mały kociak w nowym domku...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 25, 2014 21:41 Re: mały kociak w nowym domku...

Tak, jest bez rodowodu ale nam na tym nie zalezalo, po prostu nam sie spodobal wiec po niego pojechalismy.

Hehe, wiem, jak kazde zwierze, chyba ;p. On ma fretke do zabawy :P. Na razie dopiero sie zapoznaja ale nie jest zle. chodzi jeden za drugim. Tylko kociak kupe zrobil z dala od kuwety, a siki normalnie... wiec o co chodzi? znaczy teren czy co?

girl25

Od: Nie sie 24, 2014 17:09

Post » Pon sie 25, 2014 22:00 Re: mały kociak w nowym domku...

Są koty, które nie lubią robić jednego i drugiego do tej samej kuwety ;) ewentualnie nie podoba mu się żwirek..albo zachciało mu się kupę podczas zabawy. Małe kotki tak czasami mają, że się zapędzają i zapominają gdzie mają robić. Często stawia się wtedy dwie kuwety, a jak maluch podrośnie to się jedną zabiera.
Obrazek

Artyna

Od: Śro kwi 09, 2014 19:10

Post » Pon sie 25, 2014 22:12 Re: mały kociak w nowym domku...

ale gdyby o swirek chodzilo to chyba by sikac tez nie chcial do niego? to co robic? a z fretka sa na razie pod lozkiem razem i jest spokoj poki co...

girl25

Post » Wto sie 26, 2014 11:23 Re: mały kociak w nowym domku...

Ładna, mała krówka :1luvu:

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Czw sie 28, 2014 11:10 Re: mały kociak w nowym domku...

a wie ktos jak oduczyc mlodego kota robic na gazete? do kuwet robi i owszem ale tylko jak jest gazeta bo tak go uczyli... a jak dalam mu zwirek to zrobil obok.... co prawda sika do zwirku ale kupy juz nie zrobi... a z fretka juz sie dogaduje coraz lepiej, wczoraj zaczeli sie bawic, a raczej fretka z nim bo on chce caly czas tylko niestety jeszcze robi to z pazurami i przez to ALba sie wkurza...

girl25

Post » Czw sie 28, 2014 11:58 Re: mały kociak w nowym domku...

Ja bym zmieniała to powoli ;) trzymaj gazetę i dosyp dosłownie garść żwirku. Jak mały się załatwi tam to przez 2-3 dni dosypuj tylko garść, a potem zwiększ do dwóch, potem do 3. Może się przestawi
Obrazek

Artyna

Post » Czw sie 28, 2014 12:39 Re: mały kociak w nowym domku...

Tylko przedwczoraj mu tak zrobilam... Tzn więcej miał niż garść bo dalam cała lopatke i zrobił obok.... Może za dużo... Chyba ze inny żwirek mu kupie. Jeśli pamięć mnie nie myli to jak żwirek na drugi dzień był z boku to wtedy zrobił... Ale mogę się mylić

girl25

Post » Czw sie 28, 2014 14:33 Re: mały kociak w nowym domku...

A jaki kupiłaś? Musisz eksperymentować :) niektóre koty są wybredne.
Obrazek

Artyna

Post » Czw sie 28, 2014 15:23 Re: mały kociak w nowym domku...

teraz mam sanicat ten rozowy. taki daje fretce tez wiec jeszcze nie kupowalam

girl25

Post » Czw sie 28, 2014 17:25 Re: mały kociak w nowym domku...

Spróbowałabym albo z czymś w stylu Benek albo Cats best eco plus :) ewentualnie ziemia?
Obrazek

Artyna

Post » Sob sie 30, 2014 12:46 Re: mały kociak w nowym domku...

Chyba mam z nim problem. Ostatnio posikal się i zrobił kupę na materiał ze składanej wersalki (ten który jest z tyłu). A dziś się tam posikal... On zaznacza czy o co chodzi? Niby w kuwecie wtedy miał też posikane...

girl25

Post » Pon wrz 01, 2014 6:37 Re: mały kociak w nowym domku...

Odpisze ktoś? Bo ja nie mam już sił... Coś mu się od paru dni stało i sra pod łóżkiem zamiast do kuwety... Niby kuweta jest mokra po sikaniu ale tak robił chociaż obok...

girl25

Post » Pon wrz 01, 2014 9:20 Re: mały kociak w nowym domku...

Musisz wyczyścić miejsce pod łózkiem, zdezynfekowac, żeby kotek nie czuł tam swojego zapachu. Najlepsza jest soda oczyszczona i ocet do tego. Potwierdza się tylko moja teza, że kociak potrzebuje dwóch kuwet. Jednej na siku, jedną na kupę. Niektóre kociaki tak mają ;) postaw na razie jakąś miskę niską i wyłóż czymś co kotu pasuje do załatwiania się.
Obrazek

Artyna

Post » Pon wrz 01, 2014 9:40 Re: mały kociak w nowym domku...

Nasze maleństwo ładnie kuwetkowało, aż nagle coś jej się przestawiło i zaczęła robić po kątach.
Wszystkie zasikane miejsca wymyłam wodą z soda i octem, dostawiłam dodatkowe kuwety i problem zniknął.
Czytałam, że maleństwo może czasem stracić jakby orientację, np., w zabawie i zapomnieć gdzie jest kuweta.

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Pon wrz 01, 2014 10:06 Re: mały kociak w nowym domku...

A ile tej sody dosypac do wody i ile octu wlac? na razie wyczyscilam i caly czas czyszcze woda z mydlem i dzis spryskalam sprejem do dezynfekcji ktory jest dla zwierzat... jak to nie zadziala to sprobuje tez to co mowicie... tak tylko niby mam dwie kuwety. W jednej piasek gdzie sikal, a na drugim koncu nastepna z gazeta. Tylko jak na ten piasek dalam tez gazete to wtedy przestal tam sikac. Teraz do obu dalam gazety i postawilam obok siebie... ZObaczymy... tylko przewaznie zawsze tak robi jak nas nie ma w domu a wczoraj jak tylko weszlismy to od razu zwial, wiedzial co zrobil.... przed wczoraj dostal i wczoraj tez... moze sie nauczy... jesli to nie pomoze teraz to bede musiala te wszytskie rzeczy przyniesione przez fretke wziac i pozabierac i przemyc... asim a ile mial wasz kotek jak stracil tą orientacje?

girl25

[poprzednia][następna]