucia nadal nie ma ;(((

Kochane moje, jeśli tylko wypatrzycie gdziekolwiek ogłoszenie, że ktoś znalazł kota, szuka dla niego domu i kocionek będzie podobny do Gucia, błagam, dajcie mi znak. Sama przepatruję wszelkie fora, ale może mogę coś przeoczyć...

Nie tracę nadziei, ale jest mi coraz ciężej.......
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Post » Nie gru 12, 2010 20:45 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Kasiu,teraz często siedzę na kompie i sprawdzam wszystkie strony jakie uda mi się znależć o znalezionych kotach.Na razie tylko w ten sposób mogę wam pomóc.Kroplówki Luśki zajmują mi dużo czasu ,muszę ją trzymać na rękach przy nawadnianiu,bo inaczej ucieka,więc trzymam jedną ręką Lusię a w drugiej mysz i przeglądam internet.
Strasznie mi przykro i smutno,że jeszcze nie udało się znalezć Gutka.
A może Gucio zrobi wam prezent pod choinkę ? :ok: :ok: :ok: Mam taką nadzieję.A jak trzyma się Fifi?
Obrazek

renatab

Post » Nie gru 12, 2010 21:07 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Nie poddawajcie się! Arlekin odnalazł się po ponad dwóch miesiącach, w innej dzielnicy miasta. Ogłaszaliście Gucia w gazetach?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie gru 12, 2010 22:07 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

magicmada - ogłosiliśmy w Gazecie Wyborczej w piątkowym wydaniu. Czy są jeszcze jakieś gazety, gdzie można ogłosić zaginięcie kota?
Opisany jest gdzieś przypadek Arlekina? Z chęcią poczytam, może znajdę coś jeszcze co mogę zrobić...
Próbowałam dobić się do Kuriera Warszawskiego, ale bezskutecznie. Ma ktoś jakiś namiar?

Pewnie, że się nie poddajemy. Tylko im dłużej trwają poszukiwania, tym po prostu ciężej...

renatko kochana, Fifi cały czas tęskni... a jak u Ciebie? Poza kroplówką pozostałe kocurki opanowane? Pamiętaj, że jesteśmy gotowi pomóc!!!!

nurmi

Post » Nie gru 12, 2010 22:11 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

viewtopic.php?f=1&t=83262&hilit=arlekin+bajka
od samego początku
nie wiem, jakie są w Warszawie loklane dzienniki, ja te ogłoszenia ponawiałam wielokrotnie.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie gru 12, 2010 22:19 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

Na razie nie ma objawów PP u innych moich futerek,ale zagrożenie jeszcze nie minęło.Lusia czuje się troszkę lepiej,ale to jeszcze mnie nie uspokaja,bo to straszliwie podstępna choroba :( .

Cały czas myślimy o Guciu :1luvu: i trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kasiu próbowałaś ogłaszać w METRO ?
Obrazek

renatab

Post » Nie gru 12, 2010 22:28 Re: Zaginął nasz kochany kotek! Warszawa Limanowskiego/Gołkowska

No właśnie w Metrze nie próbowałam i tym się zajmę. Jutro odszukam namiaru do kogoś z Metra (pracuję w końcu w marketingu ;))
Musi być dobrze, musi się znaleźć w końcu...

Renatko, trzymam za Ciebie również kciuki i za Luśkę i za inne kotki, całuję je w mordki kochane :* :kotek:

nurmi

[poprzednia][następna]