Mole - dom wariatów - Jeszcze jeden okruszek - dla sylwii k.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 30, 2007 21:10

Śliczne moliki :D

Doruniad

Od: Wto mar 27, 2007 18:59

Post » Pon kwi 30, 2007 21:32

Śliczne mole :love:

Kciuki za domki dla nich i za mamusię :ok:

pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto maja 01, 2007 9:05

Po porannej inspekcji hodowca moli donosi - Firaneczka patrzy malusieńkimi szparezkami i zabawnie marszczy nosek - nie podobam sie jej, czy co ? Łapka też już pobłyskuje czymś na buzi, a czarnuszki jeszcze nic....no, może troche wyrażniejsze te miejsca, gdzie powinny byc oczęta.
Wet przyjechał kolo północy 8O pooglądał, stwierdził, że stan idealny, może troche dokarmic trzeba - bo mama-kicia nieduża, szczuplutka...ocenil, że śliczne są, pogadalim siedząc prawie w szafie do wpół do drugiej....skutkiem czego dopiero wstałam :roll: . Za to mole jeszcze śpią.

Wogóle ktokolwiek do nas przychodzi to siedzi w szafie. Szaflandia, mole i krasnoludki.
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Od: Nie sty 01, 2006 18:36

Post » Wto maja 01, 2007 9:11

No przecież w szafie jest najciekawiej :wink:

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Wto maja 01, 2007 10:07

caty pisze:Wogóle ktokolwiek do nas przychodzi to siedzi w szafie. Szaflandia, mole i krasnoludki.

I tak trzymać! :lol: :lol:
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Wto maja 01, 2007 11:22

to ja juz wiem, czemu Tomek tak chętnie przyprowadza koleżanki...Piotrek zresztą też...Szafa...takie odludne, zaciszne miejcse :D
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Post » Wto maja 01, 2007 11:24

caty pisze:to ja juz wiem, czemu Tomek tak chętnie przyprowadza koleżanki...Piotrek zresztą też...Szafa...takie odludne, zaciszne miejcse :D

Żeby Ci się tylko w tej szafie jakieś inne... hmmm... mole nie zalęgły :wink: :lol:
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Wto maja 01, 2007 11:47

No, własnie. Hm...
Ruszylo dokarmianie. Kotka ma rzeczywiście bardzo mało pokarmu, na dodatek jest naprawdę chudziutka...
Dzis po obiedzie znowu zajrzy wet - na moją uwagę, że coś mi sie w mamusi nie podoba zareagował odrazu - stwierdził, że odpuści sobie pierwsze piwo na majówce i przyjedzie.
Mój wet - nomen omen Franciszek, serce ze złota.
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Wto maja 01, 2007 17:23

Dobrze mieć takich wetów pod ręką nie?
Ze swej strony życzę molom smakowitego ciamkanka i oby rosły zdrowe

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Wto maja 01, 2007 17:28

I my rowniez zyczymy molom duzo papu i zdrowia :D
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto maja 01, 2007 19:29

caty!więcej,wiecej i więcej tekstu poproszę!no daaawno nic nie czytało mi sie tak fantastycznie!masz może jakieś dłuższe formy?o kotach czy o czymkolwiek...najlepiej powieść rzeka!!!!proszę!nie idę spać dzisiaj bez oddcinka o molach!!!!

moka1

Od: Nie lut 25, 2007 15:48

Post » Wto maja 01, 2007 19:43

I ja też !
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Wto maja 01, 2007 22:04

moka1 pisze:o kotach czy o czymkolwiek...

A czytałaś już Pamiętnik Babuni i Niebajki, których autorką jest caty? :wink:
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Wto maja 01, 2007 22:33

Mole śpią. Nażarte, pękate, cieplutkie, mamuska mruczy, az echo po kątach szafy oddaje.
Zajrzał na chwile dobry wujek Roki ( ten, co był w telewizji , ale o tym jutro ), wpadł wujel Oskar, ale szybko sobie poszedł.
wujek Cacek, to on dzieci nie lubi, woli pojeść, wujek Bąbel to sam juz nie wie, czy jest kotem, czy psem...
Za to cioteczka Triss Merigold to ho, ho, ho ! wymyc pomogła, obok sie zwinęła.
Wiadomo - czysta pościel dzisiaj dostały - tylu gości to porządek byc musi, chocby to i była szafa.
Na dworze dzisiaj było chłodno i jak mnie wiatr prześwistał do szpiku kości , kiedy wyrywałam trawę z klombu pod gruszką to wróciłam, ze szklanką herbaty siadłam w szafie i pomyslałam sobie, że jakby co, to chiałabym być kociakiem...najlepiej swoim własnym.
Poleciałam z tym pomysłem do TŻ-a, a on na to, że mu schizofrenią pachnie...
Ale ja wiem swoje - w szafach zawsze się fajne rzeczy dzieją...zresztą jak mialam sześc lat, to kolega pierwszy raz mnie pocalował, i to tez było w szafie....
Jutro zrobię fotoreportaż - żeby było wiadomo, kto jest kto w domu wariatów.
A co do pisania - to wreszcie sobie poradziliśmy z okładką do Skrzydłaka...powiem tylko tyle, że w tonacji okładki Babuni....i w czerwcu będzie...nareszcie.
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Śro maja 02, 2007 8:06

hana! NIE CZYTAŁAM!!! niczego nie czytałam!ja tu nowa jestem ciągle i do niedawna bardziej psia niż kocia.Ale już znalazłam wiersze z pazurkiem(dziękuję caty :1luvu: )i zamiast zupę gotować leję łzy nad prowadzonymi przez Św.Franciszka kociarzami!!!!Luuudzie! jak ja sie uchowałam na tym forum bez caty?Toć zawojowałabym sie na śmierć w aferach różnych!A tu taki miód na moje serce i duszę i oczy spragnione słowa pisanego!I TO JAK PISANEGO!!!!Caty! Mistrzu !!!!!!!czapki,berety,chustki i co kto ma z głów!!!!

moka1

Od: Nie lut 25, 2007 15:48

[poprzednia][następna]