Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. NumerJeden [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 03, 2011 9:02 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Zły początek roku :-(

Mocne

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon sty 03, 2011 9:59 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Zły początek roku :-(

W nocy dostałam maila, że malutka jest silna, załatwiła się, piła i chciała jeść. Musi być dobrze! Bardzo się o nią boję.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon sty 03, 2011 10:06 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Zły początek roku :-(

Musi być i będzie dobrze! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon sty 03, 2011 10:11 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Z nowym rokiem nowy wąt

Beliowen pisze:
Jana pisze:A Kudłata ma status nieokreślony. Możliwe, że u nas zostanie, bo jakoś nie widzę możliwości oddania jej... Ze względu na charakter, pisałam już o tym - daje się dotknąć tylko mnie, tylko czasem, a po każdym przytrzymaniu jej (żeby kołtuna wyciąć, dać zastrzyk etc.) na miesiąc co najmniej staje się dzikim dzikiem.

To może wynikać z obecności innych kotów, Jana
ostatnio mam okazję podziwiać kompletną przemianę Helmuta - z nerwowego i niezbyt skłonnego do pieszczot śpiocha u mnie, w całkiem żwawo bawiącego się, przychodzącego na kolana i wręcz odmłodniałego kota w jego nowym domu
okazało się, że choć nie okazywał agresji, obecność innych kotów w domu bardzo go przytłaczała
znalezienie mu domu jako jedynakowi było strzałem w 10.

Tak może być, ale raczej nie w przypaku Kudłatej.

Kudłata została odłowiona na sterylkę jako dorosła kotka (miała co najmniej 8 miesięcy). Rokowała na oswojenie i jest długowłosa, więc nie wróciła na działki. No i to oswajanie udało się połowicznie w sumie.
Jeżeli chodzi o stosunki z innymi kotami, to Kudłata jest bezproblemowa - większość kotów lubi ze wzajemnością, z Rózikiem wręcz się kochają. Kudłata bawi się z kotami, przytula się z nimi, na pewno jej nie stresują.

Myślę, że oddałabym ją w duecie z Rózikiem, ale niestety, Rózik jest nie do wzięcia, to mój kot. Może pojawi się jakiś tymczasowy kot, który zakumpluje się z Kudłatą i stworzą duet do oddania razem. Albo Kudłata zostanie i już, zobaczymy.

Jana

Post » Pon sty 03, 2011 10:20 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Z nowym rokiem nowy wąt

Beliowen pisze:
Jana pisze:A Kudłata ma status nieokreślony. Możliwe, że u nas zostanie, bo jakoś nie widzę możliwości oddania jej... Ze względu na charakter, pisałam już o tym - daje się dotknąć tylko mnie, tylko czasem, a po każdym przytrzymaniu jej (żeby kołtuna wyciąć, dać zastrzyk etc.) na miesiąc co najmniej staje się dzikim dzikiem.

To może wynikać z obecności innych kotów, Jana
ostatnio mam okazję podziwiać kompletną przemianę Helmuta - z nerwowego i niezbyt skłonnego do pieszczot śpiocha u mnie, w całkiem żwawo bawiącego się, przychodzącego na kolana i wręcz odmłodniałego kota w jego nowym domu
okazało się, że choć nie okazywał agresji, obecność innych kotów w domu bardzo go przytłaczała
znalezienie mu domu jako jedynakowi było strzałem w 10.

