Powitania i przedstawienie kota :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 14, 2013 11:02 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

Piękności! Lazurowe oczy są obłędne. Jak ma na imię?
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Śro sie 14, 2013 11:30 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

Dziękuję Sylvanas, kotek ma na imię Varys :) Też mi się szalenie podoba i niech mnie piorun trzaśnie, jeśli on się nie uśmiecha na pierwszym zdjęciu! ;D

Teraz się tylko muszę dokształcić z jednej rzeczy - wiem, że małym kotkom trzeba dbać o oczy i o uszy. O oczy rozumiem, wyjmować śpioszki. Ale o uszy? Dziś mocno o tym poczytam, ale jeśli macie jakieś rady - chętnie skorzystam :)
Obrazek

mamziba

Od: Nie sie 11, 2013 20:40

Post » Śro sie 14, 2013 14:38 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

Piękny kotuś :1luvu:
Myślę, że dbanie polega na kontrolowaniu czy coś się nie dzieje, czy nie ma np ropienia oczu, czy w uszkach nie zalągł się świerzbowiec. Moim zdaniem zdrowy kotem potrzebuje tylko tyle.
Niech ci się zdrowo chowa! :piwa:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro sie 14, 2013 14:50 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

Gratulacje.Piękny kotforek.
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Śro sie 14, 2013 16:06 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

Dzięki Kochani! Za miłe słowa i rady co do uszu i oczu :)
co piękniejsze zdjęcia będę wrzucać i się chwalić, a co!

PS. Ale pazurów to mu chyba nie muszę obcinać? Jest dość aktywny i na mój rozum sam sobie z nimi poradzi... Właśnie doszedł do mnie drapak i zastanawiam się jak tą kulkę zmusić do korzystania z niego a nie z kanapy :?:
Obrazek

mamziba

Post » Śro sie 14, 2013 16:19 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

mamziba pisze:z boku stała karma Royal Canin :)

Mamzibo- to nie jest najlepsza karma. RC ma niezłe karmy weterynaryjne , podawane w konkretnych schorzeniach. Ale karmy tzw bytowe, czyli podawane zdrowym kotom czy kociętom są niewiele lepsze od whiskasa.

A kociak jest absolutnie obłędny.... Niech się zdrowo chowa. Kiedy termin następnego szczepienia ?

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro sie 14, 2013 16:27 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

izka53 pisze:
mamziba pisze:z boku stała karma Royal Canin :)

Mamzibo- to nie jest najlepsza karma. RC ma niezłe karmy weterynaryjne , podawane w konkretnych schorzeniach. Ale karmy tzw bytowe, czyli podawane zdrowym kotom czy kociętom są niewiele lepsze od whiskasa.

A kociak jest absolutnie obłędny.... Niech się zdrowo chowa. Kiedy termin następnego szczepienia ?

Wiem, wiem, że to nie jest najlepsza karma, ale jest przynajmniej tej średniej jakości, co niestety nie jest chyba zbyt popularne jak się bierze kotka bez rodowodu, nie od hodowców. Najgorsza nie jest, do Whiskasa czy KK bym nie porównywała :)

Ostatni raz był u Weta 3.8 i ma wyznaczone spotkanie teraz na 3.9 :)
Obrazek

mamziba

Post » Śro sie 14, 2013 17:07 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

Co do pazurków to warto go przyzwyczaić do regularnego obcinania. Kot poradzi sobie wprawdzie i bez tego ale ceną mogą być podrapane sprzęty, bo będzie próbował, gdzie najlepiej się starych pozbyć :D I nie zawsze wybiera drapak :ryk: A młodego kotka warto przyzwyczajać, także do zaglądanie do uszek czy pyszczka, wyczesania sierści - łatwiej potem w razie czego go pielęgnować w chorobie czy u weta.
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro sie 14, 2013 17:12 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

Witaj na forum :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kociak śliczniuteńki. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Śro sie 14, 2013 17:14 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

Co do karmy jeszcze. może rc nie jest najlepsza, ale do najgorszych też nie należy. Ja swoje koty nią karmię, innej i tak nie chcą.
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro sie 14, 2013 17:23 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

shira3 pisze:Co do pazurków to warto go przyzwyczaić do regularnego obcinania. Kot poradzi sobie wprawdzie i bez tego ale ceną mogą być podrapane sprzęty, bo będzie próbował, gdzie najlepiej się starych pozbyć :D I nie zawsze wybiera drapak :ryk: A młodego kotka warto przyzwyczajać, także do zaglądanie do uszek czy pyszczka, wyczesania sierści - łatwiej potem w razie czego go pielęgnować w chorobie czy u weta.

