MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 09, 2013 22:13 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

Mieciu :1luvu:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro sty 09, 2013 22:46 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

Mieciu..trafiłam na cudowny finał jego historii....i zostaje:)
agula76

Post » Śro sty 09, 2013 23:08 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

Trafiłam ... i przycupnę w kącie :wink:
Obrazek Obrazek

"Sukces jest sumą małych wysiłków powtarzanych dzień po dniu" ~Collier

joan23na

Od: Pon lip 23, 2012 14:24

Post » Czw sty 10, 2013 1:08 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

Dziękuję za niesamowity odzew !!!! aż mi się łzy cisną ze szczęścia :)
nie zapomnijcie o głosowaniu które dopiero będzie 25 stycznia :))
Wiesiaczek- zgadzam s ię, nie wolno 'usuwać' tego co było.
ja czasami lubię podziargać się emocjonalnie zeby nie zapomnać że jestem człowiekiem(ten typ tak ma:)), bo teraz patrząc na Mietka śpiacego mi na kolanach, dalej nie mogę uwierzyć że tak wyglądał i tyle przeszedł!!
Mietek śpi mi na kolanach, wcisnął dupke pod pache i zasnął!!! jeszcze niedawno na kolanach nie potrafił wysiedzieć, tylko na rączkach nosić jak dzidzię. Przylepa kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękujemy jeszcze raz. a nagrodę (którą z takim poparciem, mam nadz że wygramy:) (ale ciiiiiii) chciałabym przeznaczyć bezpośrednio na karmę dla Nany, w tym sklepie jest też specjalistyczna weterynaryjna karma, więc może coś tam wybierzecie. chociaż to i tak będzie kropla w morzu potrzeb :(
Obrazek
Obrazek

zouzetka

Od: Sob sie 11, 2012 15:20

Post » Czw sty 10, 2013 7:44 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

To jest wydarzenie skatowanej suni Nany, jesli możecie to udostępniajcie: https://www.facebook.com/events/420902331312556/

Miecio to teraz taki trochę Misjonarz:) Na coś się musi przydac to nieszczęście, które go spotkało.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Czw sty 10, 2013 17:11 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

Ło,przy takim poparciu na pewno wygracie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mi tylko i wyłącznie chodziło o same zdjecia niektóre ,nic więcej,żeby usuwać :oops: :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw sty 10, 2013 21:47 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

Musimy wygrać:) Agitujecie znajomych, wszyscy muszą poznać historię Miecia:)

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Czw sty 10, 2013 21:57 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

gdzie to glosowanie?????????
agula76

Post » Czw sty 10, 2013 22:26 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

agula76 pisze:gdzie to glosowanie?????????

Agula, , sonda będzie dopiero 25 stycznia, ze wszystkimi uzbieranymi historiami zostanie zamieszczona na facebooku strony zooart,
jak już będzie dostępna, zmieszczę tu odnośnik i będę przypominać o głosowaniu które potrwa 20 dni:)
Obrazek
Obrazek

zouzetka

Post » Pt sty 11, 2013 2:01 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

Miecio to wyjatkowy kot, on nie tylko przeszedl metamorfoze, znalazl najlepszy domek na swiecie, Miecio byl Mamka dla wielu naszych malenkich kociakow. Niektore mialy po 2-3 tygodnie, byly karmione butelka, ale cala reszte robil Miecio jak prawdziwa kocia mama. Pamietam jak kiedys podrzucili nam malenstwa pod drzwi, maluchy poszly do klatki, a Miecio malo wscieklizny nie dostal, siedzial pod klatka i sie darl, oczywiscie kociaki musialy klatke opuscic i Miecio sie nimi zajmowal, nawet cyce dawal. To wszystko bylo niesamowite, nigdy tego nie zapomne...

