MRU i ŁATEK -Watek do zamknięcia :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 06, 2009 9:43

Piekne zakonczenie smutnej historii.
Mru to farciarz :-)
Ma Dom i to jaki Dom, gratuluje super dokocenia :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Pon kwi 06, 2009 9:57

Mrubis, w cudownym domku :1luvu: :love: :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon kwi 06, 2009 13:59

Mrubiś :ryk:

:dance: :mrgreen: :dance2:
Obrazek

nieszka_piotr

Od: Śro mar 11, 2009 16:29

Post » Wto kwi 07, 2009 15:11

maciejowa pisze:Po prostu Mru :)):
Obrazek

Moj Mru!
Jacy oni podobni! 8O

Zachowalas mu imie?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto kwi 07, 2009 15:58

Dorota pisze:
Moj Mru!
Jacy oni podobni! 8O

Zachowalas mu imie?

Tak, imię zostało :) Oprócz tego Mru dostał jeszcze imię drugie: Ryszard (od rysiowatych cętek na boku), imię trzecie: Ursus (od ciągłego mruczenia przypominającego warkot traktorku) i imię czwarte: Całusek (od ciągłego całowania nas ;)) Właśnie skończyłam sprzątać balkon. Dzisiaj zostało ukończone zabezpieczenie, więc Mru może bezpiecznie wygrzewać się na słonku i podziwiać piękne i rozległe widoki (10 piętro). Jak tylko nadarzy się okazja, to zrobię zdjęcia. Poza tym Mru czuje się świetnie. Wczoraj byliśmy u weta na kontroli, Mru zdrowieje, chociaż dzisiaj nasmarkał na zielono młodszemu synowi na kocyk. W piątek następna kontrola. Mru kocha naszą lodówkę. Zawsze włazi na stoliczek w kuchni, kiedy robię coś do jedzenia i miauczy na lodówkę. Miauczy też na kiełbasę i ser żółty, ale jestem nieugięta, chociaż serducho mi się ściska, jak widzę kiedy tak prosi "daj mi, daaaaj..". Przy dzisiejszym obiedzie o mało co nie zrobił mnie w konia. Jedliśmy rybkę. Mru przyszedł do mnie niby na mizianki. Wlazł na mnie, pomruczał, pocałował mnie i kiedy już dostatecznie mnie zmylił, zapuścił żurawia na mój talerz ;) Nie złowił nic, bo w porę się opamiętałam. W nocy jest bardzo grzeczny. Wcale go nie słychać. Uwielbia włazić pod kołdrę. Śpi trochę z nami, trochę z dziećmi. Mamy duuużo radości z niego i kochamy go strasznie :D

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Wto kwi 07, 2009 16:58

maciejowa pisze:
Dorota pisze:
Moj Mru!
Jacy oni podobni! 8O

Zachowalas mu imie?

Tak, imię zostało :) Oprócz tego Mru dostał jeszcze imię drugie: Ryszard (od rysiowatych cętek na boku), imię trzecie: Ursus (od ciągłego mruczenia przypominającego warkot traktorku) i imię czwarte: Całusek (od ciągłego całowania nas ;)) Właśnie skończyłam sprzątać balkon. Dzisiaj zostało ukończone zabezpieczenie, więc Mru może bezpiecznie wygrzewać się na słonku i podziwiać piękne i rozległe widoki (10 piętro). Jak tylko nadarzy się okazja, to zrobię zdjęcia. Poza tym Mru czuje się świetnie. Wczoraj byliśmy u weta na kontroli, Mru zdrowieje, chociaż dzisiaj nasmarkał na zielono młodszemu synowi na kocyk. W piątek następna kontrola. Mru kocha naszą lodówkę. Zawsze włazi na stoliczek w kuchni, kiedy robię coś do jedzenia i miauczy na lodówkę. Miauczy też na kiełbasę i ser żółty, ale jestem nieugięta, chociaż serducho mi się ściska, jak widzę kiedy tak prosi "daj mi, daaaaj..". Przy dzisiejszym obiedzie o mało co nie zrobił mnie w konia. Jedliśmy rybkę. Mru przyszedł do mnie niby na mizianki. Wlazł na mnie, pomruczał, pocałował mnie i kiedy już dostatecznie mnie zmylił, zapuścił żurawia na mój talerz ;) Nie złowił nic, bo w porę się opamiętałam. W nocy jest bardzo grzeczny. Wcale go nie słychać. Uwielbia włazić pod kołdrę. Śpi trochę z nami, trochę z dziećmi. Mamy duuużo radości z niego i kochamy go strasznie :D

Bardzo sie ciesze! :dance:

Tu jest watek Mru:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=47 ... cebc2364dd

Ale prosze nie czytac (moze z wyjatkiem pierwszego postu).
Obecnie leci 11. czesc zabijania Mru :oops:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Wto kwi 07, 2009 18:06

Ale miło czytać takie faaajne wieści, jak z bajki o życiu szczęśliwych kotów ...
ale to nie bajka tylko najprawdziwsze kocie szczęście :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto kwi 07, 2009 18:09

Faajny Mru(bis). I faktycznie podobieństwo do Mru powalające. Widać na fotkach jak mu dobrze w domku. :lol:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Wto kwi 07, 2009 19:59

