GARFIELD i EMILKA :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 01, 2014 12:16 Re: GARFIELD rudy EXO

Czas i cierpliwość :) Nie znam dziecka, które nie lubi zwierząt :) Aaa i zwierzęta zazwyczaj też lubią dzieci :)
Ostatnio edytowano Pt sie 01, 2014 13:54 przez bea3, łącznie edytowano 1 raz

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Pt sie 01, 2014 12:18 Re: GARFIELD rudy EXO

Piękny <3
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon sie 04, 2014 23:01 Re: GARFIELD rudy EXO

Chłopaki są razem od sobotniego wieczoru. Z początku powoli przezwyciężali wzajemną nieśmiałość, ale jest coraz lepiej. To znaczy Garfield nie miał żadnych obaw, a mój syn trochę się cofał, jak futrzak skakał na niego w zabawie, ale jak się przekonał, że to wszystko niewinnie i bez pazurków, takie tam wesołe figle, to od razu się ośmielił :)
DziŚ obaj się szczepili, u różnych lekarzy wprawdzie :lol: Teraz śpią snem sprawiedliwego. Przy okazji się dowiedziałam, że Garfield jest zdrowym, dobrze rozwiniętym kociakiem, drugie jajko mu zeszło prawidłowo :ok: i w ogóle cudi-miód i orzeszki. Tylko oczy coś zaczerwienione, dostaliśmy kropelki Tobradex, mam zakraplać 3 x dziennie. Mały niezbyt zadowolony z tego ;)
Obrazek

Lady Mitsouko

Od: Śro lip 23, 2014 21:23

Post » Sob sie 09, 2014 22:12 Re: GARFIELD rudy EXO

Zdecydowałam się na "dokocenie" :kotek:
Jutro jedziemy oglądać kociaki. To rodzeństwo Gafielda, pewnie nie będą się pamiętać po miesiącu, ale mam nadzieję, że się szybko dogadają :)
Wkleję zdjęcia jak najszybciej się uda.

Lady Mitsouko

Post » Nie sie 10, 2014 22:43 Re: GARFIELD rudy EXO

Od dziś jest z nami Emilka, śliczna panienka szylkretka :)
Obrazek

Lady Mitsouko

Post » Nie sie 10, 2014 22:58 Re: GARFIELD i EMILKA :)

Witaj.
Emilka jest fajnie umaszczona i pewno będzie z niej charakterna panienka.
A ja ciekawa jestem jak z ich wzajemną akceptacją.
Są rodzeństwem prawda?
Rozpoznały się? Mam duży sentyment do egzotyków.

emill

Od: Sob lip 26, 2014 20:08

Post » Pon sie 11, 2014 18:05 Re: GARFIELD i EMILKA :)

Nie rozpoznały się w ogóle. Powoli się przyzwyczajają, dziś się bawiły obok siebie, ale jeszcze nie razem. Przy miskach i w kuwecie spokój, ale jak Emilka zwiedza mieszkanie, Garfield się denerwuje, skacze na nią, gryzie i generalnie próbuje zapędzić "do kąta" ;) Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej, to dopiero jeden dzień... Śliczna jest i taka malutka :1luvu:

Lady Mitsouko

Post » Śro sie 13, 2014 10:22 Re: GARFIELD i EMILKA :)

Kociaki coraz lepiej się dogadują. Tu na nowym drapaku :)

Obrazek

Lady Mitsouko

Post » Śro sie 13, 2014 13:14 Re: GARFIELD i EMILKA :)

Piękna Emilka :)

A ja kiedyś słyszałam, że koty mają dosyć dobra pamięć :)
Grubas, którego leczyliśmy mieszkał u nas 3 tygodnie i bez problemu poznał dom i swoją kocią koleżankę :) Pierwsze dwa dni musiały sobie przypomnieć kim są, ale teraz ich relacje wróciły do normalności i zachowują się tak, jak gdyby nigdy się nie rozstały :)

To samo było z naszymi coonami - Redzik zamieszkał z nami w październiku, Kokardeczka dołączyła w grudniu - pierwsze kilka dni było miedzy nimi lekkie napięcie, ale przypomniały sobie, że się znają :)

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Czw sie 14, 2014 23:18 Re: GARFIELD i EMILKA :)

A to nie wiem. Może chodzi o to, że rozstały się w wieku 3 m-cy, dla takich maluchów miesiąc to 1/4 całego życia ;) Już się super dogadują w każdym razie. Garfield jest zwierzęciem dominującym w tym stadzie :) Ale kruszynka Emi też wie, do czego są pazurki, spoko ;) Garfi jest mądrym kotkiem i opanowanym, od razu po nim widać rozumek. Emi patrzy na świat ślepkami nieogarniętego pluszaka, ale swój rozum też ma. Garfield jest cichy, Emila to skrzekotka, miaukotka i w ogóle gaduła :) Nie nudzę się na chorobowym w domu tym razem (angina od poniedziałku).
Dziś Emi była u weta, na szczepieniu. Waga 1800g (Garfi już 2600g, a są rodzeństwem, ale Emi to pchełka!). Jest zdrowa jak rybka, poza zapaleniem spojówek (Garfi też miał, może to kwestia nowego otoczenia?).
Poniżej parę fotek z dziś :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lady Mitsouko

Post » Pt sie 29, 2014 9:47 Re: GARFIELD i EMILKA :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jak tam misie się miewają?

asim

Od: Wto paź 02, 2012 18:50

Post » Pon wrz 01, 2014 22:55 Re: GARFIELD i EMILKA :)

Wszystko dobrze, sztama między nimi już na serio :piwa: Jedzą i brykają, przytulają się i mruczą, wesoło w domu, trwa pozytywna "kołoperacja" :D Emilka jest ulubienicą mojego synka, a on jej, włazi mu do łóżka i w ogóle :1luvu:

Lady Mitsouko

[poprzednia]