Moderator: Estraven

Marudka pisze:Moje dwa kocury, chyba są zupełnie normalne. Jeden ma już prawie 6 lat, drugi około 3. Mają szereg niepokojących zachowań ( np. Rysiek zaczął ostatnio sypiać ze staruszkiem Guciem, Szeryf warczy na wszystko co mu wejdzie w drogę ), ale to chyba niezależne od wczesnej kastracji
Erin pisze:Spokojnej nocki Wam życzymy
jozefina1970 pisze:No, chyba dzisiaj lepiej, tfu, tfu aby nie zapeszyć, zobaczymy, jak noc będzie no i jeszcze brzunia teraz nie oglądałyśmy, bo mała śpi, tylko rano go widziałam, a chciałabym wieczorem też obejrzeć. Czyt o normalne, że ona tyle śpi? Słuchajcie mam pytanie? Czy to prawda, że wczesna sterylizacja kotki powoduje jakieś niekorzystne zachowania później? Spotkał się ktoś z czymś takim?
Jezeli to uznać za niekorzystne zachowania to jak najbardzej ,wczesna sterylizacja szkodzi 

kotka doroty pisze:Popytaj znajomych,alboidz do innego weta i zapytaj o wczesną sterylkę i jakie to skutki niepożądane powoduje?
Zapytać zawsze możesz!
Marudka pisze:Ja raczej czytałam, że ostatnio poleca się wcześniejszą sterylkę, jeszcze przed pierwszą rujką. Potem utrwalają się zachowania związane z rujką i mimo że kotka ciachnięta może okresowo zachowywać się tak jakby miała rujkę. Nie mam wprawdzie kotek sterylizowanych przed pierwszą rujką - wszystkie nieco później. Kocury które mam sterylizowane w dość młodym wieku, mam wrażenie, że są drobniejsze, delikatniejsze niż te późno sterylizowane - ale może to po prostu taka ich uroda
Przypomniało mi się - koleżanka ma kotkę bardzo młodo sterylizowaną i wyrosła na zdrowego, potężnego kota ( o mało co nie napisałam ,,kocura" )..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości