Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis i Gonzo :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 10, 2013 16:26 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

Wreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeszcie :1luvu:
Poproszę codzienne update'y i porcyjkę zdjęć tych cudności :1luvu:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Czw paź 10, 2013 16:50 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

Milena_MK pisze:Ale Gonzo to nie jest devonek, prawda? On jest orientalny?

tak, Gonzio jest orientalny :)

mssunflower

Od: Pon wrz 02, 2013 22:21

Post » Czw paź 10, 2013 16:51 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

mssunflower pisze:
Milena_MK pisze:Ale Gonzo to nie jest devonek, prawda? On jest orientalny?

tak, Gonzio jest orientalny :)

pięknie! właśnie tak nie wiem, czemu myślałam, że devonek, a tu patrzę na zdjęcia - no kurcze na pewno nie devonek :)

ale piękni są obydwoje :1luvu: cieszę się, że wreszcie mogliśmy ich poznać :1luvu:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt paź 11, 2013 9:35 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

witam dzień dobry, zapraszam na kawusię albo herbatkę :)

z wieści porannych: Gonzio-żarłok znowu przejadł się swoimi kulkami i zrobił blargh na dekoder, więc mama się śmiała że do pracy jej wyjść nie pozwoli :evil: z wieści bardziej nocnych: Atunia wykichała się porządnie i nosek trochę się odetkał. Pomasowałam leciutko w okolicach zatok i nie wiem, chyba trochę to pomogło. Ale męczy się kociaste strasznie :( tylko że niestety, jak pisałam na początku tematu, podanie jakiejkolwiek tabletki graniczy z cudem. A z tego co czytałam taki przewlekły katar ciężko sie leczy. Mamy w domu taką lampę leczniczą, naświetlaliśmy kota jak sobie dawno temu wygryzła ranę na karku i pomogło, mama co prawda mówi że Atusia się buntuje przeciwko naświetlaniu, ale może jak zaśnie to się uda :)

miałyście może doświadczenia z takim katarem?

mssunflower

Post » Pt paź 11, 2013 10:18 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

Zapraszam za to na kolejną porcję zdjęć - dzisiaj na tapecie Gonzio :) zdjęcia są co prawda sprzed 3 lat, ale on się aż tak bardzo nie zmienia ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kot skoczny :)

a w bonusie zdjęcie Atusi, z którego jestem niesamowicia dumna. To jest chyba jeszcze starsze (2006?) i to starym aparatem robione na dodatek :)

Obrazek

mssunflower

Post » Pt paź 11, 2013 10:29 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

cudowności masz te koty ;) nie wiem, czy wiesz, ale ja po prostu uwielbiam czarne kociaste :) tak więc Gonzio otrzymał malutki kawałeczek mojego serduszka :) takie specjalne miejsce :)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pt paź 11, 2013 10:41 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

Piękne. Piękne. Cudowne. Urocze. OOOOOOOOOOOOOOH.
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt paź 11, 2013 11:54 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

Sarah DeMonique pisze:cudowności masz te koty ;) nie wiem, czy wiesz, ale ja po prostu uwielbiam czarne kociaste :) tak więc Gonzio otrzymał malutki kawałeczek mojego serduszka :) takie specjalne miejsce :)

<3

na tych zdjęciach tego nie widać, jak będzie słoneczny weekend to spróbuję obfotografować.. bo Gonzio to taki troszkę farbowany czarnu :twisted: tak naprawdę jest.. czekoladowy :D w kolorze takiej dobrej, gorzkiej czekolady, ale dopiero pod słońce to widać :)

mssunflower

Post » Pt paź 11, 2013 12:05 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

mssunflower pisze:
Sarah DeMonique pisze:cudowności masz te koty ;) nie wiem, czy wiesz, ale ja po prostu uwielbiam czarne kociaste :) tak więc Gonzio otrzymał malutki kawałeczek mojego serduszka :) takie specjalne miejsce :)

<3

na tych zdjęciach tego nie widać, jak będzie słoneczny weekend to spróbuję obfotografować.. bo Gonzio to taki troszkę farbowany czarnu :twisted: tak naprawdę jest.. czekoladowy :D w kolorze takiej dobrej, gorzkiej czekolady, ale dopiero pod słońce to widać :)

czarny, czy czekoladowo-czarny... pięęęęęęęękny :1luvu:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pt paź 11, 2013 12:43 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

wspaniałości :1luvu:

a co do kataru to ja nigdy nie miałam, tzn koty nie miały, więc nie wiem, co najbardziej pomaga. a czy ona ma ten katar od dawna? bo może warto by było się przejść do weta...

Milena_MK

Post » Pt paź 11, 2013 16:49 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

oj, od dawna, wet już był wplątany, nic nie znalazła, teraz na razie zaleciła unidox (antybiotyk) ale podaj Atce antybiotyk :evil: trochę się wczoraj zaglębiłam się w temat, wg tego co przeczytałam to jest to po prostu przewlekła infekcja, którą kot może mieć do końca życia ;) dzisiaj na razie nie kicha i oddycha dobrze, wieczorem jak zaśnie spróbujemy z tą lampą :)

mssunflower

Post » Pt paź 11, 2013 17:55 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

a może to jest kocia alergia na coś?

Milena_MK

Post » Pt paź 11, 2013 20:21 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

nie jest to wykluczone, ale nie wiem nawet czy wykonuje się testy alergologiczne kotom 8O ale dzisiaj np. nie było kichania ani kaszelku, co mnie bardzo, bardzo cieszy :) teraz kotecki śpią, Gonzio jak zwykle pod pachą u mamy a kotusia na oparciu kanapy.

Mam nadzieję na słoneczny łikend, to porobi się zdjęcia :D

mssunflower

Post » Pt paź 11, 2013 21:37 Re: Na czekoladowo i na szaro czyli Atlantis & Gonzo :)

Testy na alergię kotom wykonuje się z krwi, ale nie wszyscy weci je robią.

Skoczny kotuś z czekoladowego Gonzo :ok:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

[poprzednia][następna]