Mruśkowo&Nuśkowo_wiosenne porządki :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 20, 2010 19:19 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

Kretkowo wita Mruśkowo! :D
Mru, Dużych strasznie ciężko się wychowuje.
Kretki Doświadczone

Marzenia, kiedyś będziesz pierwsza! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw maja 20, 2010 20:07 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

Witam Kretki :mrgreen:
[quote="kalair"]Mru, Dużych strasznie ciężko się wychowuje.
Kretki Doświadczone
[quote]

A masz jakieś rady? Z Dużymi toż to orka na ugorze. Udało mi się tylko wychować Dużą, że o 6:00 jest śniadanko. Zawsze. :mrgreen:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Czw maja 20, 2010 20:33 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

Mruśkowo pisze:Witam Kretki :mrgreen:
kalair pisze:Mru, Dużych strasznie ciężko się wychowuje.
Kretki Doświadczone

A masz jakieś rady? Z Dużymi toż to orka na ugorze. Udało mi się tylko wychować Dużą, że o 6:00 jest śniadanko. Zawsze. :mrgreen:

Kochana, musisz ZAWSZE stawiać na swoim! Pamiętaj-trzeba dbać o swoje interesy! :P :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt maja 21, 2010 12:05 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

Cześć Mru. Jakaś senna jestem.Tylko na chwilę się budze aby łapy rozprostowac. Wczoraj w nocy miałyśmy akcje. Pod sufitem było COŚ WIELKIEGO BZYCZĄCEGO Z NIEBIESKIMI SKRZYDŁAMI. Od razu się zorganizowałyśmy:ja pilnowałam półek Nutka skakała z wersalki Notka z parapetu a Mała i Duża patrolowały drugi pokój. Napracowałysmy się po czubek ogonów. A w nocy musiałyśmy się zająć Dużą. Źle się czuła więc dyżurowałysmy na łóżku przy niej na zmianę. Ja byłam cały czas i leżałam przy jej głowie. Dopiero rano mogłam sobie spokojnie zasnąć. Ech to życie..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt maja 21, 2010 12:53 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

No to musisz być nieźle zmęczona. Moja Duża grzecznie spała cała noc. Nawet mniej się wiercila niż zwykle. :lol:
Udało Wam się złapać to WIELKIE COŚ? 8O Ja to muszę sama pilnować tego wielkiego terenu. I jeszcze w nocy Dużej, żeby dobrze spała. A rano, żeby wstała jak budzik zadzwoni. Bo jak zaśpi to biadoli i biadoli. Dobrze, że mogę się wyspać w ciągu dnia. Mrauu.
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."

Mruśkowo

Post » Pt maja 21, 2010 17:44 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

Ehhhhhhhhhhh Te baby... wszystkiego trzeba je nauczyć :roll: .. Żaby są najfajniejsze, wystarczy pacnąć łapką i robią taki skok do góry, że samemu można z metr w z-wyż wylecieć :mrgreen: Przednia zabawa, w tamtym roku z 10 minut jedną ganiałem, w tym, Duża :evil: :evil: :evil: mi zabrała, bo capnąłem ją do pyska.. co miałem zrobić, jak mi w krzaki uciekała :roll: .. przeniosłem na wystrzyżoną trawę, dlaczego Duzi tak mało rozumieją :?: Przecież jej zjeść nie chciałem, tylko się pobawić 8O Ehh Trudno z nimi... ja tam bym dużą wymienił na jakiegoś faceta, może byłoby łatwiej.. ale Duża mówi, że lepiej mi u niej :roll: Ehh
Mruu Pozdrowienia i Łapka
lesna

Post » Pt maja 21, 2010 20:26 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

Wiesz, bo te Duże to takie opiekuńcze strasznie są. Tego nie wolno :twisted: , tamtego nie wolno. :evil: Duża dziś sprząta, więc mam mało czasu. Muszę jej pomóc, bo jeszcze ominie jakiś zakamarek, a dzięki mnie widzi każdy pyłek kurzu. Uf, tak przed weekendem ją zebrało, ale cóż począć. Trzeba pomagać. No dobra, lecę, bo sobie beze mnie nie poradzi.
A żab nie lubię. Straszą i doprwoadzają do palpitacji serca. :mrgreen:

Mruśkowo

Post » Pt maja 21, 2010 20:35 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

Mru, masz rację, Duże takie opiekuńcze niby, pilnują i w ogóle, a same sobie tak naprawdę bez nas nie poradziły. :P
Kretki
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt maja 21, 2010 20:52 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

