Koty Dwa. Syczenie podczas jedzenia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 07, 2016 12:31 Re: Koty Dwa. Syczenie podczas jedzenia.

miaurida pisze:Popytaj się osób, które pracowały w takich zakładach mięsnych... Myślę, że one mają więcej do powiedzenie o tym co dzieje się z mięsem zanim trafi do sklepów i ile z tego mięsa w mięsie zostaje. Ja nasłuchałam się tego tyle, że "mięsa"(bo mięsem tego już nie nazwę) nie tknę chyba do końca życia. No i osób, które wiedzę więcej o jakościowych testach i wymaganiach dotyczących karmy dla kotów. Myślę, że dokumenty i fakty też dadzą lepszy obraz niż takie forumowe plotki :-)

jakie plotki?
jakie dokumenty?
jakie fakty?

nie znam nikogo zaufanego, kto pracował w zakładach mięsnych tego sklepu w którym kupuję.

nie bardzo łapie o co ci chodzi i co chcesz udowodnić
ok -wyluzowuję

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw sty 07, 2016 12:37 Re: Koty Dwa. Syczenie podczas jedzenia.

Nie chcę nic udowadniać. Wytłumaczyłam tylko czemu wolę karmić koty dobrą puszką, do której mam większe zaufanie niż do mięsa sklepowego. I tyle. Jeśli ktoś potrzebuje dowodów to i tak je znajdzie :-)

miaurida

Od: Czw maja 07, 2015 17:30

Post » Czw sty 07, 2016 12:38 Re: Koty Dwa. Syczenie podczas jedzenia.

i Feringa to jest ta dobra puszka dla tego co znajdzie dowody, jeśli ich będzie potrzebował?
i jest w niej lepsze mięso niż w mięsnym (dowody j.w.)
dla mnie niestety jest za droga

Patmol

Post » Czw sty 07, 2016 12:43 Re: Koty Dwa. Syczenie podczas jedzenia.

Patmol, daj już spokój. Na rynku jest dużo dobrych puszek. Ja karmię Feringą, ktoś inny Power of nature, a jeszcze ktoś inny Animondą. Każdy dobiera taką, którą uzna za dobrą i na jaką będzie go stać. Jeśli jakość mu nie odpowiada to wybierze sobie inną. Naprawdę jeśli chcesz zgłębić ten temat to zapytaj jakiegoś doktora od puszek i mięsa, który pokaże ci ustawy, badania i inne mniej lub bardziej przydatne rzeczy. Ja swoją wiedzę mam i na podstawie swojej wybrałam to co uważałam za lepsze dla kotów, mojego komfortu i odpowiednie dla mojej kieszeni i tyle.

miaurida

Od: Czw maja 07, 2015 17:30

Post » Czw sty 07, 2016 12:46 Re: Koty Dwa. Syczenie podczas jedzenia.

ok
w porządku
po to jest forum, żeby sobie przedyskutować, czyż nie?
i niektórzy dzielą sie wiedzą, a niektórzy nie chcą się podzielić
ustawy to są łatwo dostępne.na szczęście -bo nie znam żadnego doktora od puszek
ustawy lubię czytać

ok odczepiam się

Patmol

[poprzednia]