3xG + R + Lolka na koloniach. Piękna wiosna tej jesieni

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2011 9:00 Re: 3 x G +R - vol.IV. Jestem genialna, czy ki diabeł ?..?

I ja sobie wąteczek nowy zaznaczę coby nie uciekł :D

Inga my tutaj wszyscy i to od dawna wiemy, że nie było szans, żebyś Ty oblała ten egzamin :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon kwi 04, 2011 9:19 Re: 3 x G +R - vol.IV. Jestem genialna, czy ki diabeł ?..?

Zameldowana.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon kwi 04, 2011 9:22 Re: 3 x G +R - vol.IV

Georg-inia pisze: Żeby zaliczyć trzeba było mieć 75 punktów na 100 możliwych. Zdawalność w naszej grupie wyniosła... 9,5 % :strach: zaliczyły dwie osoby. Miałam 86 punktów 8)

BRAWOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!! :piwa: :ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Pon kwi 04, 2011 9:34 Re: 3 x G +R - vol.IV. Jestem genialna, czy ki diabeł ?..?

wpadam z gratulacjami :piwa: :piwa: :piwa:

i wpadnij też do naszego wątku . Mamy PANNĘ :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon kwi 04, 2011 9:36 Re: 3 x G +R - vol.IV. Jestem genialna, czy ki diabeł ?..?

magdaradek pisze:ale czy Ty właściwie masz te egzaminy za sobą, czy to tylko próba była?

próba, niestety :( pisaliśmy takie projekty już kilka razy, ale jako pracę domową, więc wiadomo. Natomiast tu wszystko było jak na prawdziwym egzaminie: wejście z dowodem osobistym, tylko czarne długopisy, torby pod ścianą, jedynie dzwoniący telefon nam odpuścili, bo na prawdziwym egzaminie jest tak, że jak komuś w tej odłożonej pod ścianę torbie telefon zadzwoni - "dziękujemy, proszę przyjść za rok" :roll:

Rustie w sobotę i wczoraj był na spacerku. Luzem. I się nie zgubił :D
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon kwi 04, 2011 9:46 Re: 3 x G +R - vol.IV. Jestem genialna, czy ki diabeł ?..?

Georg-inia pisze:Rustie w sobotę i wczoraj był na spacerku. Luzem. I się nie zgubił :D

:ok: mądry chłopak!
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pon kwi 04, 2011 10:02 Re: 3 x G +R - vol.IV. Jestem genialna, czy ki diabeł ?..?

Gratuluję Inga :piwa:! A kiedy prawdziwy test? Ja to byłam pewna, że Ty śpiewająco. Ale to co piszesz o reszcie, to załamka. Jak my tu, bez tych zajęć, na czuja zdawałyśmy... Ja sobie zrobiłam i mi wyszło 66% 8O. Pewnie, że strzelałam dużo, dużo mi się wydaje, dało się wykombinować myśląc trochę... Zdaję sobie z tego sprawę, że opanowanie takiego materiału, to nie bułka z masłem, bo przyszły technik weterynarii, nie ma się domyślać, tylko ma wiedzieć. I tym bardziej załamuje to, że do tak odpowiedzialnej pracy ludzie podchodzą jakoś tak, że ręce opadają. Aż żal zwierząt :(.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon kwi 04, 2011 10:19 Re: 3 x G +R - vol.IV. Jestem genialna, czy ki diabeł ?..?

rybcie pisze:Gratuluję Inga :piwa:! A kiedy prawdziwy test? Ja to byłam pewna, że Ty śpiewająco. Ale to co piszesz o reszcie, to załamka. Jak my tu, bez tych zajęć, na czuja zdawałyśmy... Ja sobie zrobiłam i mi wyszło 66% 8O. Pewnie, że strzelałam dużo, dużo mi się wydaje, dało się wykombinować myśląc trochę... Zdaję sobie z tego sprawę, że opanowanie takiego materiału, to nie bułka z masłem, bo przyszły technik weterynarii, nie ma się domyślać, tylko ma wiedzieć. I tym bardziej załamuje to, że do tak odpowiedzialnej pracy ludzie podchodzą jakoś tak, że ręce opadają. Aż żal zwierząt :(.

Rybcie, ja Wam dałam linka do testu. Testy to bez bólu można zdać, chociaż też dwóm gwiazdom się nie udało, nie wiem jak to zrobiły. Test, który mieliśmy był dość trudny w porówaniu z tymi pytaniami z trenażera, ale i tak miałam 46 prawidłowych odpowiedzi na 50.
Natomiast najgorszy jest tzw. projekt, czyli druga część egzaminu, która właśnie stanowi potężne sito. Ale żeby 2 osoby na 21? przegięcie...

