Szarotka o kocim spojrzeniu i Gosia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 24, 2010 22:32 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

może to brutalne metody ale ja swoje budziłam w ciągu dnia jak spały, żeby spały wtedy co ja,
nie mam problemu ze spaniem, tzn. z baraszkującymi kotami po nocy, wszyscy spią jak dzieci :wink:

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Sob kwi 24, 2010 22:36 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

...a ja po prostu używam zatyczek do uszu i nie obchodzi mnie, co czarno-biało-czarna mafia wyczynia w nocy :D
bo też się muszę pochwalić, choć to nie ten wątek, że czasem wśród nocnej ciszy przegalopuje po mnie duet Nocek-Polinda ;)
KotkaWodna

Post » Nie kwi 25, 2010 11:46 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

Jest postęp w integracji Gosi i Szarki. Małe już się z sobą posiłowały.
U mnie nie było to do końca możliwe (Parszywek to nie te gabaryty, a do siłowania się z Wrzawą przytomnie nie dopuściłyśmy).

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

Post » Nie kwi 25, 2010 17:20 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

Aaa, kotki dwa...

Obrazek

Zdjęcie wysłane przez opiekunki Szarki.
Szarka i Gosia na jednym łóżku, chyba kryzys został zażegnany.

kianit

Post » Nie kwi 25, 2010 18:18 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

mam nadzieję, że Szarunia je
kot nie może zbyt długo głodować
ale dwa koty na jednym posłaniu to dobra wiadomość
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie kwi 25, 2010 20:22 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

taka odległość na posłaniu, to już prawie miłość :ok: :D
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon kwi 26, 2010 5:57 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

Kianit, poproś moda o przeniesienie wątku na koty i usuń może banerek.Kotka ma super domek, bardzo się cieszę.Anusia obiecała pisać i wklejać zdjęcia :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon kwi 26, 2010 11:42 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

Witam.Zdaję relację:)Szarcia gdy przyszła do nas trzęsła się jak galareta dwa dni.Brałam ją na kolanka siedziała nawet się uspokajała.Niestety nie chciała jeść,może w nocy coś zjadła ale po ilości nie było widać.Gosia raczej nie jada wieczorem tylko śpi całą noc, wstaje z nami.Taki był spokój...No właśnie był:Pojawiła się malutka i wprowadziła istne szaleństwo.Szarcia ma w sobie duuuuuuuużo energii,niestety głównie w nocy ją wyładowuje mimo,że ''męczymy ją '' za dnia do upadłego wędką i polowaniem.Mała śpi może z 5 godzin na dzień. :? Drugiego dnia troszkę zjadła z ręki i wypiła strzykawkę wody,bałam się o nią więc podałam na wszelki wypadek.Obawy jednak zostały rozwiane :D Malutka zaczeła jeść normalnie w nocy dużo je bo oczywiście widzimy to chcąc nie chcąc jak nas zbudzi,no cóż oby się przestawiła na rytm dzienny bo nauczy Gosię nocnego życia a zaczyna się....Gonitwy dziewczynek i wstępne zapasy zaliczone :lol: Nawet siedziały na jednej poduszce i dotkneły się :wink: Miedzy dziewczynkami jest naprawdę dobrze jak na taki mały okres czasu.Pierwszego dnia trochę posyczały na siebie a teraz jest sielanka :ryk: Podsumując malutka zachowuje się jak pół roczny kociak,także nie tylko wygląda na tyle:)to istny diabełek w ciele kruszynki ma apetyt zjada lubi serduszka drobiowe,których Gosia nie tknie.Jest kochana mimo wszystko,ale...Wczoraj na wieczór SZOK :!: Te małe cudo zrobiło wielkie kupsko na łóżko centralnie na pościel :? To jest największy problem...Oby to była jednorazowa wpadka... :twisted: Miał ktoś jednorazowy problem tego typu?Gorzej jak to nie będzie jedna wpadka.Szarotka szybko przyzwyczaiła się do nowego domku,dziś już nie uciekła rano do kamerlika tylko leżała sobie w kojcu u nas w pokoju :P Jest naprawdę dobrze tylko czekać jak przyjdzie do łóżka,byle by kupki w nim nie zrobić 8O Ciekawe o co chodzi,bo u kiant nie miała wpadki.Wczoraj wieczorem wyglądała wręcz na zadowoloną turlała się po podłodze,dała się do siebie przytulić jak leżała na łóżku,zasneła głębokim snem na kolankach 8) Poczuła może,ze nic jej u nas nie grozi tylko...dobre jedzonko,mizianki,przytulanki i zabawy :) Żyć nie umierać :wink:
Ostatnio edytowano Pon kwi 26, 2010 15:47 przez anusia27, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Pon kwi 26, 2010 11:46 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

ewar pisze:Kianit, poproś moda o przeniesienie wątku na koty i usuń może banerek.Kotka ma super domek, bardzo się cieszę.Anusia obiecała pisać i wklejać zdjęcia :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Będę pisać z pracy w domu internetu brak z powodu modemu...a kto zepsuł oczywiście kicia :? .Chciałyśmy nowy kupić,ale właśnie czytam przebity na allegro :evil: Kupimy może jakiś inny.Niestety fotki ewentualnie na tel.kiant a ona wrzuci na forum :D a tak w ogóle jak tu się wkleja zdjęcia?Dobrze wiedzieć na przyszłość :)
Ostatnio edytowano Pt maja 28, 2010 21:03 przez anusia27, łącznie edytowano 1 raz

anusia27

Post » Pon kwi 26, 2010 11:47 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

