Szare,czarne i multum tymczasów ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 04, 2014 19:51 Re: Szare,czarne i multum tymczasów ;)

Nie ten temat :D
Ostatnio edytowano Wto lis 04, 2014 22:25 przez nigna, łącznie edytowano 1 raz

nigna

Od: Pt kwi 01, 2011 12:02

Post » Wto lis 04, 2014 21:41 Re: Szare,czarne i multum tymczasów ;)

Nie miałam niestety czasu porobić zdjęć, pół dnia spędziłam z kocukiem- naszym fundacyjnym podopiecznym którego właścicielka zmarła i trafił na ulice :/ Jest już w domku tymczasowym na szczeście. Jest wyjątkowo urodziwy, czarny z ogromną ilością pojedynczych białych włosów :D Dodatkowo ma różowe poduszki <3 Okropne zapalenie dziąseł, niewykastrowany niestety( zabieg będzie miał na dniach , po odstawaniu antybiotyku)

Już na tymczasie :
Obrazek

Natomiast udało mi się jakieś zdjęcia naleźć na których mniej więcej widać woliere :D
Obrazek
tutaj klapka i 2 moje oszołomy :D

Obrazek
Tutaj widać przejście z boku + kawałek dolnej cześci

Obrazek
Tutaj przejście od wewnątrz :D

Obrazek
A tu co nieco widać górną część :D

nigna

Post » Wto lis 04, 2014 22:25 Re: Szare,czarne i multum tymczasów ;)

Ależ to jest genialne! Niesamowite, mało kto by zbudował coś tak pięknego "tylko dla kotów" ;)

Kciuki za Twoją kicię! :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lis 06, 2014 19:30 Re: Szare,czarne i multum tymczasów ;)

Moja świętej pamięci Dasza zginęła w nieznanych nam okolicznościach. Nie wróciła na noc ( a dzielnica była wtedy bardzo spokojna..) i rano ją znaleźliśmy martwą na podjeździe sąsiadów... Stawiamy niestety na auto. Lena też jak była mała wychodziła na ogródek, niestety zaczęła się wspinać po siatce i wychodzić poza ogrodzenie no i dostała szlaban. A że strasznie płakała za podwórkiem postanowiliśmy jej coś zmontować ;D Efekt jaki jest widoczny dzisiaj to efekt około 5 lat regularnego dobudowaywania kolejnych pięter , urozmaiceń itp :D

nigna

Post » Czw lis 06, 2014 19:56 Re: Szare,czarne i multum tymczasów ;)

Nigna, ta woliera... to jest coś wspaniałego. Również jestem pod ogromnym wrażeniem, aż mnie zatkało, gdy po raz pierwszy zobaczyłam fotki, że to "u nas" taka budowla :P Ogromne brawa :) Wydaje się bardzo duża, chętnie bym obejrzała zdjęcie z odległości, jeśli będziesz miała możliwość zrobienia.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw lis 06, 2014 20:51 Re: Szare,czarne i multum tymczasów ;)

Postaram sie na dniach zrobić zdjęcia woliery w całej okazałości :D

nigna

Post » Czw lis 06, 2014 21:23 Re: Szare,czarne i multum tymczasów ;)

Tzn dostęp mają non stop niezależnie od pogody i pory roku. Jak pada deszcz zazwyczaj siedzą chwilkę i uciekają do domu (górna część jest kryta ale wiadomo że 100% schronienia przed deszczem nie daje :D Wystarczy że zawieje wiatr), przy małej ilości śniegu też chodzą normalnie , jak pojawia się większy śnieg to już nie ryzykują i nie schodzą na dół , siedzą tylko w górej części gdzie śniegu praktycznie nie ma :)

nigna

Post » Sob lis 08, 2014 21:16 Re: Szare,czarne i multum tymczasów ;)

Obrazek
Jak pies z Kotem :D To były ich początki teraz się kochają strasznie :D Tylko sunia ma problem bo jak się nakręci macha swoimi łapkami, a trochę większa od kota jest :D

nigna

[poprzednia]