Tupot Małych Stóp - Brzeskie Koty Mięsożerne

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 05, 2014 22:34 Re: Tupot Małych Stóp

Uroczo wygląda przy jedzeniu, jak prawdziwy łowca :D

paulixia

Od: Czw lis 28, 2013 21:21

Post » Czw mar 06, 2014 12:14 Re: Tupot Małych Stóp

ab. piękne niebieściaki :)

paulixia pisze:Uroczo wygląda przy jedzeniu, jak prawdziwy łowca :D

On jest strasznie łownym kotem. Gdyby był wychodzący to pewnie by się żywił głównie myszami i gardził moimi mieszankami. Od kociaka dostaje duże kawały przerośniętej wołowiny do gryzienia, dość szybko zaczął dostawać duże kości do obgryzania (zeżarcie główki kości to dla niego pikuś). Uwielbia też suszone smakołyki firmy Dokas (szprotki owinięte filetem z kurczaka - w zooplusie dostępne) i o ile koty w domu narzeczonego mają z nimi problem (to głównie chrupkowe koty) tak Mefisto od początku radzi sobie z nimi rewelacyjnie.

Jako kociak był straszną przylepą, teraz jest raczej niedotykalski ale ostatnio znowu wstępuje w niego miziak.
Spanie w łóżku to obowiązek, często śpimy tak:
Obrazek

A tutaj na wyjeździe do Karpacza. Wróciliśmy do pokoju dosłownie na chwilkę (czekając na otwarcie pizzeri) i jeszcze się dobrze nie położyłam a już miałam kota na sobie :twisted:
Obrazek

Może ktoś z Was kojarzy jakąś forumową karmicielkę, fundację, kogokolwiek zajmującego się bezdomniakami w Brzegu? Chętnie bym się jakoś zaangażowała ale znam tylko osoby będące dt - wolałabym skupić się na zmniejszeniu ilości bezdomniaków przez wyłapywanie i kastracje.
"Świat należy do kotów. One tylko udają, że to my mamy nad nimi władzę."
Ze mną Mefisto, Mocca, Mia, Manga-Pukota, Bamboszek, Nyks-Kula, Hades, Gizmo. *Maura♥*
Nasz temat: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160831

Nina_Brzeg

Od: Czw wrz 27, 2007 20:43

Post » Czw mar 06, 2014 13:17 Re: Tupot Małych Stóp

Fajnie z tą kością wygląda. :P

Nina_Brzeg pisze: Gdyby był wychodzący to pewnie by się żywił głównie myszami i gardził moimi mieszankami.

Iiii tam....Ja od wczesnej wiosny do późnej jesieni mam na wycieraczce poukładane myszy, nornice i takie różne :mrgreen: Misia łowi z prawdziwą pasją. Zjeść próbowała raz - też zostawiła na wycieraczce :ryk: :ryk:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw mar 06, 2014 13:27 Re: Tupot Małych Stóp

Mój brat nieco przyoszczędził na karmieniu kotów, odkąd wychodzą :P Mieszkają na wsi, koty chodzą tylko w stronę pól (które mają zaraz za domem). Domownicy często znajdują częściowo zjedzone myszy czy nornice. Choć koty zazwyczaj faktycznie się nimi po prostu bawią, zostawiając przy domu ku 'uciesze' bratowej, która się przeraźliwie boi gryzoni :ryk:

Moje koty raczej nigdy nie będą miały okazji polować - za bardzo się boję wypuszczania.
Ze mną Mefisto, Mocca, Mia, Manga-Pukota, Bamboszek, Nyks-Kula, Hades, Gizmo. *Maura♥*

Nina_Brzeg

Post » Czw mar 06, 2014 13:44 Re: Tupot Małych Stóp

Nina_Brzeg pisze: za bardzo się boję wypuszczania.

