CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 27, 2013 18:19 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś Choco i Nero 4 głosuje na

Tak, masz rację: trudno jest często zajarzyć buzię z nickiem. Doświadczyłam tego nie dalej niż wczoraj. Byłam na pikniku rodzinnym organizowanym przez moją firmę. Podeszła do mnie osoba płci żeńskiej, wiedziałam, że buzię znam, ale nie z firmy. Dopiero po chwili się zorientowałam, że to znajoma z miau, której syn pracuje w mojej firmie.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto maja 28, 2013 10:49 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś Choco i Nero 4 głosuje na

I ja się dołączam ,z lekką obsuwą,ale jestem :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I trzymam kciuki za wszystko :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto maja 28, 2013 11:35 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś Choco i Nero 4 głosuje na

Bardzo nam miło, że jesteście! Serdecznie witamy Wszystkich i Nowych i nieważne że z obsuwą i dziękuję! :1luvu:

To znalazłam u Basi w niedzielę: viewtopic.php?f=1&t=151645&start=765#p9856622
Anna61 pisze:''Matczyna miłość'' w nawiązaniu do dzisiejszego święta http://www.youtube.com/watch?v=stiSjceEz0Y
Z okazji Dnia Matki - kocie podziękowania http://www.koty.pl/aktualnosci1/art496, ... wania.html
Jak teraz jest u Was pracy? Czy jesteście zdrowi i jak się czujecie – pogoda w całej Polsce podobna i beznadziejna…Krople deszczu równomiernie bębnią o parapet…
U nas obserwuję jak szerzą się infekcje a może to alergie…
U nas wszędzie zimno i śmiejmy się bo w biurze dziś zostało włączone ogrzewanie – mamy własne…
Myślę i myślę – pogoda jaka jest każdy widzi…. :| ….Wszyscy dookoła biorą urlop przynajmniej Ci najbliżej pracują i zastanawiam się co robić! Sobotni rozkład jazdy…Czy też brać urlop – wolałabym dołączyć dzień urlopu w jakiś poniedziałek, trafić na lepsza pogodę, iść sobie z sunią na działkę, pooglądać kwiaty, popatrzeć na ptaki i posłuchać ich śpiewu, coś sobie poplewić a nie teraz tracić dzień….
…..
W pracy jak zwykle – uzgodnienia, uzgodnienia. Szukanie czegoś w systemie, ciągle czegoś brakuje…. Tylko dlaczego właśnie tego co najpilniej potrzebuję :twisted: ….
: …….
Tylko przekopiuję jeden z swoich postów napisanych wcześniej! ….
Pn maja 27, 2013 15:58 viewtopic.php?f=13&t=152704&start=405#p9857794
kussad pisze:Ja porównuję ceny leków w tych aptekach http://www.e-zikoapteka.pl/
http://www.leki-apteka.pl/ więc mam rozeznacie jaka może być cena! W Ziko nawet bezpośrednio w aptece bywała niższa niż w internetowym
Potwierdzam często niskie ceny w DOZ! – cena leku bez dopłat za dostawę do apteki!
Ostatnio przy lekach dla Choco miałam różnicę 22 złote na 1 opakowaniu… :evil:
.....
Zdjęcia ze spotkania :|, miały być tylko do prywatnego albumu...zgodnie z rozmową podałam adres maila, prosiłam o przesłanie.... z mojego aparatu prawie nic nie było... Nie wiem kto był do końca, może przyszedł ktoś inny - wyszłam po 19:00.... powinnam sobie ku pamięci zapisać chociaż nicki bo pamięć jest bardzo ulotna :wink:
.........
Czy pamiętacie o zagłosowaniu na PKDT i innych aktualnych konkursach tych z wątka na klikanie - mojego o konkursach :)
.........
Ni wrz 11, 2011 22:31
Dla odprężenia popatrzę na zdjęcie Mruczusia!... zapraszamy...
Ja tutaj pilnuję – podczas wakacji jestem kotem stróżującym!
Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto maja 28, 2013 19:56 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś Choco i Nero 4 głosuje na

Ciągle mi się wydaje, że już piątek: w niedzielę pracowałam.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro maja 29, 2013 6:36 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś Choco i Nero 4 głosuje na

Dziękuję
:cry: :cry: :cry:
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro maja 29, 2013 8:08 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś Choco i Nero 4 głosuje na

