Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 27, 2013 20:20 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

noovaa pisze:Jak została znaleziona, były to świeże rany.
Tak samo "ułamana" końcówka ogonka, którą również próbowano uciąć.
Końcówka ogonka odpadła po 3 tygodniach jak obumarła.

Kiedy kotka była znaleziona Po mrozach?
To mogłoby tłumaczyć zmiany na uszach.
Ogon mógł być uszkodzony mechanicznie.
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pon maja 27, 2013 20:22 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

Uszy jak i ogon, zostały pięknie, równo ucięte. Widać że ktoś się starał.... Znaleziona została na wiosnę ... mrozów już nie było, byłyby co najmniej podgojone. Braliśmy to pod uwagę, ale ewidentnie było to cięcie :/ .
Obrazek
* Misiu * Lili * Ninja * Nefertari * Czochruś * Kropka * Zmyłka * + KOT
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom *

noovaa

Od: Wto cze 07, 2011 8:06

Post » Pon maja 27, 2013 20:27 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

OK. Moim zdaniem...
Napisała że potrzebny jest pilny dom tymczasowy dla kotki z pociętymi uszami błąkającej się po lesie.
Jej karmicielka nie mogła jej wziąć do domu z powodu alergii syna, koleżanka mieszka daleko od Białegostoku, a kotka nie była specjalnie bezpieczna tam gdzie przebywała.

...wpuścili Cię w kota.
Ta nie może, ta mieszka za daleko. Normalka :roll:

I bardzo dobrze, że się dałaś "wpuścić w kota".
Mała jest super!
A drobne braki u kota nic nie znaczą 8)
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pon maja 27, 2013 20:40 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

Nie, znam te osoby dobrze ;) . Obie dziewczyny bardzo zwierzętom pomagają. Koleżanka tam, gdzie mieszka, a Pani od Nilki pomaga jak może czy to finansowo, czy w transporcie... byleby nie brać do domu. Próbowała i źle się skończyło. Miałam od niej jeszcze jedną kotkę z tego lasu ... Dziką, złośliwą i upartą jak krowa :P Przetrzymałam na czas sterylki aborcyjnej i wygojenia, po czym poszła do nowego domu.

Choć wiem dobrze że często jest tak, że nikt nie może pomóc bo " coś-tam " i wiem o co Ci chodzi.
Ale to nie ważne. Wzięłabym ją nieważne od kogo i z jakich powodów... bo akurat tego potrzebowała, a ja ją wziąć mogłam.

ED:

Wpuszczona w kota to ja zostałam później ... Jak dostałam wiadomość od rodziny:
"mam dla Ciebie kota, ale jak nie chcesz to wypuszczę na łąkę"

To było wredne ;) .. Tej kotce znalazłam domek w Warszawie, nawet ją tu ogłaszałam.
Obrazek
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom *

noovaa

Post » Wto maja 28, 2013 8:26 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

O 20:00 jadę po kotkę ^^

Nie mogę się doczekać... zdaje mi się że dziś wiele w pracy nie zrobię :P
Obrazek

noovaa

Post » Wto maja 28, 2013 19:26 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

Obrazek

:)
Obrazek

noovaa

Post » Wto maja 28, 2013 20:17 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

bardzo wzruszające sa twoje szczurkowe historie
chwytaja za serce

to twoja nowa koteczka?
piekne bursztynowe oczy
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Wto maja 28, 2013 20:21 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

Tak, oczy ma magiczne ;)
W tej chwili zapoznaje się z Nilą.
Obrazek

noovaa

Post » Wto maja 28, 2013 20:28 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

życzę dziewczynkom samych wspanialych chwil razem
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Śro maja 29, 2013 17:46 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

Super, że dałaś dom już drugiemu kociastemu :) Czekam na więcej zdjęć, i informacji - imię już wybrane, czy jeszcze nie?
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Śro maja 29, 2013 19:14 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

Póki co imię jest w trakcie dobierania ;)

Mała jest cudna. Grzeczna, tulaśna, spokojna, cicha. Zasypia na kolanach. Noc przespała u córki... ale słabo je. Liczę na to że Nila ją przekona do jedzenia suchej karmy, ale póki co słabo jej to idzie.

Nila ją toleruje, aczkolwiek nie pozwala jej zbytnio się zbliżać.

ObrazekObrazekObrazek

Obrazek
A tuta, pierwsza reakcja Nilki :P
Obrazek

noovaa

Post » Nie cze 02, 2013 21:04 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

Super zdjecia :) Jack tam sprawa wyglada teraz? Nadal na siebie sycza?

P.s. przepraszam za brak polskich znakow
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Post » Wto cze 04, 2013 18:59 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

Mała troszkę goni Nilkę :roll: , ale ogólnie bardziej to wygląda jak zaczepki do zabawy, niż jak agresja. Muszą się dotrzeć i obie będą rozumiały co od siebie chcą.

Ma apetyt i ładnie je puszki i suche... Na świerzb teraz leczę obie ... małą bo ma, Nilę, żeby nie złapała. Coraz mniej kostek jest wyczuwalnych, jeszcze troszkę i będzie wyglądała jak kot ^^.
Obrazek

noovaa

Post » Śro cze 12, 2013 5:35 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

I jak tamm nasze bohaterki? :)

Ratio

Post » Śro cze 12, 2013 15:51 Re: Brygada Er Er - czyli 'kot bez uszu' w stadzie szczurów.

Też jestem ciekawa?
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

[poprzednia][następna]