Też wolałabym, żeby nie wychodziły. Jak mieszkałam w blokach, to był spokój, bez nerwów.
A teraz mieszkam na obrzeżach miasta, mały domek, raptem 35 mkw, latem drzwi na ogród cały czas otwarte, to łażą w tę i z powrotem. Przy czym nie wypuszczają się na łazęgi , eksplorują jedynie ogród najbliższych sąsiadów i dwie sąsiednie, puste działki. Najczęściej po prostu szaleją przed domem / burasy /lub uprawiają plażing na trawniku / Misia/. Teraz wszystkie zalegają w domu, a ja - nie dość, że jednoręczna -to jeszcze mam na kolanach 6 kg rudego futra, które nader intensywnie zaczęło opuszczać swoją właścicielkę :mrgreen: I pisz tu , człowieku :!: :ryk:

izka53

Post » Czw mar 06, 2014 14:45 Re: Tupot Małych Stóp

Mocca - zna tylko smak kurczaka, wątróbki drobiowej i serca wołowego - ale to wszystko sporadycznie, mam nadzieję że szybko sie przestawi...
Mocca oczywiście tez śpi w łóżku.
Nawet jak na chwile sie połóżę w ciągu dnia - ona juz jest obok :1luvu:

Jeszcze tylko 2 dni .....
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Czw mar 06, 2014 16:02 Re: Tupot Małych Stóp

Oj z Mefistem się ciężko pisało jak był mniejszy. Teraz woli leżeć kawałek ode mnie i tylko sporadycznie daje się pomiziać jak śpi :(

Zobaczymy czy ślicznocie posmakuje wołowina - Mefisto dałby się pokroić za kawał woła :twisted:
Mam kilka mieszanek i różnych mięs, będziemy sprawdzać co panna lubi.

Nina_Brzeg

Post » Czw mar 06, 2014 16:18 Re: Tupot Małych Stóp

Nina_Brzeg pisze:Oj z Mefistem się ciężko pisało jak był mniejszy

Jak była mniejsza, to się mieściła :mrgreen: / ja ważę 45/

izka53

Post » Czw mar 06, 2014 19:50 Re: Tupot Małych Stóp

Moja Mafia to Szajka (starsza) i Granda (młodsza).
Obie na barfie prawie od samego początku.
Szajka ma teraz rok i jest umięśniona jak kulturysta, a u Grandziołka też mięśnie zaczyna być widać.

Mam nadzieję, że koty szybka się dogadają.
Czekamy na zdjęcia.

Ze smakołyków mogę polecić Cosmę 100% mięsa liofilizowanego:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/przysma ... a_przysmak
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob mar 08, 2014 7:36 Re: Tupot Małych Stóp

Iiii ... Godzina ZERO nadchodzi :mrgreen:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob mar 08, 2014 11:27 Re: Tupot Małych Stóp

czekamy na pierwszą relację

izka53

Post » Sob mar 08, 2014 12:08 Re: Tupot Małych Stóp

Rozmawałam z Alix - mała bardzo grzeczna w podróży, spi :1luvu:
Martwiłam się bo w drodze na dworzec bardzo piszczała i rzucała się w transporterze.
Już niedaleko .......

Jakoś pusto się w domu zrobiło....
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Sob mar 08, 2014 15:21 Re: Tupot Małych Stóp

Mocca już u nas :)
Zero syczenia, stroszenia się. Koty się mijają ale Mefisto jest strasznie zainteresowany, co chwilę zagląda do młodej, pod łóżko. Zrobiła już dwa kursy po pokoju ale na razie pod łóżkiem najbezpieczniej ;)

Bardzo dziękujemy wszystkim zaangażowanym w adopcję i transport - mała jest cudna ♥

Nina_Brzeg

Post » Sob mar 08, 2014 15:57 Re: Tupot Małych Stóp

Nina_Brzeg pisze:mała jest cudna ♥

udokumentuj :!: :mrgreen:

izka53

Post » Sob mar 08, 2014 19:07 Re: Tupot Małych Stóp

Na razie nie chce jej stresować aparatem, ma jedno zdjęcie.
Wyciągnięta spod łóżka chwilę poleżała na pościeli, dała się potrzymać na rękach (ależ ona ma miękkie futerko!) i wróciła pod łóżko.
Nasyczała też na Mefika i nawet chciała go zbić, ale się rozmyśliła :P Czarnuch się jej nie narzuca, tylko obserwuje z bezpiecznej odległości.

Kotom można podawać Beta-glukan? Jest ryzyko, że młoda mogła troszkę zmarznąć w podróży i myślałam co by jej można podać.

Nina_Brzeg

[poprzednia][następna]