:cry: :cry: :cry: Odwiedź mnie proszę na FB :cry:
Bardzo mocno trzymam kciuki Dorotko za Twój ZUS, za szczęśliwy powrót do domu Naszych Małych Przyjaciół, za nasze chorujące, za różne nasze inne sprawy kciuki, ciepłe myśli i modlitwy :ok: :ok: :ok:
Co dziś u nas – Wojtek odebrał wyniki swoich badań z adnotacją „konieczna pilna wizyta u specjalisty”, dziś zawozi Babcię do lekarza..… :|
Wysłane bardzo pilne dotyczące spraw technicznych SMS i MMS wracają niedostarczone :|
Ciąg dalszy "Kota stróżującego"
Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw maja 30, 2013 15:14 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś Choco i Nero 4 głosuje na

Dzięki ,mam nadzieję że jakoś z tego wybrnę :oops: :cry:
Nigdy nie lubiłam latać po lekarzach ,opowiadać że tu mnie boli a tam mnie strzyka :oops: ostatnie lata całkiem się zaniedbałam ,a po śmierci męża po postu na wszystko położyłam..........
Nie myślałam o konsekwencjach ,chory człowiek to chory człowiek . :oops: :cry:
Ech ,co ma być to będzie .

Stróżujący kot :1luvu:

za chorowitków resztę trzymam mocne :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw maja 30, 2013 15:30 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś Choco i Nero 4 głosuje na

Dorotko,trzymam za Ciebie kciuki ogromne :ok:
Ewuś,mam nadzieję,ze ta pilna wizyta będzie tylko sprawdzeniem ogólnym :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw maja 30, 2013 15:33 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś Choco i Nero 4 głosuje na

Myszolandia pisze:Dorotko,trzymam za Ciebie kciuki ogromne :ok:
Ewuś,mam nadzieję,ze ta pilna wizyta będzie tylko sprawdzeniem ogólnym :ok:

dziękuję :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw maja 30, 2013 19:09 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś Choco i Nero 4 głosuje na

Nie ma mnie, nie wiem co dzieje się na forum.
Mam różne prywatne problemy :(
U nas co chwilę inaczej, wczoraj wieczorem Babcia była zakwafifikowania w trybie pilnym na internę, rano dość logicznie rozmawiała ze starszym synem. Teraz podobno co 5 minut wydzwania do starszego syna, pakuje walizki, których tam wcale nie ma - już wraca do domu i wyjeżdża do jakiegoś syna mlodszego syna.... nie pamięta imion, faktów, nr telefonu, który używa codziennie, niczego.... - czyli w trybie bardzo szybko postępujacym mamy jakąś zapaść neurologiczną oprócz tego co usłyszałam w nocy gdy Ją przyjmowano na oddział w szpitalu :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw maja 30, 2013 19:28 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś Choco i Nero 4 głosuje na

Ewuniu trzymaj się.
Kciuki i modlitwa za Was.
:ok: :1luvu:
:(
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw maja 30, 2013 19:44 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś Choco i Nero 4 głosuje na

Dziękuję :(
W tej chwili Wojtek wyszedł z domu na spacer z sunią i na spokojnie chce porozmawiać w Bratem co robimy.... czekam a właściwie powinnam zabrać się do gotowania obiadu. Miażdżycy też właściwie nikt nie stwierdził to tylko nasze przypuszczenia. Nie wiem jak i w jakim momencie mogą się zacząć objawy Alzheimera.
Słysząc rozmowy telefoniczne Babci nikt z pacjentów nie wie, że wszystko co mówi Jej się plącze. Może któraś sąsiadka zgłosi pielęgniarkom albo lekarzom, że Babcia im przeszkadza i kto się Nią zainteresuje bez konieczności znowu jazdy do szpitala za chwilę gdy Wojtek wróci!
Jest pewne tylko jedno - Babcia nie jest w stanie wstać z łóżka i sama sobie wyjść gdziekolwiek z łóżka, piętra albo uciec ze szpitala... wczoraj ledwo się poruszała podtrzymywana przez dwie osoby. W szpitalu cały czas była już tylko wożona na łóżku - nawet nie na wózku inwalidzkim :(
Już znikam do kuchni, żeby mnie nie zastał przy komputerze...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw maja 30, 2013 20:29 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś Choco i Nero 4 głosuje na

