Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 16, 2025 11:35 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

Była też wiewiórka na śniadaniu
Obrazek

Tofik ją obserwował
Obrazek

Obrazek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lut 16, 2025 12:45 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

Fotki, które wcześniej wstawiałam z porannego kociego śniadania, można powiedzieć, że są historyczne :mrgreen: Jestem taka "zdolna", że upuściłam miseczkę Daisy, tę różową :( Wyleciała mi z ręki i upadła na podłogę i to z jedzeniem :placz: Niestety ceramiczna miseczka nie przetrwa upadku na granitowe płytki :( To nie całkiem moja wina, bo kotów też, o ile pierwsze śniadanie jedzą z reguły ładnie w kuchni, to już następne posiłki muszę im przeważnie donosić tam gdzie akurat czekają.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie lut 16, 2025 16:18 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

Silverblue pisze:Ooo, jest nowy wątek:) Jestem i ja, na razie tylko ja:)

:twisted:

mir.ka pisze:
MB&Ofelia pisze:Melduję się na szybko bo z pociągu. Może później moje pannice coś skrobną pazurkiem

Witamy :1luvu: :201461 :201461
Jakiś wypad na ptaki?

Nie, wczoraj był wypad do rodziców. Na ptaszkach byłam dzisiaj.

Co takiego mniamuśnego kotki miały na śniadanie?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie lut 16, 2025 17:07 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

Takie śniadanko przy oknie z pięknym widokiem to fajna rzecz :ok: Szkoda ślicznej miseczki w kotki, ale najważniejsze że nic nikomu się nie stało.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie lut 16, 2025 17:33 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

mir.ka, bo miseczki trzeba kupować po dwie, na zapas :wink:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Nie lut 16, 2025 18:12 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

mir.ka pisze:Fotki, które wcześniej wstawiałam z porannego kociego śniadania, można powiedzieć, że są historyczne :mrgreen: Jestem taka "zdolna", że upuściłam miseczkę Daisy, tę różową :( Wyleciała mi z ręki i upadła na podłogę i to z jedzeniem :placz: Niestety ceramiczna miseczka nie przetrwa upadku na granitowe płytki :( To nie całkiem moja wina, bo kotów też, o ile pierwsze śniadanie jedzą z reguły ładnie w kuchni, to już następne posiłki muszę im przeważnie donosić tam gdzie akurat czekają.

Miseczka rzecz nabyta.Szkoda jej, oczywiście, ale łatwo znaleźć inną. Najważniejsze, że wszyscy zdrowi i cali! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie lut 16, 2025 18:20 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

Miauczór!

mir.ka pisze:Fotki, które wcześniej wstawiałam z porannego kociego śniadania, można powiedzieć, że są historyczne :mrgreen: Jestem taka "zdolna", że upuściłam miseczkę Daisy, tę różową :( Wyleciała mi z ręki i upadła na podłogę i to z jedzeniem :placz: Niestety ceramiczna miseczka nie przetrwa upadku na granitowe płytki :( To nie całkiem moja wina, bo kotów też, o ile pierwsze śniadanie jedzą z reguły ładnie w kuchni, to już następne posiłki muszę im przeważnie donosić tam gdzie akurat czekają.

Ojojoj…

Podoba mi się określenie „na razie” użyte w tym kontekście :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Nie lut 16, 2025 23:59 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

:piwa:
No ja nie mam wyjścia, któregoś dnia w końcu chyba wymięknę...

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pon lut 17, 2025 9:53 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

Jesteśmy wszystkie 4 kobitki w tym 3 zwierzaczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon lut 17, 2025 10:17 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

MB&Ofelia pisze:

:twisted:

mir.ka pisze:
MB&Ofelia pisze:Melduję się na szybko bo z pociągu. Może później moje pannice coś skrobną pazurkiem

Witamy :1luvu: :201461 :201461
Jakiś wypad na ptaki?

Nie, wczoraj był wypad do rodziców. Na ptaszkach byłam dzisiaj.

Co takiego mniamuśnego kotki miały na śniadanie?

Kotki dostały saszetkę, jak zwykle na śniadanie, obok miseczek Rudzi i Tofika jeszcze leży opakowanie :)
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lut 17, 2025 10:19 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

Silverblue pisze:Takie śniadanko przy oknie z pięknym widokiem to fajna rzecz :ok: Szkoda ślicznej miseczki w kotki, ale najważniejsze że nic nikomu się nie stało.

Żadnego kota nie było w pobliżu, a ja właśnie miałam zanieś tę miseczkę Daisy tam gdzie aktualnie przebywała. No i nie udało się :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lut 17, 2025 10:23 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

madrugada pisze:mir.ka, bo miseczki trzeba kupować po dwie, na zapas :wink:

Zapas miseczek to ja mam, tylko ,że to miseczki głownie dla Rudzi, takie większe, bo ona z powodu swojego krótszego pysia musi mieć specjalne, zeby było jej wygodnie jeść.
Na razie Daisy dostaje na innej, takiej zapasowej, na którą trafiają niedojedzone aktualnie resztki, do dojedzenia później i z tego powodu patrzy się na mnie dość podejrzliwie.
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lut 17, 2025 10:24 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

jolabuk5 pisze:

Miseczka rzecz nabyta.Szkoda jej, oczywiście, ale łatwo znaleźć inną. Najważniejsze, że wszyscy zdrowi i cali! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Już ogladałam miseczki w zooplusie i odkupię Daisy przy najblizszym zamówieniu.
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lut 17, 2025 10:25 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

Nul pisze:Miauczór!

Ojojoj…

Podoba mi się określenie „na razie” użyte w tym kontekście :)

mnie tez sie podoba :wink:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lut 17, 2025 10:26 Re: Rude jest piękne ♥♥♥♥ cz.40

Silverblue pisze::piwa:
No ja nie mam wyjścia, któregoś dnia w końcu chyba wymięknę...

Oby ten dzień w miarę szybko nadszedł, bo co to za dom bez kota.
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]