Dokładnie tak. Jak będzie u weta , to poproś, zeby pokazał , jak się obcina pazurki. To nie jest trudne , pod warunkiem , ze kot to zna od malucha. Warto teraz, jak jest malutki, w czasie mizianek , brać każdą łapkę po kolei do ręki i każdy pojedyńczy pazurek naciskać, oglądać.

izka53

Post » Śro sie 14, 2013 21:20 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

izka53 pisze:
shira3 pisze:Co do pazurków to warto go przyzwyczaić do regularnego obcinania. Kot poradzi sobie wprawdzie i bez tego ale ceną mogą być podrapane sprzęty, bo będzie próbował, gdzie najlepiej się starych pozbyć :D I nie zawsze wybiera drapak :ryk: A młodego kotka warto przyzwyczajać, także do zaglądanie do uszek czy pyszczka, wyczesania sierści - łatwiej potem w razie czego go pielęgnować w chorobie czy u weta.

Dokładnie tak. Jak będzie u weta , to poproś, zeby pokazał , jak się obcina pazurki. To nie jest trudne , pod warunkiem , ze kot to zna od malucha. Warto teraz, jak jest malutki, w czasie mizianek , brać każdą łapkę po kolei do ręki i każdy pojedyńczy pazurek naciskać, oglądać.

Obcinanie pazurów - nas też to czeka niedługo... Obcinam pazury kotu moich rodziców, jest przy tym tak potulny i spokojny, aż trudno uwierzyć. Steven będzie oponował, czuję to.
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Sob sie 17, 2013 21:11 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

Przesyłam filmik z dokonaniami mojego kotełła:
http://www.youtube.com/watch?v=ShDvgyNi ... e=youtu.be

Nauczył się tu korzystać z drapaka, w czym pomogła jego ukochana włóczka do zabawy :) Przyczepiła się do drapaka i tak już zostało, kanapa i poduchy od tego dnia są bezpieczne, Alleluja! :D
Obrazek

mamziba

Post » Nie sie 18, 2013 13:05 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

mamziba pisze:Nauczył się tu korzystać z drapaka, w czym pomogła jego ukochana włóczka do zabawy :) Przyczepiła się do drapaka i tak już zostało, kanapa i poduchy od tego dnia są bezpieczne, Alleluja! :D

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

O święta naiwności :mrgreen: To nie jest broń boze złośliwośc - po prostu drapak moze w pewnym momencie stać się nudny.
Ja się cieszyłam , że mam grzeczne koty do momentu zakupu nowej kanapy. Starą nie interesowały się w ogóle. Nowa - od dwóch lat jest hitem :mrgreen:

W ogóle - to witajcie po przerwie , spowodowanej awarią klawiatury lapka.

izka53

Post » Nie sie 18, 2013 13:20 Re: Powitania i przedstawienie kota :)

izka53 pisze:
W ogóle - to witajcie po przerwie , spowodowanej awarią klawiatury lapka.

Witaj po przerwie! :)

izka53 pisze: O święta naiwności :mrgreen: To nie jest broń boze złośliwośc - po prostu drapak moze w pewnym momencie stać się nudny.
Ja się cieszyłam , że mam grzeczne koty do momentu zakupu nowej kanapy. Starą nie interesowały się w ogóle. Nowa - od dwóch lat jest hitem :mrgreen:

Oj weź mi tak nie mów! :D drapak jest na chwile dla niego najatrakcyjniejszym miejscem do ćwiczenia pazurów i mam nadzieję, że tak zostanie! Chociaż rację masz, że za szybko oceniam jego upodobania... jeszcze ładne paręnaście lat przed nami ;)
Obrazek

mamziba

[poprzednia][następna]