» Pt mar 08, 2013 21:44
Re: /Turka koło Lublina/ Potrzebuję pomocy w poszukiwaniach
mojej sąsiadce zginęła niedawno kotka. szukając jej poprzez sklep zoologiczny mieszczący się w naszym bloku trafiła na telefon pań karmicielek. zadzwoniła do nich aby poprosić by w przypadku pojawienia się nowego kota dały jej znać. dowiedziała się od nich, że warto szukać kota: w pobliżu bloku (dookoła) i w dwóch porach: po 24ej i po 3ej nad ranem. są to pory kiedy już nie chodzą ludzie, psy, nie jeżdżą samochody. sąsiadka posłuchała i znalazła kotkę siedzącą spokojnie koło bloku - po godz. 24ej. sąsiadce udało się znaleźć kotkę już po 3 dniach, jednak wiem, że nieraz trwa to znacznie dłużej a koty się znajdują, nawet po długim czasie.
nie wiem, w twoim przypadku sprawdzi się miejsce poszukiwań - twój kocurek pognał dokądś na oślep, więc może być w różnych miejscach, ale mimo wszystko warto sprawdzać okolice zamieszkania również. koty tak jak ptaki kierują się polem magnetycznym i potrafią wracać w to samo miejsce. i warto przy szukaniu wykorzystać wskazane pory.
jeszcze jedno: może twój kot reaguje na jakieś dźwięki? np. potrząsanie chrupkami w pojemniku lub tym podobne.
życzę żeby kocurek jak najszybciej się znalazł cały i zdrowy.