Dobry wieczór, nazywam się Mrubis, w skrócie Mru. Moja Duża powiedziała, że na tym forum pisują nie tylko Duzi, ale też i kotki, i jeśli chcę to mogę coś napisać. Dzisiaj był fajny dzień. Wczoraj przyjechał do nas jakiś Nieznajomy i przywiózł ze sobą mnóstwo różnych hałaśliwych gratów i dużo siatki. Musiałem siedzieć zamknięty, bo coś kombinował z moim Dużym na balkonie i bardzo nie chcieli, żebym zobaczył co. A ja ciągle się tam kręciłem i w końcu mnie zamknęli. Dzisiaj był fajniejszy dzień, bo Nieznajomy skończył już hałasować i wreszcie mogłem wyjść na balkon. Wszystko było zakratkowane. Sprawdziłem dokładnie czy nie ma żadnej dziury, przez którą mógłbym wystawić łebek, ale nie ma. Duża wyjęła hałasującą kulę z rurą i powciągała wszystkie śmieci, a później rozłożyła wykładzinę i teraz mogę wylegiwać się na słonku i jest mi ciepło w pupkę. Poza tym Duzi dostali dzisiaj w paczce takie wysokie i szare z domkiem na dole. Wlazłem tam przez dziurę i było mi fajnie, bo tam mam spokój. Będę się tam chował przed Dużymi Małymi. Na budce jest gruba rura owinięta sznurkiem i dwie półeczki. Jeszcze nie wiem do czego to wszystko służy i Duża była smutna jak zobaczyła wyciągnięte nitki z wykładziny.. Muszę się jeszcze dużo nauczyć. Mru.

maciejowa

Post » Wto kwi 07, 2009 20:07

Cześć, Mru! To ja Ci powiem bo my mamy takie szare z domkiem. Domku nikt nie używa, ale te półki na słupkach to jest strasznie fajna rzecz - mozna się na nich wylegiwac do słoneczka i jest ciepło i miło i widać co jest za oknem. My często śpimy na tych półkach. Ostatnio zrobiło nam się za mało półek bo Dziwolągi też się wpychają - niech sobie skombinują własne półki - ale dajemy radę. Zazdraszczam Ci że masz cały drapak dla siebie. A! I Duzi lubią jak ostrzymy pazurki na tych słupkach zamiast na meblach. Nie wiem czemu.
U nas to działa tak
Obrazek
Kłaczek doświadczony
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Wto kwi 07, 2009 20:30

maciejowa pisze:[color=blueieczór, nazywam się Mrubis, w skrócie Mru. Moja Duża powiedziała, że na tym forum pisują nie tylko Duzi, ale też i kotki, i jeśli chcę to mogę coś napisać.]Dobry w Dzisiaj był fajny dzień. Wczoraj przyjechał do nas jakiś Nieznajomy i przywiózł ze sobą mnóstwo różnych hałaśliwych gratów i dużo siatki. Musiałem siedzieć zamknięty, bo coś kombinował z moim Dużym na balkonie i bardzo nie chcieli, żebym zobaczył co. A ja ciągle się tam kręciłem i w końcu mnie zamknęli. Dzisiaj był fajniejszy dzień, bo Nieznajomy skończył już hałasować i wreszcie mogłem wyjść na balkon. Wszystko było zakratkowane. Sprawdziłem dokładnie czy nie ma żadnej dziury, przez którą mógłbym wystawić łebek, ale nie ma. Duża wyjęła hałasującą kulę z rurą i powciągała wszystkie śmieci, a później rozłożyła wykładzinę i teraz mogę wylegiwać się na słonku i jest mi ciepło w pupkę. Poza tym Duzi dostali dzisiaj w paczce takie wysokie i szare z domkiem na dole. Wlazłem tam przez dziurę i było mi fajnie, bo tam mam spokój. Będę się tam chował przed Dużymi Małymi. Na budce jest gruba rura owinięta sznurkiem i dwie półeczki. Jeszcze nie wiem do czego to wszystko służy i Duża była smutna jak zobaczyła wyciągnięte nitki z wykładziny.. Muszę się jeszcze dużo nauczyć. Mru.[/color]

8O
Jaaki Ty kulturalny jestes! :ok:

Ale sie działo...
:ok:

U nas blok ocieplaja, wiec jestem poza wszystkim :evil:

Mru zdegustowany

Dorota

Post » Wto kwi 07, 2009 20:42

Dorota pisze:
8O
Jaaki Ty kulturalny jestes! :ok:

Ale sie działo...
:ok:

U nas blok ocieplaja, wiec jestem poza wszystkim :evil:

Mru zdegustowany

Jestem tutaj nowy, to muszę się postarać, żeby nie narobić Dużej obciachu ;) Poza tym jeszcze się trochę wstydzę. W nowym domku też jestem 3 dni i dopiero poznaję kątki :P Ale jest dobrze. Dużo śpię i mam się z kim pobawić :) Kłaczek dzięki za instrukcję do szarego. Może kiedyś spróbuję się zastosować ;)
Mru nieśmiały.

maciejowa

Post » Wto kwi 07, 2009 20:56

Dorota pisze:
Obrazek

Moj Mru!
Jacy oni podobni! 8O

Zachowalas mu imie?

No przeca Mrubis :lol:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto kwi 07, 2009 21:40

iwcia pisze:
Dorota pisze:
Obrazek

Moj Mru!
Jacy oni podobni! 8O

Zachowalas mu imie?

No przeca Mrubis :lol:

Iwciu od Ptacha!!!
No wiesz, wiesz... :oops: ":love:

Mru z Duza :oops:

Dorota

Post » Wto kwi 07, 2009 21:48

Ależ się Mru namnożyło.. 8O
Kretki Zdezorientowane
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]