Romek :o) nowe miejsce do spania str. 80 ;o)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 27, 2009 9:08 Re: Romek :o) + gościnne występy COSia

kalair pisze:
kothka pisze:
kalair pisze:Też tak myślę..Raz dwa się zakamieni.. :roll: A może by kupować zwykłą najtańszą mineralną Romciowi? I wtedy do fontanki możesz lać..

mineralnej nie tyka :lol:
próbujemy znaleźć taką, która wreszcie będzie mu odpowiadała (tyle, że bardziej źródlaną, żeby nie miała za dużo minerałów). Fontanna też będzie dopiero jak się przeprowadzimy, bo tu nawet nie ma gdzie jej postawić :roll: Jeden pokój, w którym trzeba zmieścić wszystkie rzeczy swoje i kota to zdecydowanie za mało :roll:
Już chyba nawet spuściliśmy z tonu i będziemy raczej mieszkania szukać - może nie będzie taniej, ale szybciej :lol:

Poważnie?! :wink: Qrczę, fajnie by było..Przynajmniej na razie..Szukajcie wody niskozmineralizowanej. Na pewno któraś mu zasmakuje. :lol:

Niby poważnie - tylko jak zwykle jest mały problem - zdolność kredytowa :twisted: I nasza wydolność przy płaceniu rat :lol: Mam nadzieję, że w tym roku się uda (na szczęście skończyły się czasy kupowania dziur w ziemi i czekania na mieszkanie przez 2 lata zanim je wybudują :lol:)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pt mar 27, 2009 9:11 Re: Romek :o) + gościnne występy COSia

kothka pisze:
kalair pisze:
kothka pisze:
kalair pisze:Też tak myślę..Raz dwa się zakamieni.. :roll: A może by kupować zwykłą najtańszą mineralną Romciowi? I wtedy do fontanki możesz lać..

mineralnej nie tyka :lol:
próbujemy znaleźć taką, która wreszcie będzie mu odpowiadała (tyle, że bardziej źródlaną, żeby nie miała za dużo minerałów). Fontanna też będzie dopiero jak się przeprowadzimy, bo tu nawet nie ma gdzie jej postawić :roll: Jeden pokój, w którym trzeba zmieścić wszystkie rzeczy swoje i kota to zdecydowanie za mało :roll:
Już chyba nawet spuściliśmy z tonu i będziemy raczej mieszkania szukać - może nie będzie taniej, ale szybciej :lol:

Poważnie?! :wink: Qrczę, fajnie by było..Przynajmniej na razie..Szukajcie wody niskozmineralizowanej. Na pewno któraś mu zasmakuje. :lol:

Niby poważnie - tylko jak zwykle jest mały problem - zdolność kredytowa :twisted: I nasza wydolność przy płaceniu rat :lol: Mam nadzieję, że w tym roku się uda (na szczęście skończyły się czasy kupowania dziur w ziemi i czekania na mieszkanie przez 2 lata zanim je wybudują :lol:)

Powodzenia!

Kothka, widzę że trafiłaś na ten wątek z technicznego :lol: Spoko, nie ma się co przejmować.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt mar 27, 2009 9:15 Re: Romek :o) + gościnne występy COSia

kalair pisze:Powodzenia!

Kothka, widzę że trafiłaś na ten wątek z technicznego :lol: Spoko, nie ma się co przejmować.

Ja tam już wczoraj byłam, ale miałam się nie odzywać

Tylko wkurzyło mnie, że ludzie nie mają większych problemów niż to, jak ktoś spędza wolny czas :roll: Jeszcze trochę trzeba będzie się tłumaczyć z każdej minuty życia :roll:

kothka

Post » Pt mar 27, 2009 9:23 Re: Romek :o) + gościnne występy COSia

kothka pisze:
kalair pisze:Powodzenia!

Ja tam już wczoraj byłam, ale miałam się nie odzywać

Tylko wkurzyło mnie, że ludzie nie mają większych problemów niż to, jak ktoś spędza wolny czas :roll: Jeszcze trochę trzeba będzie się tłumaczyć z każdej minuty życia :roll:

E..najlepiej, niech go już zamkną.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt mar 27, 2009 9:30

Kothka! Nie jak spędza wolny czas, tylko ile go ma! Czaisz? "Co robi przez cały dzień?? Op... się przy kompie??" A dalej... roztacza się wizja totalnego syfu w domu, głodnych dzieci... Chcesz jeszcze?? Miałam to przy okazji krótkofalarstwa - dużo siedziałam w eterze to się zaczęły takie spekulacje. Debilizm o braku kultury nie wspomnę.