Ewa ,ja to miałam z sąsiadem ,gadał od rzeczy ,ledwo się poruszał ,wyglądał strasznie ,przerażał mnie .Potrafił przed 6 rano przyjśc do mnie że buty zgubił ,a idzie na pocztę :| albo że telewizja była u niego itp. leżał na dworcu ,ech koszmar.
Wezwałam pogotowie ,poleżał w szpitalu ,w tej chwili to nie ten sam człowiek 8O w pełni władz umysłowych ,zadbany ,ogolony ,czyściutki ,elegancki starszy pan..starszy 91 lat :wink:
Co to było nie wiem ,ale wiem że wszystko się może zdarzyć i oby z babcią było podobnie :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt maja 31, 2013 9:43 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś Choco i Nero 4 głosuje na

Wczoraj maleńka Tasza[*] :(
Dziękuję! :) :1luvu:
Poczekamy zobaczymy! Mąż porozmawiał z Bratem, porozmawiał z Mamą i uznał że nie jest to nic pilnego wymagającego działania w nocy... .. Tylko potem co chwilę sobie mierzył ciśnienie i patrzył w sufit w nastroju "ani przystąp" i słowem nie dało się odezwać..:|
Za to też mi się oberwało, że gotowałam to co gotowałam - że marnuję produkty….
Cały czas się mówiło, że jest konieczne zbadanie Mamy przez lekarzy wg nas może nawet w szpitalu a wiecie jak trudno bywa namówić kogoś do pójścia do lekarza nie mówiąc już o zgodzie na przeprowadzenie badań w szpitalu i u nas, mimo, że Babcia jest lekarzem było przez tyle czasu identycznie :(
On czekając w poczekalni lekarza rodzinnego zrobił dla Niej zakupy w delikatesach obok – produkty delikatesowe w ogromnej ilości, która wypełnia mi teraz lodówkę! My tego nie jadamy – częściowo zanosimy do szpitala ale nie produkty do przygotowania obiadu.
Efekt jest taki, że On to teraz zjada, przed powrotem do domu nie wiadomo kiedy trzeba będzie kupić wszystko na całkiem świeżo a wiecie co często piszę na temat swojego salda….wrrr….
Uwielbiam domowe dyskusje i komentarze na temat mojej gospodarności lub nie gdy mam określoną kwotę, która ma mi wystarczyć na wszystko i mam sobie radzić, kupuję określoną raczej wyliczoną ilość produktów a tymczasem widzę paczkę a to dla sąsiada a to dla znajomej a to dla kogoś jeszcze i oczywiście dla Mamy co jest całkiem naturalne.... tylko dlaczego to się stale powtarza, nie wiem o tym planując zakupy i jestem zaskakiwana gdy mi coś tajemniczo znika… :(
W przeciążonej lodówce np. zaczęła mi się rozmrażać ryba, którą miałam wcześniej zaplanowaną na kotlety rybne…. i ktoś nie domknął drzwiczek a suka dorwała się do wędliny... :|
….
W szpitalu nie dowiem się niczego na temat stanu zdrowia Babci – synowa to nie rodzina… ale to już wiem nie od dziś :|
….
Dziś jestem w pracy – czyli uziemiona pod względem technicznym jeśli chodzi o sprawy prywatne…
Dopiero czegoś się uczę i a to w jednym programie nie da się uaktywnić paska tekstowego i nie umiem połączyć dwu części albo mi część ucięło a to w drugim kasuje mi się wszystko zamiast zapisać a chcę opracować kolejna wersję z napisem na innym tle ale znając mnie wiecie, że jestem uparta i to mi się uda ale potrzebne jest kolejne podejście ... :ryk: :oops:
Mogę myśleć bez komentarzy, że siedzę przy komputerze ale dopiero gdy TZ idzie spać i wiadomo jak aktualnie jest z Mamą..…

Mam do Was wielką prośbę – jeżeli zaglądając na FB zobaczycie, że coś udostępniam i dołączam – zróbcie to samo! Gdy będzie nas więcej czasem komuś w czymś wspólnie możemy pomóc!

Teraz po zakończonej pracy sobie odpocznę!

Obrazek

W Warszawie chłodno, szaro, ponura, ziemia przesiąknięta! :|
Wczoraj było mi za gorąco, dziś znowu po przerwie na chłodniejsze dni założyłam spódnicę i... cały czas słyszę deszcz bębniący o parapet :|
Pozdrawiamy i za Was, za Wszystko :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]