KAsia Amy pisze:Melduje się!
hejka

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bolkowa pisze:O rany, załapałam się na samym początku.
Witajcie porannie.
alus1 pisze:Słodka Bajunia![]()
![]()
![]()
witam się w nowym watku
Bolkowa pisze:Weszłam jakiś czas temu do kuchi i nie wiem czy śmiać się czy płakać. Mam przepis na sos majonezowy, do realizacji którego podchodzę od ponad tygodnia.
A było to tak....
Kilka dni temu zajrzałam do lodówki, zakupiłam co trzeba i zabrałam się do roboty. Okazało się, że butelka jest po oliwie a nie z oliwą, ale ja nie zauważyłam, bo butla jest ciemna, Odłożyłam więc przepis. Następnego dnia zakupiłam oliwę, zabrałam się do robienia - okazało się, że musztarda w słoiku w ilości mikro zabarwia tylko ścianki. Warknęłam pod nosem, odłożyłam na dzień następny (zakupy brakujących produktów zrobiłam) - okazało się, że chłopy nagle zatęskniły za rzodkiewkami i całość tuż przed moim przyjściem z pracy zjadły. Odłożyłam na następny dzień, zrobiłam zakupy, przystąpiłam do wyjmowania potrzebnych składników - w słoiku z ogórkami warszawskimi (dużym), kupionym w dniu pierwszego podejścia została tylko woda i przyprawy, słoik nadal stał w lodówceOdłożyłam na następny dzień, zakupy zrobiłam, zabrakło sera, wysłałam chłopów do sklepu, napadła mnie kichawica i machnęłam ręką na wymyślne dressingi.
Dzisiaj poczułam się lepiej - w lodówce jest chleb i oliwa.....
Bolkowa pisze:Jak tam ciasto marchewkowe![]()
Obudziłam się z ostatniej chorobowej drzemki i ruszam na zakupy i do porządków. Zamiast piec coś sobie słodkiego kupię, zresztą smak z węchem jeszcze do mnie nie powróciły tak więc tylko oczy będą miały z ciastka przyjemność.
Na sobotę muszę coś młodemu do szkoły upiec, i to hiszpańskiegoHelpunku
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 262 gości