Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 16, 2016 21:08 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Zapamiętaj zasadę kociarzy :mrgreen:
To nie Ty masz kota ! to Kot ma Ciebie :201461 :kotek:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro mar 16, 2016 21:10 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Bardzo przepraszam, co ja mam z tymi kroplami miętowymi :roll: a myślałam o kocimiętce :mrgreen: Ale to też tak na marginesie koty lubią krople miętowe - moja Kitusia to nawet wylizywała butelkę i każdą krople jak mi się gdzieś kapnęło :) Ale też można krople czy dwie kropnąć na zabawkę czy kocyk - czasem koty się w tym lubią tarzać :D Przynajmniej Kitusia :) A ja dodaje kilka kropli do wody mineralnej i mam miętową, dlatego właśnie mi się pomyliło, bo krople mam zawsze na wierzchu :)

Tosia jest bardzo, bardzo piękna! Chyba jak wszystkie Tosie :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro mar 16, 2016 21:21 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

klaudiafj pisze:Bardzo przepraszam, co ja mam z tymi kroplami miętowymi a myślałam o kocimiętce

Aha, o to nic :D Doszłyśmy do porozumienia - to najważniejsze :D

Moli25 pisze:To nie Ty masz kota ! to Kot ma Ciebie

Oczywiście! Tu mieszka kot. My tylko spłacamy kredyt 8)

klaudiafj pisze:Tosia jest bardzo, bardzo piękna! Chyba jak wszystkie Tosie

:mrgreen: :ok:

Chyba pójdę po wędkę i spędzę z nią trochę czasu :)
Może teraz się wyszaleje, to da nam spać! (marzenie ściętej głowy, co nie? :| :mrgreen: )

Emee

Od: Wto mar 15, 2016 16:17

Post » Śro mar 16, 2016 21:30 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Żeby kot poszedł spać to trzeba go wyszaleć, potem dać mu dobre papu (trzeba zachować właściwą kolejność) i pójdzie spać ... może :twisted:

klaudiafj

Post » Śro mar 16, 2016 21:31 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

U nas do snu zaczyna się układać Fuks jak zgaśnie światło, a jak wstanie słońce za oknem to ten już pierwszy buszuje po mieszkaniu :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro mar 16, 2016 21:40 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Moje idą spać jak ja idę :D I spią do rana, tzn. do 5 albo 6 :D
Jak pójdę spać za wczesnie to one też zasypiają, ale wczesniej są wyspane i wstają np. o 3 albo 4 rano :?

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Śro mar 16, 2016 21:58 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

klaudiafj pisze:Żeby kot poszedł spać to trzeba go wyszaleć, potem dać mu dobre papu (trzeba zachować właściwą kolejność) i pójdzie spać ... może

Yhyhy... Ta, może :D
Tosię przyzwyczaiłam dawać mokre, jak wracam z pracy (wiem, że koty lubią rytuały i tak se wymyśliłam), a że nie jest żarłokiem, to wystarcza jej na cały wieczór - podchodzi co jakiś czas i sobie kąsi ;)
No nic. Wybawiła się choć trochę :)

Tosia to nocny łowca - grasuje po nocach, tupie strasznie, skacze pod łóżkiem, aż się trzęsie ;)
Ja tam mam twardy sen, ale TŻ czasem ośmieli się narzekać :twisted:
Ale myślę sobie, że jak Tośka odważy się grasować swobodnie w dzień, to wpadnie w nasz rytm dobowy.
Być może w DT zmuszona była do grasowania po nocach, bo w dzień pozostałe koteły jej nie dawały takiej możliwości :|

Emee

Post » Śro mar 16, 2016 22:46 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

No, ale przecież kot to stworzenie nocne :D W dzień śpi, a w nocy się tłucze - taka natura :D Ale jest szansa, że się przestawi, bo sama się będzie nudzić ;) A saszetkę dajesz od razu całą? Czy po trochu? Bo cała to się zeschnie w miseczce.
Ja nie śpię z TZ - śpimy po dwóch końcach mieszkania a spotykamy się po środku :D On sapie i chrapie, a u mnie jak chce spać to koty skaczą. Ja mam w sypialni taką kocią ścieżkę, że biegają mi koty po meblach i skaczą pod sufitem. M. twierdzi, że u nas się za dużo dzieje i nie umie z nami spać :) Oczywiście nam to na rękę, bo nikt nie marudzi :D

klaudiafj

Post » Czw mar 17, 2016 10:02 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

klaudiafj pisze:No, ale przecież kot to stworzenie nocne W dzień śpi, a w nocy się tłucze - taka natura

Wiem, wiem, odniosłam się do postów koleżanek, których koty, nie wiedzieć czemu, śpią NOCĄ! :D
klaudiafj pisze:A saszetkę dajesz od razu całą? Czy po trochu? Bo cała to się zeschnie w miseczce.

Daję z puszki. I Tosia je dopiero, kiedy poleży kilka godzin ;) Czyli ok 21:00.

Dzisiaj rano biedna pewnie ze strachu struchlała, bo stolarz był u nas i wiercił.. Już sobie wyobrażam, co się w małej główce działo...

