Felicita,Sevenek&Bohun.W DT Fox i Adaś, Marlon w DS. Fox (*)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 19, 2015 15:38 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

zagnieżdżam się w wąteczku i ładuję go od razu do zakładek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I zaraz doczytuję :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw lis 19, 2015 15:41 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Historia Sevenka i jego siostry mnie rozczuliła i brawo dla Was, że uratowaliście te maleństwa.
A Felunia ma towarzysza i też jest szczęśliwa :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw lis 19, 2015 15:55 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Witamy się :) Przeczytaliśmy wszystko uważnie, kocie rozkochały nas w sobie :1luvu: czy w nagrodę możemy sobie tu przysiąść? :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lis 19, 2015 16:03 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Powiem Wam,że spłakałam się czytając historię maluszków .....
Takie szczęśliwe zakońćzenie ...
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw lis 19, 2015 16:35 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Myszolandio, klaudiofj - bardzo serdecznie Was witam!
Gosiu, Sylwio, Klaudio - dziękuję Wam za miłe słowa. Sama się nieraz wzruszam, kiedy widzę jak Sevenek rośnie i zdobywa coraz to nowe umiejętności (czyt. włazi coraz wyżej). A taki był biduś umierający, gdybyśmy tam byli pół godziny później, to już chyba nie było by po co...
Przy okazji już wiecie, dlaczego Sevenek jest Motokotkiem :)

Co do Feli, czy jest szczęśliwa, to sama do końca nie wiem. Na pewno teraz widać różnicę między ragusiem a zwykłym kotkiem. Mimo, że Fela była łobuziarą, to jednak Sevenek jest dużo bardziej żywiołowy. Czasem mam wrażenie, że ją to trochę męczy. Na początku listopada Sevenek dołączył do grona "wydmuszkowców", bo niektóre jego zachowania w stosunku do Feli były hmm... no... nadto śmiałe, ekhm (oczywiście Felusia jest wysterylizowana, ale...).

A cała ta historia z Motokotkami ma jeszcze jeden plus. Odważyliśmy się i dzięki temu od czasu do czasu pomagamy w sosnowieckiej Kociej Chatce :)

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Czw lis 19, 2015 16:55 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Obrazek

Ej haloo !!!
Duża mi doniesła,że tu ponoć jakiś bóras się pojawił
Mysz przyjszła na zwiad
Siema Bóras,ja jezdę Mysz ,ponoć jestem taka sama jak Ty ,tfu na odwrót,Ty taki sam jak ja,bom ja starsza i dama,to mam pierwszeszeństwo w porównaniach,ekhem :mrgreen:
Ten,co miałam spytnąć najsamwpierwprzód ? podobam CI się jako ? no bo Ty żeś mmmmm nawet nawet mmmm Obrazek
No dobra,to szufla na początek,nie bede się rozgadywała tak od razu,bom nieśmiała :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw lis 19, 2015 17:20 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Myszolandia pisze:Obrazek

Ej haloo !!!
Mysz przyjszła na zwiad
Siema Bóras,ja jezdę Mysz ,ponoć jestem taka sama jak Ty ,tfu na odwrót,Ty taki sam jak ja,bom ja starsza i dama,to mam pierwszeszeństwo w porównaniach,ekhem :mrgreen:
Ten,co miałam spytnąć najsamwpierwprzód ? podobam CI się jako ? no bo Ty żeś mmmmm nawet nawet mmmm Obrazek
No dobra,to szufla na początek,nie bede się rozgadywała tak od razu,bom nieśmiała :mrgreen:

Lubie to :ok:

klaudiafj

Post » Czw lis 19, 2015 22:27 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Myszolandia pisze:Obrazek

Ej haloo !!!
Mysz przyjszła na zwiad

Cześć Myszka!
To ja, Sevenek. Ja wiem, że jesteś bardzo fajna, bo widziałem Twoje zdjęcia w konkursie na Miss i Mistera MIAU i jesteś moim numerem jeden!!!
Fajnie, że odwiedziłaś nasz wątek. Szkoda, że nie mieszkasz po sąsiedzku, chętnie bym Cię poznał bliżej. Bo wydaje mi się, że świetnie byśmy się dogadali, bo Ty jesteś super i pewnie byś nawet mogła zostać czadową Motokotką.
Felunia z którą mieszkam, jest fajna, ale to taka Księżniczka - najchętniej by leżała i pachniała. No może trochę się ze mną bawi, ale wolałbym, żeby była bardziej zwariowana.
Bo ja jestem zwariowany. Jedynie w nocy, jak nikt nie widzi to ugniatam i barankuję moją Dużą i śpię jej na brzuchu albo zawinięty wokół szyi (bo to taka trochę moja Mamusia, bo wiesz, jak byłem malutki, to nasza prawdziwa mamusia zniknęła i zostaliśmy z siostrzyczką sami i gdyby Duzi nas nie znaleźli, to bym teraz do Ciebie nie pisał). No to się tulam do Dużej w nocy, ale w dzień to nie, bo jeszcze ktoś pomyśli że nie jestem takim twardzielem na jakiego wyglądam.
No to się rozpisałem.
Pozdrawiam Cię i zaglądaj tu częściej!
Sevenek

FElunia

Post » Czw lis 19, 2015 22:42 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Obrazek
To ja Pusia i Migotka my też się lubimy troszeczkę i razem na parapecie sobie leżymy choć nie zawsze tak zgodnie.
Sevenku kochaj swoją księżniczkę bo taka jest rola mężczyzn my też jesteśmy księżniczkami ale nasz Hugo tak nas nie kocha.....

