Do Gospodarzy i Gości wątków kocio-pogaduszkowych :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 28, 2008 15:04

Wojtek pisze: Rozumiem, że przy nowym podziale forum na każdą dolegliwość jaka przytrafi się moim kotom będę zobligowany do założenia nowego wątku?.
Nie Wojtku. Nikt nie jest do niczego zobligowany.

Wątki towarzyskie mają swoich stałych czytelników, których na pewno nie stracą po przeniesieniu na inne podforum. I te osoby z pewnością będą reagowały na zmiany tytułu i udzielały się w dyskusji zgodnie ze swoją wiedzą.

Jeśli jednak okaże się, że grono stałych bywalców wątku nie potrafi pomóc, sądzę że założenie w takiej sytuacji dodatkowego wątku na kotach, poświęconego problematycznemu zagadnieniu zwiększy a nie zmniejszy szanse podjęcia rozmowy na ten konkretny temat przez osoby, które miały styczność z zagadnieniem, a nie są zainteresowane śledzeniem czyjejś codzienności.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Czw sie 28, 2008 15:09

a może zamiast zmieniać ten dział warto pomyśleć o nowym - tzn. ten niech zostanie jak jest a utworzyć dział zawierający pomoc dla początkujących , nagłe wypadki gdzie opiszemy nasze doświadczenia i porady , to oddzieli wątki nowe z wołaniem o pomoc od starych zadomowionych już na kotach wątków- ale to oczywiście tylko moja propozycja :D
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Czw sie 28, 2008 15:11

Taki dział juz w sumie jest, ABC się zwie ;)
Co do reszty - wypowiedziałam się w dziale technicznym.

Oddaję swój wątek w ręce moderatorów ;)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw sie 28, 2008 15:13

galla pisze:W wątku moich kotów są opisy walki z białaczką zakaźną i FIPem (bezwysiękowym, więc dającym jeszcze trudniejsze do zdiagnozowania objawy) oraz ze struwitami, które mogą być cenne dla osób, które zetkną się z tymi chorobami.

galla, ale właśnie o to chodzi, że w wątku pogaduchowym nie mam szans na znalezienie takich informacji...

Załóżmy, że masz wątek pogaduchowy prowadzony od stycznia. W lutym choruje Twój kot, zmieniasz tytuł, dostajesz porady. W marcu kot zdrowieje, zmieniasz tytuł na "neutralny". W kwietniu ja szukam informacji nt. choroby, i nie mam żadnych szans jej znaleźć - chyba, że użyję wyszukiwarki, która pokaże mi Twój wątek niezależnie od tego, na jakim podforum on jest.
Usprawiedliwię się jeszcze, że nigdy nie byłam w Twoim wątku, i nie mam pojęcia, w jakim stopniu polega on na mówieniu "dzień dobry" ;) , a w jakim zawiera informacje merytoryczne.

Ale są też opisy tego, jak kot robi mi pobudkę o 5tej rano, rzucając na twarz sznurek.

:lol:

Chętnie poczytam, kiedyś, w przypływie czasu.... :oops:

No i jest jeszcze pytanie o kryteria - kiedy wątek nadaje się do podforum blogowego, a kiedy powinien zostać na Kotach...

To chyba sam gospodarz powinien określić? ;)

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Czw sie 28, 2008 15:14

no tak ale ABC juz jest niejako zbudowane a tu chodzi o wątki nowe osób , które są początkujące na forum i szukaja pomocy..
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Czw sie 28, 2008 15:15

Przeciw
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw sie 28, 2008 15:16

Też mam swoje wątpliwości, ale jeśli zapadnie decyzja o przeniesieniu wątków "blogowych" na osobne podforum, to ja się zgadzam. Tu jest link do mojego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=48040&start=630
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Czw sie 28, 2008 15:21

sanna-ho pisze:Załóżmy, że masz wątek pogaduchowy prowadzony od stycznia. W lutym choruje Twój kot, zmieniasz tytuł, dostajesz porady. W marcu kot zdrowieje, zmieniasz tytuł na "neutralny". W kwietniu ja szukam informacji nt. choroby, i nie mam żadnych szans jej znaleźć - chyba, że użyję wyszukiwarki, która pokaże mi Twój wątek niezależnie od tego, na jakim podforum on jest.

W wątku o konkretnej chorobie może się zdarzyć to samo :wink:
Kot wyzdrowieje, tytuł się zmieni na "już po chorobie" i będzie trzeba korzystać z wyszukiwarki :wink:

Dodatkowo - nawet, jeśli nie ma pytań, ale są opisy chorób - ludzie wolą je opisywać w jednym miejscu, w wątku swoich kotów, a nie dla każdej choroby zakładać osobny wątek...