A jeśli chodzi o wodę... Kamień (wapń i sole wapnia) wytrąca się w dużej mierze podczas gotowania. Może lej przegotowaną wodę?
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt mar 27, 2009 9:58

A propos wody.U mnie też taki kamień.Tyle że moje koty strasznie mało piją.Ja nie wiem czy tak ma być?Na dwa koty stoi mała miseczka i w zasadzie niewiele z niej ubywa. :cry:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pt mar 27, 2009 10:19

Meldujemy się w nowym wątku :D
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pt mar 27, 2009 10:35

dorotak97 pisze:A propos wody.U mnie też taki kamień.Tyle że moje koty strasznie mało piją.Ja nie wiem czy tak ma być?Na dwa koty stoi mała miseczka i w zasadzie niewiele z niej ubywa. :cry:

Na trzy koty schodziła mi malutka miseczka w porywach do półtorej miseczki na dobę. Teraz ma 5 kotów i wielką michę, więc trudno mi powiedzieć ile wypijają. Dużo zależy też od karmienia. Jak się moje na mokre obrażą i więcej jedzą suchej karmy, to więcej piją. Z kolei obżerając się mokrym pija niewiele.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt mar 27, 2009 10:45

kinga w. pisze

Dużo zależy też od karmienia. Jak się moje na mokre obrażą i więcej jedzą suchej karmy, to więcej piją. Z kolei obżerając się mokrym pija niewiele.

No i wszystko jasne.Moje objadają się mokrym. :lol:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pt mar 27, 2009 10:47 Re: Romek :o) + gościnne występy COSia

Witam się w nowej części :D

kothka pisze:[
Nie wiem, ona jakoś tak ma - woda musi być odstana :lol: (prawie jak do podlewania kwiatków :twisted: ),

A Maurycy z kolei musi mieć świeżutko nalaną. Odstałej nie tyka. No więc trzeba lać kilka razy dziennie. Fajne koty som nie? Nawyki, maniery, upodobania :D A co, my możemy mieć swoje widzimisię a one nie?

Śliczne fotki Romka umieściłaś :D
No i odsyłacze do starych wątków. I zaczęłam czytać pierwszy :D
Nie wiedziałam, że znalezione maciupeństwo takie to było. Ale sobie kawał kota wyhodowałaś :P I nawet Romcią był przez pewien czas :lol:
Ale nie rozumiem, dlaczego ponieważ to było 1 września dostał imię Roman?

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pt mar 27, 2009 10:51

Aaaa już chyba wiem :lol:
Zapomniałam o tym panu :lol: Dawno to było. No chyba, że to nie to?

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pt mar 27, 2009 11:02

kinga w. pisze:Kothka! Nie jak spędza wolny czas, tylko ile go ma! Czaisz? "Co robi przez cały dzień?? Op... się przy kompie??" A dalej... roztacza się wizja totalnego syfu w domu, głodnych dzieci... Chcesz jeszcze?? Miałam to przy okazji krótkofalarstwa - dużo siedziałam w eterze to się zaczęły takie spekulacje. Debilizm o braku kultury nie wspomnę.

A jeśli chodzi o wodę... Kamień (wapń i sole wapnia) wytrąca się w dużej mierze podczas gotowania. Może lej przegotowaną wodę?

aaaaaaa- nadmiar wolnego czasu ludzi w oczy kole :strach: To niech sobie swój zorganizuja tak, żeby mieć go więcej ;)

A do przegotowanej wody muszę schodzić piętro niżej, nie zawsze mi się chce :lol:

kothka

Post » Pt mar 27, 2009 11:03

dorotak97 pisze:A propos wody.U mnie też taki kamień.Tyle że moje koty strasznie mało piją.Ja nie wiem czy tak ma być?Na dwa koty stoi mała miseczka i w zasadzie niewiele z niej ubywa. :cry:

U mnie jeden kot wypija 1,5 małej miski (takiej 0,24l) na dobę, ale je tylko suche właściwie

kothka

Post » Pt mar 27, 2009 11:03

czarna.wdowa pisze:Meldujemy się w nowym wątku :D

Witamy :D

kothka

Post » Pt mar 27, 2009 11:06

Nelly pisze:Aaaa już chyba wiem :lol:
Zapomniałam o tym panu :lol: Dawno to było. No chyba, że to nie to?

Dokładnie to :twisted:
To bylo za czasów Romana G ;)

historia z Romkiem jest długa :lol: Mieliśmy nie mieć żadnego zwierza, dopóki nie będziemy mieli jakiegoś normalnego lokum ;) No to się znalazł taki jeden i podbił serca wszystkich :lol:

kothka

[poprzednia][następna]