Ale w nagrodę za to, że była dziś dzielna, przyjdzie paczka z zooplus z przekąskami, wędką nową, applawsem suchym i nowym legowiskiem (które i tak zostanie olane, ale liczy się gest, co nie? :D )

Emee

Post » Czw mar 17, 2016 11:01 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Noo :) A może nie zostanie olane :) jak masz krople czy kocimiętkę to kropnij czy nasyp na legowisko. Warto też zmieniać miejsca legowiska jak jest nieużywane, bo czasem kotu spodoba się inny kącik do spania :)

klaudiafj

Post » Czw mar 17, 2016 11:06 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Spią nocą jak aniołki, ale rano... :evil:
Dzisiaj po godzinie biegania, skakania i polowań po mnie w łóżku musiałam moje kotunie delikatnie eksmitować za drzwi :evil:

Koty są zwierzętami półmroku - najchętniej polują nie nocą, ale o zmierzchu i swicie, wtedy gdy jest szaro. Kiedy obserwowałam dokarmiane przez siebie bezdomniaki, zauważyłam, że zdecydowanie preferują polowanie pod wieczór, a na noc (po północy najczęsciej) wracają spać do swojej kryjówki. Ale kot jest bardzo plastyczny i dostosowuje się do trybu życia włascicela, warunków w domu itp. Tosia pewnie wychodziła w nocy, gdy inne koty w stadzie szły spać, bo wtedy czula się bezpieczna. A może po prostu ma taki kaprys, żeby nie spać w nocy ;)

Ja bym była bardzo szczęsliwa, gdyby moje koty zechciały rano dłużej spać. Albo przynajmniej kulturalnie wychodziły szaleć do drugiego pokoju. Na szczęscie mam mocne drzwi i w ostatecznosci tym się ratuję ;)

Emee pisze:w nagrodę za to, że była dziś dzielna, przyjdzie paczka z zooplus z przekąskami, wędką nową, applawsem suchym i nowym legowiskiem (które i tak zostanie olane, ale liczy się gest, co nie? :D )

Powodzenia... ;) Ja już oddaję trzecie legowisko kociej fundacji :mrgreen: Im się przyda, a u mnie się tylko kurzyło. Najwyraźniej każde kocie łóżko przegrywa w zestawieniu z moją szafą i kartonowym pudłem :roll:

KatS

Post » Czw mar 17, 2016 11:30 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

klaudiafj pisze:jak masz krople czy kocimiętkę to kropnij czy nasyp na legowisko

Mam kocimiętkę, którą Tosia bardzo lubi :D Taki mam też plan, żeby posypać, zobaczymy ;) Powiem tak: ona ma teraz kocyk, który lubi, ale... Nijak nie pasuje mi do wnętrza :twisted: Zobaczymy, czy nowe legowisko przypasuje Tosiulcowi do wnętrza ;)

KatS pisze: Ja już oddaję trzecie legowisko kociej fundacji

Nie strasz, nie strasz :mrgreen: To nowe jest takie piękne! :cry: :mrgreen:

KatS pisze:Ja bym była bardzo szczęsliwa, gdyby moje koty zechciały rano dłużej spać. Albo przynajmniej kulturalnie wychodziły szaleć do drugiego pokoju.

Widzę, że kultury za grosz nie mają 8)
U nas nie ma drugiego pokoju. To znaczy jest, ale syn tam śpi - to już wolę, żeby polowała u nas ;)
Chyba że... Zmienimy mieszkanie, z trzecim pokojem dla Antoniny. Tylko jaka szansa, że będzie kulturalnym kotem? 8)

Ale powiem tak: ja śpię jak zabita. A mój TŻ... Cóż. Musi się przyzwyczaić - nie ma wyjścia jakby 8)

Emee

Post » Czw mar 17, 2016 11:37 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Emee pisze: KatS pisze:
Ja już oddaję trzecie legowisko kociej fundacji

Nie strasz, nie strasz :mrgreen: To nowe jest takie piękne! :cry: :mrgreen:

No ale fundacjom się na pewno przyda :mrgreen:
Ja miałam dwa dla Stelli - w jednym spała z dwa, trzy razy, w drugim ani raz. W końcu stwierdziłam, że tylko mi zabublają mieszkanie i czas się ich pozbyć, a jakis kot może raczy z nich korzystać ;) A potem kupiłam dla małej Ciri taki koci spiworek w kształcie myszki, z zabawkami, jakimis dzwoneczkami - no i cóż, Ciri też woli półkę w szafie :roll:

Emee pisze:Tylko jaka szansa, że będzie kulturalnym kotem? 8)

Będe brutalna: mniej niż zero :twisted:

Emee pisze:Ale powiem tak: ja śpię jak zabita. A mój TŻ... Cóż. Musi się przyzwyczaić - nie ma wyjścia jakby 8)

U nas dokładnie odwrotnie. Ale za to nad ranem jak mnie koty obudzą, to potrafię znowu zasnąć, o ile się uspokoją. A on jak się obudzi to już na amen. I mimo że to człowiek, który przespałby trzęsienie ziemi, to Stella potrafi go rano obudzić :twisted: Koty mają moc!

KatS

Post » Czw mar 17, 2016 11:57 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Śliczna kicia! Na pewno jeszcze się oswoi i poczuje pewnie. Ja również jestem w trakcie perswadowania posiadania kota dziewczynie. Niestety jak na razie się nie zgadza, ale w desperacji przyprowadzę go do domu pod jej nieobecność i będę udawał greka :).

robertab

Od: Czw mar 17, 2016 11:53

Post » Czw mar 17, 2016 16:22 Re: Antonina Kotojewska - wąsaty wąsacz

Sie witamy. Tez mam pingwinke :) ma ciut wiecej czarnego niż twoja Tosia. Pozdrawiamy :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

[poprzednia][następna]