Killatha pisze:mam nadzieję, że Szarunia je
kot nie może zbyt długo głodować
ale dwa koty na jednym posłaniu to dobra wiadomość

Je pije wszystko jest jak być należy i nie ma co się martwić:)Jest chudziutka,może doradzisz co podać tuczącego,żeby nabrała szybko ciałka:)

anusia27

Post » Pon kwi 26, 2010 11:52 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

Killatha pisze:ooo
jak fajnie
to znaczy, że mogę odpiąć banerek :)
ale zrobię to jutro
dzisiaj już nie chce mi się grzebać w swoim profilu - zdechła jestem
a Gosia jest śliczna :1luvu:

Dziękuję w imieniu Gosieńki :D Co ciekawe Gosia ma podobną sierść co Szarotka a nawet bardziej mięciutką zwłaszcza białe fragmenty,brzusio to taka pierzynka.Wiedziałam,że ona ma jakieś inne korzenie,może właśnie jakiegoś dymniaczka i odziedziczyła sierść...także mam dwie przytulanki mięciutkie :1luvu:

anusia27

Post » Pon kwi 26, 2010 15:49 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

Anusia,miałam taką jednorazową wpadkę,nawet do zlewu :oops: :oops: :oops: NIGDY więcej się nie powtórzyło.Killatha też miała to z Poldkiem.Raz było na kocyk,ale tylko raz.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon kwi 26, 2010 16:12 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

anusia27 pisze:Taki był spokój...No właśnie był:Pojawiła się malutka i wprowadziła istne szaleństwo.Szarcia ma w sobie duuuuuuuużo energii,niestety głównie w nocy ją wyładowuje mimo,że ''męczymy ją '' za dnia do upadłego wędką i polowaniem.Mała śpi może z 5 godzin na dzień

Uuuu? A jacyś nieświadomi kocich możliwości naukowcy piszą, że śpią one po 16 godzin dziennie... U nas kot spał bardzo dużo, ale być może dopiero teraz się pozbierał po tych wszystkich etapach leczenia, sterylizacji, itp.
Kup Szarki w miejscach niedozwolnych także nie zanotowałyśmy... Zdarzyły się za to kilka razy w karierze Parszywka, ale tylko wtedy, gdy nie miał na czas posprzątanej kuwety. Wystarczyło wyjechać na cały dzień i nie dopełnić standardów - czyli nie sprzątać przynajmniej dwa razy dziennie. Kot tak wyrażał swój sprzeciw wobec braku ustalonego porządku.
Szarotko! Ty więcej tego nie rób, bo jak tu odpinać banerek, gdy kot się tak zachowuje, no jak? :?

kianit

Post » Pon kwi 26, 2010 16:24 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

kianit pisze:
anusia27 pisze:Taki był spokój...No właśnie był:Pojawiła się malutka i wprowadziła istne szaleństwo.Szarcia ma w sobie duuuuuuuużo energii,niestety głównie w nocy ją wyładowuje mimo,że ''męczymy ją '' za dnia do upadłego wędką i polowaniem.Mała śpi może z 5 godzin na dzień

Uuuu? A jacyś nieświadomi kocich możliwości naukowcy piszą, że śpią one po 16 godzin dziennie... U nas kot spał bardzo dużo, ale być może dopiero teraz się pozbierał po tych wszystkich etapach leczenia, sterylizacji, itp.
Kup Szarki w miejscach niedozwolnych także nie zanotowałyśmy... Zdarzyły się za to kilka razy w karierze Parszywka, ale tylko wtedy, gdy nie miał na czas posprzątanej kuwety. Wystarczyło wyjechać na cały dzień i nie dopełnić standardów - czyli nie sprzątać przynajmniej dwa razy dziennie. Kot tak wyrażał swój sprzeciw wobec braku ustalonego porządku.
Szarotko! Ty więcej tego nie rób, bo jak tu odpinać banerek, gdy kot się tak zachowuje, no jak? :?[/quote
Ostatnio edytowano Wto kwi 27, 2010 12:06 przez anusia27, łącznie edytowano 1 raz

anusia27

Post » Pon kwi 26, 2010 16:28 Re: Zabrze - Szarotka o kocim spojrzeniu ma dom.

anusia27 pisze:
kianit pisze:

Szarotko! Ty więcej tego nie rób, bo jak tu odpinać banerek, gdy kot się tak zachowuje, no jak? :?[/quote

anusia27

[poprzednia][następna]