♥♦♣♠ Szandor - pers w typie persa ;-P - szuka domu ♥♦♣♠

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 26, 2014 13:40 Re: Kraków- prośba o cud dla "trudnego" kota w TYPIE PERSA.

lenka* pisze:Toś sobie kochana nie najszczęśliwszą emotkę wybrała żeby wyrazić zachwyt. :mrgreen: to teraz czekamy na więcej zdjęć.

O mojej Pusi? :ryk:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Sob kwi 26, 2014 13:48 Re: Kraków- prośba o cud dla "trudnego" kota w TYPIE PERSA.

Dużo ogłoszeń i szukanie bez pośpiechu, niestety, żeby odsiać kiepskie domy :(
przytulanek na siłę to nawet Florka nie lubi
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob kwi 26, 2014 13:55 Re: Kraków- prośba o cud dla "trudnego" kota w TYPIE PERSA.

A tutaj moja Pusia.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

jasia.stargard

Post » Sob kwi 26, 2014 19:06 Re: Kraków- prośba o cud dla "trudnego" kota w TYPIE PERSA.

:roll: Myślę, myślę i się łamię...
Nic nie obiecam - zdrowie YOKO najważniejsze.
Czy ja umiałabym sobie poradzić z 'killerem " ?
Nie wiem, nie wiem. (ale TAK :twisted: )
Natomiast obiecuję rzetelną opiekę i wparcie DLA DT.

PS

Pusia zw wszech miar CUDNA ! :kotek:
No ale ten gamoń - ponoć zakapior pierwszej wody.
GDYBYM nie miała kotów w domu - biorę w ciemno, bo uwielbiam takie typy.
A tak... :roll: waham się i to mocno.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie kwi 27, 2014 0:24 Kraków - POLEGŁAM : dam DT temu "trudnemu persowi".

Nie mogłam spać dziś w nocy.
Dalej nie mogę.
Po przemyśleniu wszystkich za i przeciw - postanowiłam zaryzykować.
Przygarnę na DT tego osobnika "psychopatę". :twisted:

Nie ma złych dzieci i złych kotów.
Spróbuję.

W nocy przerobiłam mój ogromny prysznic 1,50 X 1,20 - zamykany hartowaną i ciężką szybą 7 mm .
Żaden kot nie otworzy. Pers chyba też - nawet siłą woli i uporczywym wpatrywaniem się.
No ... karcer to jest , fakt , ale z widokiem na wszystko.
Szklany - więc będą się mogły obserwować koty. A on je. I całe mieszkanie bo mu zostawię drzwi do łazienki otwarte.
Wstawiłam mu tam drapaczek tubę z skrytkami na kota, kocyk, kuwetkę niekrytą, zabawki, miski i wodę.
Miejsca ma naprawdę dużo - bo prysznic deszczownia zajmuję nam sporą część łazienki.
Myślę, że lepiej aby siedział w domu - przy otwartych drzwiach łazienki i zamkniętym na szklane mocne drzwi prysznicu, niż garował bez widoku na ludzi, w schroniskowych warunkach.
Kąpać się będziemy w wannie ( my ludzie ) póki co.

Może nie jest taki zły ten plaskacz :| ?
A jak jest to warto choć spróbować - dać mu szansę.

Pomożecie w razie czego ? Mam nadzieję.
Behawiorystę umówię.
Będę nienachalnie kochać i być zawsze obok.

Jutro jadę do azylu.
Imię mu zmienię na Ferdynand.
Jakoś mi wygląda na Ferdynanda.

PS :arrow: :evil: :evil: :evil:
Kuuurnaaaa mać !
Wszystkiego się spodziewałam w domu tylko nie plaskacza z problemami związanymi z agresją.
Żyby tylko chory był - to pikuś. A tak wizja krwiożerczego plaskatego monstrum.
Masza mojej mamy to też niezle ziółko - może ten nie taki straszny jak go malują ?
Mój facet dał się skruszyć po 3 godzinach palpitacji i twierdzenia, że umrę jak nie spróbuję.
Byłam PODŁA - ale skuteczna. :roll:

TRZYMAJCIE KCIUKI.

