Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 01, 2006 19:55

O widzę że kochana Biedronusia ma swój osobny wątek. To moja Kundelkowa ulubienica, uważam że jest piękną kicią i mam nadzieję że znajdzie najlepszy domek :ok:
Czemu ja nie mogę mieć czwartego kota :placz:
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Pt wrz 01, 2006 22:36

Biedroneczka, to jest sama słodycz, jak ona sie przytula, jak kładzie główke na ramieniu... Takie koty długo nie czekaja w schronisku, ale sprawne :( a ona sie tak bardzo stara i nic...
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Pt wrz 01, 2006 22:40

..... Potem dołączyła do nich jeszcze Marion. Gdy przyszła Tutaj, była tak chudziutka i wycieńczona... Taki koci szkielecik obciągnięty wygniecionym futerkiem... bali się, że nie przeżyje... Ale wystarczyła pełna miseczka i dużo miłości i Marion powoli odżyła.
Były takie podobne do siebie- pełne spokoju, łagodności i optymizmu krążyły jak siostry samarytanki pocieszając strapionych, godząc zwasnionych i wlewając w małe serduszka nadzieję.
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Sob wrz 02, 2006 14:29

No normalnie drugi "Pamiętnik..." się szykuje...

Biedronko, śliczna jesteś koteczko i przecież całkowicie sprawna!
Czy oprócz braku oczka jest coś jeszcze??

Tysiąc kciuków, żebyś już długo nie musiała czekać w Kundelku!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Sob wrz 02, 2006 16:15

ee taki kochany kot napewno znajdzie dom !! :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Sob wrz 02, 2006 18:35

Katia80 pisze:No normalnie drugi "Pamiętnik..." się szykuje...

Konkurencji dla Babuni nie będzie :!: :)
Opowiadacz sam czytał pamiętnik Babuni i zalewał się łzami... I zrozumiał, że każde schronisko ma taką swoją Babunię, Biedroneczkę, Matkę Polkę, Kicię, Maję..... kotkę, która dużo, zbyt dużo jak na jedno kruche kocie życie przeżyła i widziała. Trzeba tylko otworzyć serce i wczytać się w kocią duszę. Smutne dzieje Biedronkowej tułaczki są krótsze. I mam nadzieję, że niedługo i dla niej zaświeci Słoneczko.
Tymczasem Jadzia i Marion odeszły do nowych domów...... Duża od Jadzi, wzruszona ich przyjaźnią, obiecała wprawdzie, że wkrótce przyjedzie po Biedroneczkę i znów będą razem, ale dni mijały, radość gasła, nadzieja słabła, aż wreszcie umarła........
Biedronka poczuła sie tak strasznie samotna..... samotna w tłumie.... Jedni przychodzili, drudzy odchodzili, Biedroneczka wciąż czekała.
Czuła, że znów opada z sił...... Straciła apetyt, schudła, jej siersć stała się szorstka i matowa...... pewnego dnia nie miała siły otworzyć oczu.
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie wrz 03, 2006 1:53

kociula, nie daj się... zobacz, Szarotka od Maszy w końcu znalazła wspaniały dom - Ty też znajdziesz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie wrz 03, 2006 2:57

Katia80 pisze:No normalnie drugi "Pamiętnik..." się szykuje...

Zepsuł się też ogonek :( Zgubiła się część ogonka. Ale o tym Biedroneczka dowiedziała się dopiero później, ze złośliwych docinków łobuziaków. Jej jedyne oczko nie mogło zobaczyć ogonka.

Obrazek
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie wrz 03, 2006 3:11

Duża zawiozła Biedroneczkę do tego nieprzyjemnie pachnącego domu, gdzie kiedyś juz była, po wypadku. Zielona obejrzała ją, przedziurawiła jej łapkę i zabrała trochę krwi, po czym pochyliła się nad nią z wyraźnym niepokojem: "Ja nie mam lekarstwa na te chorobę, Biedroneczko, na to nie pomogą zadne kuleczki. Twoja choroba nazywa sie tęsknota, Jeszcze nam odejdziesz, jeżeli się szybko nie znajdzie ktoś, kto cię pokocha" Kazała łykać kuleczki na wzmocnienie i powiedziała na pożegnanie: " Weź się w garść, Biedroneczko"
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie wrz 03, 2006 9:45

Weź się w garść Biedroneczko...

Widziałam takiego kocurka z zepsutymi oczkami i zgubioną połową ogonka... mimo to wyglądał na szczęśliwego...

Ślicznotko, będzie dobrze!! Musi!!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Nie wrz 03, 2006 15:39

i co u Biedroneczki? czy dom tymczasowy w czymś by jej pomógł?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie wrz 03, 2006 17:03

Czy Biedroneczka jeszcze szuka domku? Jeśli tak to już go ma. Czekam na odpowiedź. Mam dwa dorosłe koty i to stanowczo za mało. Kontakt do mnie. Czekam na informację asca. p@wp.pl

:D

Hanek

Od: Pon sie 21, 2006 14:52

Post » Nie wrz 03, 2006 17:08

Bardzo się stara "wżiąć się w garść" i nie zajmować sobą uwagi Dużych, inni bardziej ich potrzebują. Własciwie Tutaj nie jest wcale tak źle- jest ciepło, miło i bezpiecznie.
Lubi pomagać Weteranowi pełnić dyżury w biurze i witać gości.

Obrazek

Przysłuchuje się pilnie rozmowom o Adopcji. Już wie, ze Adopcja oznacza własny dom i własną Rodzinę dla kogoś z przyjaciół. Przysłuchuje się więc pilnie czy ta Adopcja jest dobra. Czasami Coś w środku ją ostrzega przed jakąś Adopcją i wtedy wpatruje sie intensywnie w Dużą, a jej oczko robi się tam smutne, że Duża rozumie i odmawia. Albo też podpowiada, który z przyjaciół bardzo potrzebuje Adopcji.
Ostatnio często pracuje z tą dużą Dużą w jej gabinecie- porządkuje papierki i dogląda Puszkina. On jest taki chudziutki i smutny......

Obrazek
"
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie wrz 03, 2006 17:17

Biedroneczce na chwilę zaparło dech w piersiach :!:
czyżby domek? Dla niej? Dla biednej Jednooczki?
Boi się uwierzyć :!:
Obrazek

agnes_czy

Post » Nie wrz 03, 2006 17:20

Hanek pisze:Czy Biedroneczka jeszcze szuka domku? Jeśli tak to już go ma

I co? i co słychać??? oby się kochanej kiciuni udało bo domek musi być najlepszy :D
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

[poprzednia][następna]