» Śro paź 05, 2011 19:06
Re: Pomocy!!Pobite kocię!!
No ja niestety domu stałego <na razie> zaoferować nie mogę. Zaraz wytłumaczę swoją sytuację. Po pierwsze mam 2 szczurki - mam nadzieję, że zwierzaczki się dogadają i nie będzie polowania jednego na drugiego. Przy czasowym DT byłabym je w stanie odizolować jeśliby się nie udało. Poza tym jako dziecko miałam zdiagnozowaną alergię na kocie futerko, DT byłby takim testem - aby nie było tak, że adoptujemy kociaka na stałe i będziemy musieli go oddać. To moim zdaniem skrajna nieodpowiedzialność, więc wolałabym siebie 'przetestować' - oczywiście jakkolwiek bym nie znosiła kociej obecności kicia miałaby zapewnione DT do czasu szczęśliwej adopcji, gdyby się okazało, że choruję.
Wiem, że pewnie nie jestem domem idealnym... A co mogę zaoferować? Brak doświadczenia zrekompensuję miłością, bo o kotku marzę od zawsze. Wyedukowałam się mocno na forum i wiem że whiskas jest fuj (w zasadzie i bez forum to wiedziałam) - myślę o kupnie karmy Acana. Okna, które otwieramy mogę zabezpieczyć siatką, nie będę ukrywać, że balkonu nie - bo mieszkanie, które zajmujemy jest wynajmowane i wątpię, aby właściciele pozwolili nam na taką 'ekstrawagancję'. Ale balkon jest zabudowany i nie pozwolilibyśmy koteczce wychodzić na zewnątrz. Gdyby kicia została u nas na stałe (pod warunkami j.w. oczywiście) na pewno zostałaby wysterylizowana - mam tu na Redłowie całodobową lecznicę, do której chodzę ze szczurkami (wywołując niemałą sensację).
Jeśli rozpatrywałabyś naszą kandydaturę, to jestem gotowa na wizyty itp. - tak jak pisałam wcześniej, bylibyśmy DT z opcją DS. Lokalizacja -Gdynia.