No, Duża się uspokoiła i przestała latać ze szmatą. W końcu mogę się zająć czymś pożytecznym. Oooo...Duża poobcinała kwiatuszka. Zobaczymy zaraz, co ma kwiatuszek pod listkami. :mrgreen:

Mruśkowo

Post » Pt maja 21, 2010 21:16 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

Hola hola! Tu Duża od Kretek. Mru, od kwiatków się trzymaj z daleka! Chyba że to zdecydowanie nietrujące, ale takich mało. 8) Mruśkowo, pilnuj jej i kwiatki. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob maja 22, 2010 8:43 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

Tu Duża - kwiatki sprawdzone, nietrujące. Ale męczone straszliwie. Rosną do góry korzeniami. :roll:

Edit: ja to głównie ziółka hoduje. :ryk: Jakąś miętkę, bazylię, szałwię. :ryk:

Mruśkowo

Post » Sob maja 22, 2010 8:54 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

Cześć Mru. U nas wczoraj było baaardzo dziwnie. Duża wróciła późno jakaś zdenerwowana i cały czas rozmawiała przez telefon o wielkiej wodzie, jakimś zoologu, zwierzętach i o kotach, ale nie o nas 8O 8O i nie bawiła się przez to z nami. Na nic próby, miauuuuuczałyśmy na zmianę całą piątką, wsadzałyśmy nosy w drzwi sąsiadów i miauuuuuczałyśmy (no to wtedy wyszła popatrzeć) aż w końcu miauuuczałyśmy razem. no to się zorientowała, ze źle robi i w końcu przestała gadać. Ale bawiłyśmy się krótko, bo potem Duża polowała! Wyobrażasz sobie?? Patrzyłyśmy z lekką litością i pobłażaniem, jak ona to robi, bo w ogole się nie zna, w ogóle. Przede wszystkim krzyczała strasznie, potem chodziła z czymś w rękach i machała. Widziałaś kiedys takie polowanie? Próbowałam jej podpowiedzieć, ale w ogole nie zwracała na mnie uwagi. To się oddaliłam i patrzyłyśmy na to wszystko z pokoi. Ale wiesz co - mimo że tak niezdarnie to jednak chyba upolowała to coś. Hmm.. - Nusia
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob maja 22, 2010 12:21 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

Cześć Mru. Muszę Ci pomiauczeć, że Duża zachowuje się SKANDALICZNIE :evil: Zabrała mnie dziś w jakiejś klatce czy czymś tam do innej Dużej, która mnie za futro tarmosiła i nawet za brzuch! I jeszcze coś o temperaturze mówiła - to coś do jedzenia? Na szczęście wróciłyśmy do domu i nawet się obraziłam, ale na darmo, bo Duża wyszła z tym samym pudłem i z Nutką :evil: co ona wyprawia? Tak bardzo lubi tą drugą Dużą, ze jej musi nas pokazać? Nic nie rozumiem. Nuteczka się zdenerwowała i teraz nawet łepka nie wystawia spod koca i nie mam się z kim bawić..

Marzenia11

Post » Sob maja 22, 2010 15:50 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

Gromadka też się przywita z MRU :1luvu:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie maja 23, 2010 0:50 Re: Mruśkowo, Wielkie MRU wita swoich fanów. ;-)

część Mru. Dzisiaj też polowałyśmy :P dużo pracy jest ostatnio. Postanowiłysmy poduczyć Dużą jak to się robi i żeby zapamietała to pozwoliłyśmy jej zrobić zdjęcia z pierwszego polowania.

No więc najpierw obserwacja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ważne żeby obserwować z wszystkich stron jednocześnie.

Obrazek

Kolejna jest przymiarka:

Obrazek

... podążanie "za"..

Obrazek

... zeskok i przygotowanie do ostatecznej rozgrywki..

Obrazek

.. trochę relaksu i zabawy z "czymś"..

Obrazek

no i wreszcie osiągnięcie celu :piwa: :piwa: :piwa:

Obrazek

Może trochę za dużo tych zdjęć, ale jakbyś chciała swoją Dużą wyszkolić to masz już gotowca :lol: :lol: :lol:
Teraz się ganiamy, ja wpadłam na chwilę, ale już pędzę dalej. :D :D :D
Ostatnio edytowano Nie maja 23, 2010 10:49 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz

Marzenia11

[poprzednia][następna]