Fasolki wątek część 3. Zapraszam do nowego wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 27, 2011 22:22 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

urwiniu pisze:Ja też się z Bolkiem szczochem melduję, no Blondyn też czuwa. Dopiero teraz, bo Duża lubi z psem w deszczu łazić, no i podobno nowe bezdomniaki przyszły dziś na kolację. Duża potrzebuje nowej torby na więcej żarcia,no.
TygRych

Fasolko, cudowna jesteś masz taki słodki pysio i te cudowne oczy!!! :1luvu: :1luvu:

:oops: :oops:
Jak mówi Duża z podwórka: jak się daje jeść, to przychodzą.
Nasza duża nosi jedzenie w wiadrze. Ostatnio odeszła na chwilę od wiaderka, a jak przyszła, to do wiaderka prawie weszło całe stadko. Duża stawia tam miseczki z mięsem, a jak się je trąca, to się wylewa do wiaderka i duża co chwilę musi je myć. To znaczy, miseczki są myte codziennie, ale wiaderko też musi myć często, jak na przykład jakieś mięsko się zabłąka.
Dzisiaj w autobusie duża widziała małego Blondyna. Ale jego głupi pan ciągnął go tak, że biedny mały mało się nie udusił smyczą.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro lip 27, 2011 22:24 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

MalgWroclaw pisze:Cześć Ogryzku,
fajnie, że nareszcie przyszedłeś :D
Co u Ciebie słychać?
Fasolka

Cały czas jestem obok, tylko się mało odzywam :oops: Duża ma ostatnio dużo pracy i nie chce jej się w domu komputera włączać, to nie mam jak pisać :oops: Poza tym nawet nie ma co pisać - cały czas zimno i pada :( Czekamy wszyscy z utęsknieniem na zakończenie tej pory monsunowej i możliwość wygrzewania się na parapecie.
Ogryzek

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro lip 27, 2011 22:26 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

Ogryzku, powinniśmy mieć własne kompy, z klawiaturą dostosowaną do naszych łapek. Tylko wtedy Duzi staliby się trochę mniej potrzebni 8)
Też nienawidzimy deszczu i zimna.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro lip 27, 2011 22:28 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

Dzisiaj w autobusie duża widziała małego Blondyna. Ale jego głupi pan ciągnął go tak, że biedny mały mało się nie udusił smyczą.

Nasz Blondyn komunikacją miejska i międzymiastową zasuwa w szelkach, bo Duża mówi, że bezpieczniej,no.
Duża w wiaderku nie może nosic, bo do poczty daleko no i zawsze najpierw idą sie gdzieś z psem bawic, nie wiem gdzie, bo idą przez ulicę a ja przez ulicę nie chodzę,no. Boję się i Duża się cieszy, że się boję. Czekam na nich w takim ogródku w krzaczkach i jak wracaja to idę z nimi :mrgreen:

TygRych
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Śro lip 27, 2011 22:30 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

Spóźnieni nieco ale jesteśmy ,duża jakas zakręcona ostatnio ,ale ona tak już ma.
Bryś
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro lip 27, 2011 23:10 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

Witamy się w nowym watasku :mrgreen:

Fasolko ,ale sobie pobiegalem :P

Gucio wyscigówka
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro lip 27, 2011 23:41 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

MalgWroclaw pisze:A tu jest moje najnowsze zdjęcie.
Jak był dzień i ładna pogoda
Fasolka
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
cudna jestes :kotek:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro lip 27, 2011 23:49 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

Kociara82 pisze:
MalgWroclaw pisze:A tu jest moje najnowsze zdjęcie.
Jak był dzień i ładna pogoda
Fasolka
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
cudna jestes :kotek:

Fasolka jaka Ty jestes ładna :1luvu:
Gucio zachwycony
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw lip 28, 2011 4:52 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

Dziękuję bardzo :oops:
Duża mówi, że na zdjęciu nie widać mojego łysego brzuszka i wygolonej rączki, co sobie zrobiłam ze stresu.
I mówi, że jak będę tak robić, to zrobi zdjęcie i pokaże te miejsca :(
Duża mówi, że dookoła same smutki. Dobrze, że Czarna przyszła i zjadła, i Bure przyszedł i zjadł, i inne kotki też zjadły i nawet się nie kłóciły.
No, ale sąsiadka dużej (ta, co nie chce sterylizacji) opowiedziała różne smutne historie o swojej siostrze i duża jej współczuje.
Jak duża wracała z podwórka, to sąsiadka od zaginionej szła jej pewnie szukać, ale nie rozmawiały.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw lip 28, 2011 4:56 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

urwiniu pisze:
Nasz Blondyn komunikacją miejska i międzymiastową zasuwa w szelkach, bo Duża mówi, że bezpieczniej,no.
Duża w wiaderku nie może nosic, bo do poczty daleko no i zawsze najpierw idą sie gdzieś z psem bawic, nie wiem gdzie, bo idą przez ulicę a ja przez ulicę nie chodzę,no. Boję się i Duża się cieszy, że się boję. Czekam na nich w takim ogródku w krzaczkach i jak wracaja to idę z nimi :mrgreen:

TygRych

Ale Ty jesteś mądrym kotkiem :ok: :ok: :ok:
To super jest, że nie przechodzisz przez ulicę.
Miki, nasz sąsiad z pierwszego piętra (blond labrador) też ma szelki. Duża się kiedyś zachwycała, a Duży Mikiego się zdziwił i powiedział, że szelki są stare i brzydkie. To co, nie chodzi o to, czy są ładne, czy niespecjalnie ładne, ale żeby Mikiemu było w nich wygodnie i był bezpiecznym psem.
Spajkiego duża nigdy nie widziała w żadnej uprzęży, bo zawsze go widuje w jego własnym ogrodzie albo w jego domu.
Fasolka raportująca
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw lip 28, 2011 5:42 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

MalgWroclaw pisze:Mru, nie biegaj tak szybko. Bo wiesz, jedzenie może się schować i co wtedy będzie?
Fasolka

:oops: :oops: :oops:

Troskliwa jestes.

Mru zauroczony
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw lip 28, 2011 6:45 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

Mru, wiesz co? Za ścianą mieszka pies 8O
Następny, co przychodzi wąchać pod nasze drzwi 8)
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw lip 28, 2011 7:00 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

MalgWroclaw pisze:Mru, wiesz co? Za ścianą mieszka pies 8O
Następny, co przychodzi wąchać pod nasze drzwi 8)
Fasolka

Uwazajcie na niego.
Na wszelki wypadek.

Mru ostrozny
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw lip 28, 2011 7:30 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

Dzięki, Mru za ostrzeżenie
:kotek: Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw lip 28, 2011 8:23 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 3.

Fasolko! Witamy się i my w nowej części wątku :) Twoje ostatnie zdjęcie utwierdziło mnie tylko w przekonaniu, że jesteś naprawdę śliczną, delikatną, uroczą koteczką :1luvu: :1luvu: :1luvu: I bardzo mi przyjemnie, że moge być Twoim forumowym kolegą :)
Witał się Władzio i trochę, ale tylko trochę zazdrosna Amelka
Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

[poprzednia][następna]