Chcecie zobaczyć na czym to polega? http://www.voila.pl/074/4arr9/ tu jest zadanie z 2010 roku. No i problem główny to taki, żeby prawidłowo wypisać wszystko co potrzeba i to w odpowiedniej części pracy. Bo sprawdza się z klucza, który wygląda tak:

Część 1. Tytuł projektu. Max. liczba punktów 3.
- diagnoza weterynaryjna - 1 pkt
- zapobieganie - 1 pkt
- salmonelloza - 1 pkt.
Część 2. Założenia. Max. liczba punktów 20.
- klatki są używane i w złym stanie technicznym - 1 pkt
- rolnik zamierza wykorzystać wszelkie możliwości minimalizacji kosztów produkcji jaj - 1 pkt

itd. itp.
I teraz tak, w tytule zbiera się punkty za użycie wyminionych w kluczu słów. Założenia to w większości treść zadania. Ale jest haczyk. Jeśli coś, co powinno znaleźć się w założeniach, a znajdzie się w dalszej części pracy np. w wykazie materiałów czy opisie profilaktyki - już nie będzie liczone, bo klucz do tego wykazu czy opisu nie będzie zawierał tego, co klucz dla założeń... nie wiem, czy ja to jasno tłumaczę, ale tak czy siak, ten cholerny projekt polega na tym, co autor zadania miał na myśli i o co mogło mu chodzić, a nie o faktyczną wiedzę.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon kwi 04, 2011 10:28 Re: 3 x G +R - vol.IV. Jestem genialna, czy ki diabeł ?..?

Georg-inia pisze:
rybcie pisze:Gratuluję Inga :piwa:! A kiedy prawdziwy test? Ja to byłam pewna, że Ty śpiewająco. Ale to co piszesz o reszcie, to załamka. Jak my tu, bez tych zajęć, na czuja zdawałyśmy... Ja sobie zrobiłam i mi wyszło 66% 8O. Pewnie, że strzelałam dużo, dużo mi się wydaje, dało się wykombinować myśląc trochę... Zdaję sobie z tego sprawę, że opanowanie takiego materiału, to nie bułka z masłem, bo przyszły technik weterynarii, nie ma się domyślać, tylko ma wiedzieć. I tym bardziej załamuje to, że do tak odpowiedzialnej pracy ludzie podchodzą jakoś tak, że ręce opadają. Aż żal zwierząt :(.

...Testy to bez bólu można zdać... Test, który mieliśmy był dość trudny w porównaniu z tymi pytaniami z trenażera...
...
Georg-inia pisze: Natomiast najgorszy jest tzw. projekt, czyli druga część egzaminu, która właśnie stanowi potężne sito.
aaa, to co innego. Załamałam się, że ta zdawalność to tylko na podstawie takiego testu. Ufff.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon kwi 04, 2011 10:44 Re: 3 x G +R - vol.IV. Jestem genialna, czy ki diabeł ?..?

Melduję się w nowym wątku! :) I gratuluję wyników! :ok:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon kwi 04, 2011 13:43 Re: 3 x G +R - vol.IV. Jestem genialna, czy ki diabeł ?..?

jestem i ja i gratuluję :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon kwi 04, 2011 21:04 Re: 3 x G +R - vol.IV. Jestem genialna, czy ki diabeł ?..?

O rany...
GRATULACJE :!: :!: :!: :!: :piwa: :piwa: :piwa:
Z powodu pisania i z powodu Rustiego :)
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Wto kwi 05, 2011 7:47 Re: 3 x G +R - vol.IV. Jestem genialna, czy ki diabeł ?..?

Zaznaczam sobie. W końcu coś rozweselającego muszę w pracy czytać.

joanina

Od: Nie paź 25, 2009 8:26

Post » Wto kwi 05, 2011 11:00 Re: 3 x G +R - vol.IV. Jestem genialna, czy ki diabeł ?..?

Kiedy prawdziwny egzamin?

Marcelibu

Post » Wto kwi 05, 2011 11:22 Re: 3 x G +R - vol.IV. Jestem genialna, czy ki diabeł ?..?

Zaznaczam :)
Gartuluję :kotek:
Trzymam :ok:

A w ogóle powinniście przechrzcić Rustiego - na G powinno być.

Co do przeżywającej świni - :ryk: :ryk: :ryk:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

[poprzednia][następna]