Miecio jestes poprostu wspanialy :1luvu: :1luvu:
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Pt sty 11, 2013 12:58 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

cze Mieeetek! cjocja z Sopotów pozdrawia po całości
a ze mną 11 szt rezydentów z głębokiego odzysku w tym łysy Marian dziurawy który po 3ch miesiącach okazał się być kotem gługowłosym ;), Agata uratowana z pożaru( jej brat Jacek niestety nie przeżył), Julia z PNN - jako "szkielet" znaleziona pod blokiem, Tola z kartonika ze śmietnika - 10 cio dniowa, wykarmiona strzykawką... Yoko skatowana przez rolnika - obcięty ogon i ucho, Bronia dzikus którego nikt nie chciał adoptować, Bianko - biały różnooki dorosły kastrat, ranny znaleziony w lesie na kaszubach, Drapcio ze słynnej parti kotów z Wólki Zalewskiej spod Białgostoku,stara kiedyś przyblokowa Kropcia z cukrzycą ( pod kontrolą), Bodzio 14 latek z nietolerancją pokarmową i nabytek z ostatniego lata - Monia-Mania jako maleńka bardzo chora wyjęta z krzaków przy torach ( jej Mama i siostra odłowione i wysterylizowane... mają budę ściśle tajną i jest gites).
Pozdrawiają Mieteczka moi i mojej Mamy wolnożyjący podopieczni w liczbie 25 szt. szacun i uściski dla wszytkich dwunożnych, którzy dali z siebie choć grosik miłości i kasy, czasu i wysiłku, trudu gdziekolwiek, kiedykolwiek, z sukcesem czy bez ratowali, ratują, szanują niewinne istoty zależne. AVE

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pt sty 18, 2013 17:49 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

filmik poglądowy jak zachowywać powinien się kociak ;)

http://zouzetka.wrzuta.pl/film/aNxV3y9V7ph/00003_2

Mieciulek po szczepieniu miał znów kryzys, dwa dni go strasznie dusiło, wszystko co zjadał zaraz zwracał, łącznie z tabletkami :( wet stwierdził że to reakcja alergiczna na szczepienie, wiec zaczynamy znów sterydy z dawką max. :( i muszę pamiętać żeby następne szczepienie było innym preparatem. oby jak najszybciej znów zejść do minimum z tabletami, teraz Mieciulek tak szaleje, odżył bardzo szybko, codziennie muszę co najmniej pół godziny z nim tak wariować :)
a ostatnio pobił samego siebie, moja wina że nachyliłam się do komputera- i wypięłam- zamiast usiąść :D Mietek wbił mi się wszystkimi pazurami w tyłek i zaraz uciekł do kuchni i zagląda czy go gonie :D i tak bawimy się codziennie w chowanego-przyczajonego :D

Aerokata strasznie się boi :) przyzwyczaił się do tego prowizorycznego inhalatora z kubeczka :) no ale niestety, musi się chłopak teraz do nowego przyzwyczaić :) świetna sprawa, przynajmniej widzę ile wdechów wziął i czy wszystko wciągnął :)
Obrazek
Obrazek

zouzetka

Post » Pt sty 18, 2013 18:55 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

Ale łowca, myszce odetchnąć nie da. I jak pięknie oraz postawnie się prezentuje 8).

Podoba mi się Twój "drapak", też zastanawiałam się nad kupnem sznura i otoczeniu paru rzeczy/mebli i chyba tak zrobię. Miecio z tego korzysta, tak?

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Pt sty 18, 2013 19:07 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

Miecio wspaniale wygląda, miał szczęście chłopak, że znalazł taki wspaniały dom, :1luvu:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Pt sty 18, 2013 19:08 Re: MIECIO JUZ W SWOIM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!! cz.2

maneki pisze:Ale łowca, myszce odetchnąć nie da. I jak pięknie oraz postawnie się prezentuje 8).

Podoba mi się Twój "drapak", też zastanawiałam się nad kupnem sznura i otoczeniu paru rzeczy/mebli i chyba tak zrobię. Miecio z tego korzysta, tak?

korzysta, korzysta :) ale jednak woli fotel, bo może sie na długości na nim rozciągnąć i przejechać pazurami:)
a jeśli masz problem z drapaniem mebli, to polecam okleić te miejsca które nie mają być drapane- taśmą dwustronną :) Mietek pare razy przykleił się łapkami i już nawet nie podchodzi oparcia sofy, a sofę mam skórzaną i na początku trochę mi ją poharatał- na tkaninie było by pół biedy :), ale metodą prób i błędów znalazłam sposób na NIEdrapanie
Obrazek
Obrazek

zouzetka

[poprzednia][następna]