Mysia już po sterylizacji!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 26, 2016 16:44 Re: Mała kocia znajda, co robić?

Za kotami raczej nie tęskni, na widok któregoś z moich dostaje furii. Moje biedne futra chodzą zdenerwowane i już zaczęły się niesnaski. Kotka jest niesamowicie malutka, chuda i lekka ale potrafi pogonić kota (wypuściłam ją z klatki bo darła się niemiłosiernie). Może nie byłoby aż takiego problemu gdyby nie fakt, że mam prawie siedemnastoletnią kotkę, bardzo nielubiącą innych kotów, a już energicznych, ciągle miauczących i biegających kociaków w szczególności. Tarninka niestety bardzo atakuje małą, mała atakuje więc inne koty, Tarninka też atakuje pozostałe koty, kocury zaczynają się bić między sobą :strach: Nie wiem co robić. Nie mam jej gdzie odizolować, kiedy siedzi w klatce to nie robi to żadnej różnicy, bo klatka stoi w salonie czyli tam, gdzie wszyscy jesteśmy, a do tego ten miauk jest wtedy nie do zniesienia.
edit.
Dodałam zdjęcia:
Obrazek

Na tym nie wygląda na chudą, ale to dlatego, że się "rozlała"
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Sob lut 27, 2016 0:54 Re: Mała kocia znajda. Zdjęcia :)

Kotka ma już wydarzenie na fb. Zapraszamy. https://www.facebook.com/events/235596260109727/
Niestety trzeba jej znaleźć dom jak najszybciej bo potwornie boi się innych kotów. Na widok któregoś z moich kuli ogonek pod siebie, warczy i prycha, próbuje też z nimi walczyć, jakby wolała uprzedzić atak. U mnie niestety ma do dyspozycji tylko klatkę w tym samym pokoju co inne koty, a ona potrzebuje osobnego pokoju, wtedy możliwe że z czasem zaakceptowałaby inne koty. Teraz okropnie się męczy, a moje koty razem z nią.

rudalia

Post » Sob lut 27, 2016 8:22 Re: Mała kocia znajda. Zdjęcia. Szukamy domku!

Wpisałam się na wydarzeniu, niestety nie mogę go udostępniać (chyba nie jesteśmy znajomymi.)

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lut 27, 2016 9:01 Re: Mała kocia znajda. Zdjęcia. Szukamy domku!

Śliczna jest :)
Oby znalazła dobry dom :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lut 27, 2016 14:42 Re: Mała kocia znajda. Zdjęcia. Szukamy domku!

:201461

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Sob lut 27, 2016 16:15 Re: Mała kocia znajda. Zdjęcia. Szukamy domku!

Od czasu pojawienia się kotki w domu mam walki i festiwal sikania. Koty nalały mi na kanapę, w kuchni do zlewu i nie wiem gdzie jeszcze, prawdopodobnie przyplątało się przynajmniej jedno zapalenie pęcherza bo czyjś mocz śmierdzi okropnie. Koty boją się chodzić po mieszkaniu. Najgorzej jest z moją kocią staruszką, ona i tak ma problemy osobowościowe więc nagle cofnęła się emocjonalnie do pierwszego dnia jej pobytu tutaj - warczy i rzuca się na każdego kota, ucieka i chowa się po kątach. Szkoda mi jej niesamowicie. Nie wiem co robić z tą małą... Możliwe, że w najgorszym razie będzie musiała iść do klatki schroniskowej, nie chcę jej tego robić bo to pełne energii, spragnione kontaktu z człowiekiem kocie dziecko, ale moje koty też są ważne.

rudalia

Post » Sob lut 27, 2016 17:25 Re: Mała kocia znajda. Szukamy domku, fundacji, czegokolwiek

Niedobrze :(
Jak to jest z tym sikaniem ze stresu wiem po swoich rezydentach :(
Trzymam kciuki za cud-żeby szybko znalazł się jakiś domek :ok:

Baltimoore

Post » Sob lut 27, 2016 21:08 Re: Mała kocia znajda. Szukamy domku, fundacji, czegokolwiek

A odizolowac ja w lazience?

Udostepnilam wydarzenie.

Tja... zestresowani rezydenci to kicha. Moje staruszki po kazdym dokoceniu chorowaly po kilka miesiecy :(
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie lut 28, 2016 0:02 Re: Mała kocia znajda. Szukamy domku, fundacji, czegokolwiek

Dziękuję za udostępnianie :)
Nie mogę jej zamknąć w łazience ponieważ tam już ktoś siedzi.

Z małą jest zabawna sprawa, znosi czarne koty ale wszystkie jaśniejsze są nieakceptowalne, a te w większości białe to już w ogóle. Pościg malutkiej koteczki za wielkim biało pręgowanym kocurem to coś niezwykłego. Do wielkiego czarnego brytyjczyka podchodzi żeby się łasić. Szkoda tylko, że większość moich kotów nie jest czarna...

rudalia

Post » Nie lut 28, 2016 7:44 Re: Mała kocia znajda. Szukamy domku, fundacji, czegokolwiek

W tym lubieniu czarnych kotów jest jakaś szansa dla małej :ok:
Może ktoś z czarnym kotem się znajdzie, oby.

Baltimoore

Post » Nie lut 28, 2016 10:28 Re: Mała kocia znajda. Szukamy domku, fundacji, czegokolwiek

No proszę, a podobno koty nie rozróżniają kolorów :wink:
Niezła z niej szpryca :201461

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lut 28, 2016 15:16 Re: Mała kocia znajda. Szukamy domku, fundacji, czegokolwiek

Rozróżniają, przekonałam się o tym nie raz. Zdarzyło się, że moja czarna staruszka przywaliła innemu kotu i ten kot przez resztę dnia unikał czarnego niewinnego kocurka. U mojej mamy było podobnie, miała u siebie tymczasowo obcego czarnego kota i jej własny czarny kot był nagle wyrzucony poza nawias kociego społeczeństwa przez koty które znał kilka lat.

rudalia

Post » Wto mar 01, 2016 14:29 Re: Mała kocia znajda. W lecznicowej klatce :(

Myśka jest juz w lecznicowej klatce, będzie tam do jutra. Nie wiem co dalej, mogłaym spróbować ją zatrzymać tam na dłużej (mimo, że to koszt 45zł za dobę), ale nie wiem czy w lecznicy się na to zgodzą. Tam potrzeba klatek a kot który teoretycznie ma dom - nie zgodziłam się zostawić ją tam na Straż Miejską bo nie chcę żeby szukano jej domu wychodzącego, a w tej okolicy koty są zazwyczaj wychodzące. Kiedy jeździłam do mamy do szpitala co jakiś czas widywałam potrącone koty leżące na poboczu, nie chcę ryzykować z tą małą. Jedyny malutki pozytyw tego, że Mysia przebywa w klatce to to, że jakby spokorniała do innych kotów. Nie darła się na nie, mimo, że spokojnie były w zasięgu jej wzroku. Chociaż to może przez to, że była na rękach.
Mysia z przedwczoraj:
Obrazek

Mysia z wczoraj:
Obrazek

rudalia

Post » Wto mar 01, 2016 15:03 Re: Mała kocia znajda. W lecznicowej klatce :(

Jaka biedna smutna kota:(
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Wto mar 01, 2016 16:13 Re: Mała kocia znajda. W lecznicowej klatce :(

Przesliczna jest, oby jak najszybciej ktos ja chcial.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia][następna]