Nie widać, by Fredzia miała problemy z innymi kotami; nawet z Maluszkiem nie ma zatargów.
Ona po prostu naprawdę dzika-dzika jest. Jako jedyna wspinała się po oknach i próbowała uciec. Tylko ona kombinuje i wspina się po siatce na oknie.
Ale może się ucywilizuje - to ona najbardziej z kotów lubi telewizję. :D
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon sty 03, 2011 12:21 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Zły początek roku :-(

telewizja jako sposób cywilizowania kotów, hehe ;)

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pon sty 03, 2011 22:07 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Zły początek roku :-(

Jana, ja rozumiem, że Kudłata poza wszelkimi schematami i statusami ale... fotkę to Ty byś jednak mogła wstawić! Człowiek chciałby oczy panienką nacieszyć. Bo muszę oficjalnie się przyznać, że pozostaję wierną fanką jej urody jakkolwiek powierzchownie może to brzmieć!
Ogromne uściski noworoczne!
Obrazek

Obrazek

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

Post » Pon sty 03, 2011 22:21 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Zły początek roku :-(

Uschi pisze:telewizja jako sposób cywilizowania kotów, hehe ;)

Skoro tak lubi telewizor oglądać to może w telewizorni puścić jej jakiś hipnotyczny seans dla kotów. Jak będzie jej taki koci Kaszpirowski mówił - nie jesteś dzika, nie jesteś dzika - to może sama w to uwierzy :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon sty 03, 2011 23:30 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Zły początek roku :-(

Obrazek
To Kudłata lansuje się przy TV.

A ja mam wieści do Izis (Gazinki). Jest lepiej :D

Jana

Post » Wto sty 04, 2011 16:09 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Zły początek roku :-(

Ufff... Trzymałam mocno kciuki! :ok:

A Kudłata jest niezmiennie prześliczna! :1luvu: I umie się panienka ustawić, żeby jak najlepsze oświetlenie mieć! :)
Obrazek

Obrazek

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

Post » Wto sty 04, 2011 17:03 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Zły początek roku :-(

Jana pisze: [A ja mam wieści do Izis (Gazinki). Jest lepiej :D

:D
Kciuki jeszcze potrzymam :ok: :ok:

A kudłata cudna jest :1luvu:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto sty 04, 2011 22:56 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Zły początek roku :-(

Nasz kochany, cudowny i prześliczny Noseczek bywa diabłem wcielonym po prostu :twisted: :twisted: :twisted: Od czasu do czasu jak coś go najdzie, to daje takiego czadu, że mam ochotę go udusić albo przynajmniej zamknąć w transporterze i wystawić za drzwi, żeby nie słyszeć szamotania.
Nosek miewa fazy latania po ścianach. Normalnie matriksa odwala i jeszcze daje zły przykład innym kotom, więc często dołączają Rózik i Kudłata, a czasem Muchcio. Przelatuje mi taki tabun nad głową co pół minuty, że nic tylko kryć się i szukać schronu.
Inna faza Noska polega na upierdliwym włażeniu na choinkę i zrzucaniu bombek. Chociaż akurat jeśli chodzi o bombki, to Kudłata jest mistrzem złodziejstwa w tym względzie. Diabelskie fazy Noska mają miejsce w godzinach późno-nocnych / wczesno-porannych, czyli dokładnie wtedy, kiedy ja staram się zregenerować snem przed kolejnym dniem pracy :? :? :?
Aha, jeszcze kradnie skarpetki - ale tylko czyste, wyprane i jeszcze wilgotne. Jak tylko Nosek zobaczy, że VVu wiesza pranie, melduje się przy nim natychmiast i ściąga skarpetki z suszarki. Jeśli próbuje się Noskowi skarpetkę z pyska zabrać, odchodzi walka niczym z jakimś kaukazem o zabawkę. Nosek ukradzioną skarpetkę najczęściej wynosi do kuchni, porzuca tam i wraca do suszarki po następną :roll:

Jana

Post » Wto sty 04, 2011 23:02 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Diabelski Nosek

Obrazek

Jana

Post » Śro sty 05, 2011 9:52 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Diabelski Nosek

:ryk: :ryk:
Ale za ten piękny nosek i śliczne ślepka wszystko można mu wybaczyć? :1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro sty 05, 2011 9:59 Re: Szczęśliwa dziewiątka (15 i już). Diabelski Nosek

juz wiem dlaczego go tak lubisz :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

[poprzednia][następna]