Tak oto zakończył się mój spacer z moimi bliźniakami-niemowlakami w dniu 09 sierpnia 2010 Roku Pańskiego...
Daleko nie uszliśmy, bo z pobliskiego lasku dobiegło nas wyjątkowo żałosne "Miau"... "Miau" wylazło na kicianie i dało się bez problemu złapać do rąk. Okazało się oswojonym czarno-białym pingwinkiem w wieku około 2-3 miesięcy, płci niewątpliwie męskiej. W dodatku na pierwszy rzut oka totalnie zdrowe...
Cóż było robić. Zwerbowałam sąsiadkę i wspólnymi siłami dotransportowałyśmy cudo do domu...
Imię: Figaro
Rasa: bukiet wielokwiatowy

Trudno o bardziej rasowego kota. W nim są wszystkie rasy świata
Umaszczenie: czarno-biały pingwinek. Na futerku jeszcze widać dziecięce pręgowanie...
Oczy: zielono-żółte. Dopiero, co się wybarwiły.
Charakter: Miziak i przytulak. Na widok człowieka włącza traktorek i wywala brzuchol do głaskania. Kandydat na nakolankwca. Ciekawski. Kuwetkowy.
Wymagania: pełna miska, ciepłe posłanko, pieszczoty w hurcie i detalu, domek niewychodzący i bardzo kochający!!!
Oferuje: mruczanki, mizianki, bardzo przyjemne towarzystwo!!!!
Kastracja: nie (ze względu na wiek).
Szczepienie: jeszcze nie.
Maluch ma u mnie DT tylko na najbliższe 2 tygodnie, czyli mniej więcej do 23 sierpnia... na więcej nie zgadzają się moi najbliżsi. Bardzo pilnie poszukuję kociakowi domu... nie chciałabym, by trafił do zimnego i pachnącego samotnością schroniska... tam jest wiele kociąt, takich jak on... trudno o dom i miłość, a łatwo o choroby...
Maluch kiepsko zareagował na odgłos szczekania psa, więc szukam domu bez psa.
Domek idealny, to domek odpowiedzialny, niewychodzący, najchętniej stały, najchętniej z zabezpieczonymi oknami i balkonem. I przede wszystkim świadomy, że kot to nie zabawka, żyje ponad 18 lat i wymaga opieki weterynaryjnej i dobrego jedzonka. Oraz mnóstwa pieszczot i uwagi.
Dane kontaktowe do adopcji:
vega29@tlen.pltel. 606 287 939
Każdy kot wymaga cierpliwości i serca więc proszę zastanowić się dobrze nad decyzją o adopcji. Nie podejmuj jej pochopnie !
Przy adopcji obowiązuje umowa adopcyjna. Adopcję chciałabym poprzedzić wizytą przedadopcyjną.