Nie wiem, nie jestem jakoś przekonana...
Może to kwestia obaw, że coś umknie, komuś się nie pomoże na czas?
A może obawa przed nowym?
A może jedno i drugie jednocześnie... :wink:
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Czw sie 28, 2008 15:22

sanna-ho pisze:(...)
Ale nigdy w życiu bym nie wpadła na to, żeby szukać tam czegoś o ogonku albo gruczołach okołoodbytowych...
Chyba, że użyłabym wyszukiwarki - a wyszukiwarka pokaże mi Twój wątek niezależnie od tego, na jakim podforum będzie się znajdował.

sanna-ho pisze:(...)
Załóżmy, że masz wątek pogaduchowy prowadzony od stycznia. W lutym choruje Twój kot, zmieniasz tytuł, dostajesz porady. W marcu kot zdrowieje, zmieniasz tytuł na "neutralny". W kwietniu ja szukam informacji nt. choroby, i nie mam żadnych szans jej znaleźć - chyba, że użyję wyszukiwarki, która pokaże mi Twój wątek niezależnie od tego, na jakim podforum on jest.(...)

Chcesz powiedzieć, że teraz szukasz interesujących Cię informacji tylko na podstawie tytułów wątków, bez pomocy wyszukiwarki? Wydaje mi się to mało prawdopodobne.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw sie 28, 2008 15:29

Wojtek pisze:Chcesz powiedzieć, że teraz szukasz interesujących Cię informacji tylko na podstawie tytułów wątków, bez pomocy wyszukiwarki? Wydaje mi się to mało prawdopodobne.

używam wyszukiwarki, dość często nawet ;)

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Czw sie 28, 2008 15:34

Nie raz denerwowały mnie wątki "dzień dobry- dobranoc" i nachodziły mnie myśli, że trzeba je przenieść na KŁ. Raz naszła mnie myśl, że fajnie byłby, gdyby było jakieś forum, gdzie mówi się tylko o "poważnych" sprawach. A potem pomyślałam sobie, rany ale to byłoby smuuuuuutne forum ;)

Podobnie uważam, że złym pomysłem było wydzielenie "Zwierzyńca" z KŁ, kiedyś zaglądałam do apeli o pomoc, wieści o fretkach i innych takich, a na zwierzyniec nie wchodzę wcale.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw sie 28, 2008 15:38

sanna-ho pisze:
Wojtek pisze:Chcesz powiedzieć, że teraz szukasz interesujących Cię informacji tylko na podstawie tytułów wątków, bez pomocy wyszukiwarki? Wydaje mi się to mało prawdopodobne.

używam wyszukiwarki, dość często nawet ;)

To przyznam, że nie rozumiem czemu miały służyć fragmenty Twoich wypowiedzi, które zamieściłem w swoim poprzednim poście?

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw sie 28, 2008 15:53

No i ja też nie wiem gdzie miałby by być mój watek. Spraw poważnych jak na razie na szczęście tam nie ma (tfu, tfu). Zamieszczam zdjęcia swoich kotów piszę jak coś się ciekawego dzieje, czasem się jakiś temat dłużej pociągnie. Czyli jest raczej rozrywkowy, a nie uważam, żeby tutaj śmiecił. Jak się przeniesie na jakieś podforum, to już nikt nie będzie zaglądał, buuuuuu...

Przy okazji tego wątku chce powiedzieć, że wyszukiwarka jest do dooopy i podnoszenie jej jako argument w jakiejkolwiek sprawie uważam za nieporozumienie ;)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw sie 28, 2008 15:57

ana pisze:
zielona.ona pisze:/.../Mi sie wydaje ze kolejny dział za chwile stanie sie drugimi "kotami" ale ok- jesli taki powstanie - na pewno nie bede protestowac i "zgadzam sie" :) na przeniesienie Gringusiowego wątku na właśnie takie "pogaduszki" :)

To może wzrzuć tutaj link do wątku, o którym piszesz.
W razie czego Moderatorom będzie łatwiej wyłuskać to, o co chodzi :)

Zdjecie w mojej sygnaturce jest aktywnym linkiem do watku :)
ale prosze bardzo:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=76815&highlight=

zielona.ona

Od: Wto sty 29, 2008 10:15

Post » Czw sie 28, 2008 15:59

genowefa pisze:Przy okazji tego wątku chce powiedzieć, że wyszukiwarka jest do dooopy i podnoszenie jej jako argument w jakiejkolwiek sprawie uważam za nieporozumienie ;)

:!: niestety :?

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia][następna]