[*] Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 10, 2015 18:59 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka

mir.ka pisze:Ostatnio nakryłam podjadaczy trawy- w sumie było ich 6, tuż obok mojego podwórka (ten słupek po prawej to właśnie od dawnej bramki)
Obrazek

ale widoki :)

A dla ukochanych Cioć nasza Presia (trochę utyła, tak mi się wydaje :mrgreen: )
Obrazek
Obrazek

śliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :201461 :201461 :201461[/quote]
Wow ale macie tam fajnie!
Uroki domu na wsi :1luvu:

Presiu, śliczna jesteś kochanie! Wiesz mama mówi ze utyla, napyskuj ze urósł Ci ino biust :smokin:
Pozdrawiamy Was ! :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt kwi 10, 2015 20:41 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka

Niezłe widoki z okna. Kosiarka zbędna :) . Presia jest cudowna. A te oczy 8O 8O .Tylko ludzie o wielkim sercu potrafią wypatrzeć takie cuda w schronisku.

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Pt kwi 10, 2015 20:54 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka

A ta opuszka czarna :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt kwi 10, 2015 23:04 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka

Horek pisze:Izka- no tak rozważamy to z mężem, ale kurcze... ten fip dupek jeden za przeproszeniem, porobił mi tak w mózgu, że teraz się boję :( boję się, że znowu mnie to spotka... Pewnie dojrzejemy do tego żeby wziąć drugiego kociaka, ale chyba jeszcze nie teraz. (Choć namiętnie przeglądam stronę schroniska i mam już tam "swojego " kotka)

Po śmierci Kocura ( miał tylko 6 lat i nowotwór) otorbiłam się w swoim bólu. Misia miała wtedy niecałe dwa lata. Na kolejnego kota zdecydowałam się dopiero po ponad dwóch latach - niestety Księżniczka była już zdeklarowaną jedynaczką. Może błędem było też wzięcie szalonego malucha ( z wydarzenie na FB, błąkający się po blokowisku). W każdym razie koty żyją obok siebie, Misia niedługo skończy 8 lat, Gucio latem będzie miał 4. Równowagę wprowadził trzeci kot - Pietruszka, który był sobie przyszedł dwa lata temu. Chłopaki mieli siebie do rozróby, a Misia święty spokój. No ale w ub roku pojawiła się tymczaska, która została wieczną. Jedna baba ruda, a druga tri, to mieszanka wybuchowa. :mrgreen:
Nie namawiam Cię na takie stado - ale nie zwlekaj zbyt długo z adopcją, bo Presia moze zapomnieć , jak to fajnie mieć kogoś swojego gatunku. Ale tym razem doradzałabym wzięcie kota z dobrego DT, który potrafi doradzić jakim kotem dokocić Presię.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob kwi 11, 2015 8:20 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka

popieram Izkę w tym sposobie dokocenia :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob kwi 11, 2015 21:52 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka

aaaaa...i żeby nie było - mam na podorędziu dwa koty do pilnego wyadoptowania, ich los bardzo leży mi na sercu, choć nie są fizycznie u mnie. I żadnego z tych kotów nie poleciłabym Tobie na dokocenie. Jeden to 9-mies wariat, ostatni z miotu mojej wiecznej tymczaski, druga to kocica kiedyś domowa, obecnie żyjąca na strychu stajni. Cudowna, kochająca ludzia, ale nie cierpiąca innych kotów.
Do czego zmierzam - zarówno Ty, jak i Presia jesteście po przejściach. Nawet najlepszy schron nie jest w stanie poznać charakteru każdego kota - bo to jest schron. Dobry, nie przekocony DT zna swoje koty, potrafi doradzić. A jeśli weźmiesz z DT, to zwolni się miejsce dla następnej biedy, którą tenże DT wyprowadzi na koty .
Nawiasem mówiąc - szykuje nam się kicia w Częstochowie, ale nie ma jeszcze nawet wstępnej obróbki, dopiero właściciel zrzekł się jej, póki co kicia przerażona, do sterylki.

izka53

Post » Pon kwi 13, 2015 9:18 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka

Cześć Wszystkim! :201461

Izka, my jeszcze nie jesteśmy gotowi :( najgrosze jest to, że szykuje nam się wyjazd za granicę, bo tu ledwo wiążemy koniec z końcem, a tam mamy szansę na lepsze zarobki. W związku z tym zastanawiamy się czy nie dokocić naszego domu dopiero za granicą. (Łatwiej w podróż wziąć jednego kotka niż dwa, bo pakując się na kilkuletni wyjazd będziemy mieć załadowane auto po brzegi...). Zobaczymy co życie przyniesie.

Ja wciąż myślę o moich kocich aniołkach. Śnią mi się czasami, jeszcze chwilami łzy polecą. Ciężko, naprawdę okropnie ciężko mi się z tym wszystkim pogodzić...

