.Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i moje juz domniaczki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 21, 2011 21:14 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Jak już wyżej wspomniałam zajmuje się szukaniem domków dla kotków udomowionych,, wyrzuconych, które znajdują moi przyjaciele lub zaplatają się biedne :cry: do moich dokarmianych bezdomniaczków. Albo po po prostu ktoś przerzuca takiego kota przez płot:( do mnie! Serce mi się kraje kiedy domowy kot pozostaje sam, w mrozy i zdesperowany( pomimo szczekania mojej susy) przychodzi i łasi się do moich nóg, już mu jest wszystko jedno. czy go pies pogryzie(oczywiście w przenośni) on chce do domu, no jak go zostawić :( I nauczyłam się skuteczności w poszukiwaniu domków :1luvu: Oczywiście dalsza rodzina, moje dwie siostry są zaopatrzone w takie kotki :lol: Ale także nauczyłam się szukać przez internet! W moim 100 tys., mieście nie ma kociarni :evil: Ostatnia moja znajdka to teraz Królowa Tina ( wciśnięta mojej siostrze) teraz wyprowadzana w szeleczkach na spacer i karmiona smakołykami..i kochana. Pokaże wam ją w chwili kiedy już kilka dni koczowała na mrozie. teraz jest piękna! Ale wtedy była taka
http://img856.imageshack.us/img856/4412/ok033.jpg

postaram się wstawić aktualne zdjęcie
Ostatnio edytowano Pt kwi 22, 2011 20:50 przez pusia123, łącznie edytowano 2 razy

pusia123

Od: Wto kwi 19, 2011 12:28

Post » Pt kwi 22, 2011 5:53 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

ojej rzeczywiście straszna bida była z niej :(
..ale w dobrych rękach kot szybko nabiera ciałka - jesli ma jedzonko i jest kochany
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt kwi 22, 2011 11:40 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Super masz rodzinę :ok:
U mnie z tym krucho, tym którym oddałabym kota, nie udaje mi się wcisnąć (a powinni mieć) :twisted:
A reszcie nawet "dzikiej myszy" bym nie powierzyła :mrgreen:
pwpw

Post » Pt kwi 22, 2011 12:43 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Bidulka była z Tineczki :( dobrze że do Ciebie trafiła :ok:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Pt kwi 22, 2011 13:57 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Moja rodzinka to prozwierzęce osobniki :lol: Siostry wychowane w domu, gdzie zwierzęta były członkami rodziny! A moje córki kociary i psiary ....jak mama :lol: A z dnia dzisiejszego zdjęcia Tinki, która mieszka w siostry, w mieszkaniu...i co można powiedzieć to to, że co przyjdę do niej to mówi że diablicę :twisted: musi odchudzać, bo z tych wciskanych dobrych kąsków, to nawet łaty na grzbiecie jej się poszeżyły :lol: Tinka wyleguje się na balkonie w słoneczku i żąda zajmowania się nią....więc razem z mężem mają dyżury bawienia się z diabełkiem. Dzieci nie mają, więc Tinka jest królowa :kotek: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Pierwsze to na balkoniku

pusia123

Post » Pt maja 06, 2011 1:40 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Ale ślicznokotka z Tinki i te kolorowe kółeczka na pleckach :1luvu:
Pozdrowienia dla czworo i dwu łapków :wink:
pwpw

Post » Pt maja 06, 2011 6:31 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Obrazek piękne zdjęcia

witamy rankiem
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon maja 16, 2011 21:41 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Witam:) Dziękuje za miłe słowa i przesyłam ciepłe myśli :1luvu: Długo nie pisałam gdyż miałam męża chorego i byłam bardzo zalatana i zmartwiona tym faktem :cry: Ale już wszystko jest ok :piwa: Męża odchuchałam :D I teraz już jak zwykle.. marudzi, czyli wszystko powróciło do normy :D Moja Pusiunia była na mnie obrażona...gdyż była miziana szczotką do pleców :ryk: bo mnie tak plecy bolały że nie mogłam się do niej schylić. Przynosi ostatnio motyle naszej Suni...A Sunia, która nigdy niczego nie zabiła lub ugryzła, wpadła na pomysł "walcowania" motyla...Kładzie się plecami na biednym motylku..i "walcuje" ...Motyl czasami przeżywa :lol: Lecz wylatuje bezbarwny :ryk: Serdecznie pozdrawiam Edytkę1984
I postaram się pisać

pusia123

Post » Wto maja 17, 2011 6:17 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Obrazek

za pozdrowienia dziękuję i na nowe fotki czekamy :)
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw maja 19, 2011 15:11 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Witam :D Znalazłam zdjęcie mojego błazenka...6 lat temu, kiedy jeszcze nie zajmowała sie dowcipami, lecz była szczęśliwa że ma domek, jedzonko i nie musi walczyć z kotami o okruch jedzenia :cry: Kiedy ją się tylko dotknęło...to uruchamiał się motorek. Niestety z tego okresu głodu, kleszczy i poniewierki został jej ogromny lęk przed innymi kotami :( Wpada wręcz w panikę, kiedy w jej azylu(domku) pojawia się inny kot. Potrafiła już 2 dni chować się w piwnicy, chociaż codziennie przed zmrokiem, jest już w domku. Niestety mogę tylko na jakiś czas przechować jakiegoś kotka, w domu. Nie toleruje innych kotów. Ale ludzi kocha i nawet jak przyjdą goście to się przed nimi nie chowa :) lecz kładzie się na środku pokoju i słucha.

Obrazek

pusia123

Post » Czw maja 19, 2011 16:19 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

A to mój poprzedni "podrzutek" Maciuś! Tak jak wygląda..taki był, po prostu "czarny charakter"
Wszędzie go było pełno, rozrabiał za trzy koty :D Miał u mnie domek tymczasowy przez miesiąc. Szukałam mu domku przez ogłoszenia, wywieszałam u weterynarzy i w szkołach. Maciuś był kotkiem kuwetkowym i bardzo proludzkim. Lecz niestety moja Pusia nie dała się przekonać, była tak zestresowana nim, że zaczęła nawet bać się domowników, przestała załatwiać się do kuwetki. Okazało się że znajoma, do której jeździmy na wakacje uwielbia czarne koty i zgodziła go wziąść do siebie :D Cały czas mamy kontakt, Maciuś czuje się bardzo dobrze i ma koleżankę Zuzię, kotkę która lubi inne koty.
Obrazek

pusia123

Post » Czw maja 19, 2011 19:46 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Taką minę ma mój błazenek kiedy widzi innego kota :D Chociaż to nie jest jej zdjęcie...ale mina ta sama

Obrazek

pusia123

Post » Czw maja 19, 2011 21:22 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Fajny wąteczek :ok: zwierzaki prześliczne :1luvu:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Pt maja 20, 2011 10:57 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Piękne zdjęcia i historie :ok:
Minka Pusi na widok innego kota musi być bezcenna :wink:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Pt maja 20, 2011 12:03 Re: Moja gromadka..Pusia kot z wielkim poczuciem humoru i wielki

Witamy Pusię :1luvu:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]