Pusia i Migotka
To Hugo nasz król :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw lis 19, 2015 23:02 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

ale ciekawa historia i z happy endem :ok: dobrze jak takie sie czyta gdy wszedzie pelno kocich bied
poza tym widze ze tu zakatek burasow sie zrobil , to ja przedstawiam Burego Kmina :D
Obrazek
milo nam tu goscic :D

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Pt lis 20, 2015 8:40 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Na początku kotki były w klatce pobytowej, którą miałam w związku z wcześniejszymi wydarzeniami związanymi z "dziczkami". Za zgodą mojego taty kotki umieściliśmy w pralni, ale po awanturze z sąsiadką umieściliśmy je w drugim garażu. Od mir.ki :1luvu: dostaliśmy mleczko i butelki, bo na początku karmiliśmy maluchy butelką.
Tata bardzo nam pomagał, karmił maluchy gdy byliśmy w pracy, masował im brzuszki i był dla nich kocią mamą ;) Kotki zostały wymyte, pozbyliśmy się tych okropnych robali. W garażu było bardzo ciepło, do tego miały termoforek i grzejnik. Miały taki apartament:
Obrazek
I były takimi słodziakami:
Obrazek
ObrazekObrazek

mleczko i buteleczki były od Fuksika, on już wtedy ich nie potrzebował :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 20, 2015 12:36 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Witamy wszystkie kotki - Pusię, Migotkę, Hugo i Kmina!
O ile Felunia to moja wymarzona Księżniczka, to Sevenek jest takim kotkiem, jakie zawsze najbardziej podobały się TŻetowi - buraskiem :) A ja go uwielbiam za te tulanki i ugniatanki - Felicita w ogóle nie lubi się przytulać, a głaskanie znosi z wielką łaską.
Hugo i Kmin wyglądają jak Sevenek parę lat później :D Sevenek waży już ponad 3 kg. Nie chcę mu wydzielać jedzenia, bo ciągle rośnie, ale martwię się czy za chwilę nie okaże się, że dba o linię, z tym że jego linia do okrąg ;) A czy Kmin ma własny wątek? Bo nie mogę znaleźć.
Muszę podziękować Fuksikowi, że odstąpił młodszym kolegom swoje buteleczki i mleczko :)

FElunia

Post » Pt lis 20, 2015 12:53 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

:kotek: :kotek: :kotek:

klaudiafj

Post » Pt lis 20, 2015 16:12 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

FElunia pisze:Witamy wszystkie kotki - Pusię, Migotkę, Hugo i Kmina!
O ile Felunia to moja wymarzona Księżniczka, to Sevenek jest takim kotkiem, jakie zawsze najbardziej podobały się TŻetowi - buraskiem :) A ja go uwielbiam za te tulanki i ugniatanki - Felicita w ogóle nie lubi się przytulać, a głaskanie znosi z wielką łaską.
Hugo i Kmin wyglądają jak Sevenek parę lat później :D Sevenek waży już ponad 3 kg. Nie chcę mu wydzielać jedzenia, bo ciągle rośnie, ale martwię się czy za chwilę nie okaże się, że dba o linię, z tym że jego linia do okrąg ;) A czy Kmin ma własny wątek? Bo nie mogę znaleźć.
Muszę podziękować Fuksikowi, że odstąpił młodszym kolegom swoje buteleczki i mleczko :)

moze cos w tym mleczku było :wink: , bo Fuksik też ładnie wyrósł, 4 kg w pół roku i nie jest wcale gruby czy okrągły :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 20, 2015 22:03 Re: F&S czyli szarobure koty dwa

Kmin nie ma watku bo Pancia sie leni :oops: , zbieram sie do tego ale jakos tak powoli.Natomiast Kmin tez dba o linie zwana okregiem jak dobrze to okreslilas , chociaz naprawde nie je duzo ale malo tez sie rusza bo ma astme i zaraz dostaje zadyszki , jak dostal wedke to zaraz musialam ja schowac bo myslalam ze padnie bez tchu. Calego dobra 7,5 kg :strach: z tym ze on jest oprocz tego ze grubek to jeszcze jest naprawde duzy. Sevenek to super zgrabny kotek, a blekitne oczy Feluni sa niezwykle :D

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

[poprzednia][następna]