Presia jest przecudowna. Aż z niecierpliwością czekam kiedy będzie kontrola ze schroniska, bo chcę zaprezentować jak ten początkowo wycofany, przestraszony, znerwicowany i w pewnym stopniu agresywny kotek zmienił się nie do poznania! Ona jest przeurocza, naprawdę. Już sobie owinęła nas wokół palca- prześlicznie grucha do nas z taką radością. Czasami zaczyna gruchać w nocy, bo lubi spać w salonie. Wtedy wołam ją i przychodzi do łóżka, poskacze na mnie 5 min (tylną nóżką skacze) i domaga się głaskania. Nie usiądzie, nie położy się dopóki nie otrzyma wystarczającej ilości pieszczot. Wszystko byłoby super gdyby nie był środek nocy :D Ale kocham ją, to i głaszczę nawet jeśli mnie zbudzi. Naprawdę muszę koniecznie zrobić filmik! Preśka wie też doskonale, że w lodówce jest coś pysznego więc gdy mój mąż wstaje do pracy (Presia wie już, że budzik=wstanie), to ona zrywa się i pędzi najpierw na dywan= przystanek dla męża i głaskanie rozciągniętej kici, a potem pyszne żarełko. Gdy ja wstaję, najczęściej 1,5h później gdy mam dzień wolny to ona powtarza schemat tak jakby w ogóle nie dostała wcześniej jeść :D Spryciula! Już dawno ją przejrzałam, ale daję jej tą satysfakcję, że osiągnęła cel.

Presia to prawdziwa przeagentka! Wszędzie wejdzie- do mojej szafy, pod łóżko, pod kredens. Potem chodzi z wąsami pokrytymi pajęczynami :roll: , ale za to mam czysto za szafkami :ryk:

Tak robimy racuchy z jabłkami: (Presia wlazła mi nawet na deskę do krojenia, bo musiała powąchać ciasto...)

Obrazek

A tu księżniczka na swoim (moim) kocyku:

Obrazek
„Oswoić” znaczy „stworzyć więzy”.Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś. Jeśli mnie oswoisz, ty będziesz dla mnie jedyny na świecie i ja będę dla ciebie jedyny na świecie."

Cycuś [*] 11.01.15- zaginął , Horacy [*] 29.03.15- FIP , Presia [*] 11.06.2016 - FIP i kocia białaczka, Julian [*] 20.08.21 - rak wątroby

Horek

Od: Pt mar 20, 2015 10:18

Post » Pon kwi 13, 2015 20:13 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka

A dokąd się wybieracie?
Moja wnuczka od trzech lat mieszka w Berlinie, oczywiście swojego kota zabrała. I 8-letni kić, który nie opuszczał w ogóle domu, został podróżnikiem, regularnie co dwa-trzy mies jeżdżą w tę i z powrotem. Teraz Feniks ma już 10 lat, do podróży się przyzwyczaił.

Presia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

izka53

Post » Wto kwi 14, 2015 6:54 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka

Izka, do Niemiec. :) Ale muszę jeszcze skończyć ostatni semestr na studiach żeby nie zostawiać nic "otwartego", niedokończonego.
„Oswoić” znaczy „stworzyć więzy”.Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś. Jeśli mnie oswoisz, ty będziesz dla mnie jedyny na świecie i ja będę dla ciebie jedyny na świecie."

Cycuś [*] 11.01.15- zaginął , Horacy [*] 29.03.15- FIP , Presia [*] 11.06.2016 - FIP i kocia białaczka, Julian [*] 20.08.21 - rak wątroby

Horek

Post » Wto kwi 21, 2015 12:17 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka

Dokociliśmy nasz dom!!! Nie wytrzymaliśmy.... :roll: :mrgreen:
Od dziś mieszka z nami Julian. Król Julian!
Przepiękny, prześliczny. Obserwowałam go już od dłuższego czasu na stronie schroniska.
Ma niestety koci katar, byliśmy dziś u weta i dostał antybiotyk, lek przeciwzapalny i krople do oczu. Ma powiększone węzły chłonne i zapalenie dziąseł. Ale wyjdziemy z tego!

Ma niesamowite oczy:

Obrazek

Juluś chodzi własnie po domu, zwiedza sobie. Zjadł karmę i skorzystał z kuwety. Leży sobie na podłodze, przychodzi do głaskania. To taki typ pieszczocha. W schronisku był od grudnia 2014r. Presia zna go, przyjęła go w domu ze spokojem. Obwąchuje go i obserwuje, ale nie jest agresywna. Dajemy jej dużo ciepła aby nie poczuła się odrzucona.
Pozdrawiamy Was!

ps. do Niemiec pojadą z nami obydwa kotki, już stwierdziliśmy, że a co tam!

Horek

Post » Wto kwi 21, 2015 12:19 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka

śliczny :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a nie problemów ze słuchem ? bo u takich kotów się zdarza
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto kwi 21, 2015 12:27 Re: Presia- trzyłapkowa księżniczka

Kurcze, nie wiem :) nie mówili mi nic w schronisku... Nie za bardzo przychodzi, gdy go wołam, ale po prostu jest u nas zbyt krótko...
Wet zasugerował, że to zapalenie dziąseł może też świadczyć o problemach z nerkami. Więc jeśli pomimo leku przeciwzapalnego mu nie przejdzie to musimy zrobić mu badania.

Horek

[poprzednia][następna]