PS

Jutro jadę od razu do weta badania FelV i FIV, krew oraz jeśli wet pozowli odrobaczanie.
Moczu nie złapię - przynajmniej jutro - wymiękam- potrzebuję trochę czasu.

Wszelkie podpowiedzi co jeszcze mu zrobić mile widziane.
Ostatnio edytowano Nie kwi 27, 2014 0:32 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 2 razy
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie kwi 27, 2014 1:51 Re: Kraków -dałam DT-szukam DS persowi z charakterem !!! Cud

:!:
Przeczytajcie i podpowiedzcie !
Byle te forumowe osobniki co się znają.
Bez urazy !

Monika_Krk

Post » Nie kwi 27, 2014 5:47 Re: Kraków -dałam DT-szukam DS persowi z charakterem !!! Cud

ja się nie znam w ogóle na niczym. Ale myślę bardzo ciepło - niech Wam się powiedzie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie kwi 27, 2014 6:04 Re: Kraków -dałam DT-szukam DS persowi z charakterem !!! Cud

Monika_Krk pisze::!:
Przeczytajcie i podpowiedzcie !
Byle te forumowe osobniki co się znają.
Bez urazy !

Jestem zawsze za!
Dom to dom. Kot mógł być źle traktowany albo go coś boli, boi się ...jest wiele przyczyn złego postępowania. Mało kiedy są killerami z urodzenia.Choć charaktery mogą mieć paskudne od urodzenia.
Pamiętam, kiedyś zgarnęłam z ulicy po 6 m-cach odkarmiania już upasionego ok. 10 kg Tysona. Nie mogłam znieść myśli ,że on tam na ulicy... Kot był nieobliczalny i agresywny czasami. Po gruntownych obserwacjach doszliśmy ,że on ma...chore ucho. Głośne dźwięki, dotyk w nie tym miejscu...drażniło go . Poza tym był bity i też reagował na konkretne ruchy ręką. Wpierw atakiem a potem płaczem i ucieczką w kąt na małych nożynach. Kwilił jak dziecko. Jak nie zaryzykujesz to widze nie dasz sobie rady sama ze sobą.
Trzymam kciuki.

Kup Feliway i wsadź do kontaktu. Dyfuzor a nie kota. Choć takie elektrowstrząsy :mrgreen:
Obróżkę też z feromonami też mu spraw.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie kwi 27, 2014 7:10 Re: Kraków -dałam DT-szukam DS persowi z charakterem !!! Cud

Krople Bacha do rozważenia. Kiedyś aamms pomogły przy skutecznym opanowaniu podobnego persa.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie kwi 27, 2014 8:15 Re: Kraków -dałam DT-szukam DS persowi z charakterem !!! Cud

Ja chociaż mam persa, to jednak nic nie doradzę. Pusia jest wyjątkowo ugodowa i taka milusińska, chociaż dominuje nad Sisi. Przyznam, że rady poprzedniczek chyba są bardzo dobre. Będziemy czekać na nowe wieści.
Obrazek

jasia.stargard

Post » Nie kwi 27, 2014 9:37 Re: Kraków -dałam DT-szukam DS persowi z charakterem !!! Cud

Monika, gratuluję, podziwiam i trzymam kciuki. :ok: :ok: :ok:
Dowiedz się , czy w schronie nie dostał już odrobaka. I chyba lepiej najpierw się dowiedzieć , co w kocie siedzi / wyniki badania krwi / , może jeszcze usg ze wskazaniem na nerki.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie kwi 27, 2014 10:02 Re: Kraków -dałam DT-szukam DS persowi z charakterem !!! Cud

Monia koczuje pod schronem. Pojechała jak jeszcze było zamknięte. ;)
Czekamy...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Nie kwi 27, 2014 10:18 Re: Kraków -dałam DT-szukam DS persowi z charakterem !!! Cud

:ok: :ok: za uspokojenie koty :ok: :ok:
I :1luvu: :1luvu: :1luvu: dla Moniki :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie kwi 27, 2014 11:08 Re: Kraków -dałam DT-szukam DS persowi z charakterem !!! Cud

Monika :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie kwi 27, 2014 11:58 Re: Kraków -dałam DT-szukam DS persowi z charakterem !!! Cud

:ok: potrzymam
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]