Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mamziba pisze:z boku stała karma Royal Canin
izka53 pisze:mamziba pisze:z boku stała karma Royal Canin
Mamzibo- to nie jest najlepsza karma. RC ma niezłe karmy weterynaryjne , podawane w konkretnych schorzeniach. Ale karmy tzw bytowe, czyli podawane zdrowym kotom czy kociętom są niewiele lepsze od whiskasa.
A kociak jest absolutnie obłędny.... Niech się zdrowo chowa. Kiedy termin następnego szczepienia ?
shira3 pisze:Co do pazurków to warto go przyzwyczaić do regularnego obcinania. Kot poradzi sobie wprawdzie i bez tego ale ceną mogą być podrapane sprzęty, bo będzie próbował, gdzie najlepiej się starych pozbyćI nie zawsze wybiera drapak
A młodego kotka warto przyzwyczajać, także do zaglądanie do uszek czy pyszczka, wyczesania sierści - łatwiej potem w razie czego go pielęgnować w chorobie czy u weta.
izka53 pisze:shira3 pisze:Co do pazurków to warto go przyzwyczaić do regularnego obcinania. Kot poradzi sobie wprawdzie i bez tego ale ceną mogą być podrapane sprzęty, bo będzie próbował, gdzie najlepiej się starych pozbyćI nie zawsze wybiera drapak
A młodego kotka warto przyzwyczajać, także do zaglądanie do uszek czy pyszczka, wyczesania sierści - łatwiej potem w razie czego go pielęgnować w chorobie czy u weta.
Dokładnie tak. Jak będzie u weta , to poproś, zeby pokazał , jak się obcina pazurki. To nie jest trudne , pod warunkiem , ze kot to zna od malucha. Warto teraz, jak jest malutki, w czasie mizianek , brać każdą łapkę po kolei do ręki i każdy pojedyńczy pazurek naciskać, oglądać.
mamziba pisze:Nauczył się tu korzystać z drapaka, w czym pomogła jego ukochana włóczka do zabawyPrzyczepiła się do drapaka i tak już zostało, kanapa i poduchy od tego dnia są bezpieczne, Alleluja!
izka53 pisze:
W ogóle - to witajcie po przerwie , spowodowanej awarią klawiatury lapka.
izka53 pisze: O święta naiwnościTo nie jest broń boze złośliwośc - po prostu drapak moze w pewnym momencie stać się nudny.
Ja się cieszyłam , że mam grzeczne koty do momentu zakupu nowej kanapy. Starą nie interesowały się w ogóle. Nowa - od dwóch lat jest hitem![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: jrrMarko, Silverblue i 17 gości