Czy macie możliwość wykonania testów FIV/FELV? W razie potrzeby mogę jutro kupić test u wetki i natychmiast wysłać do Ciebie. Testu na FIP nie ma sensu robić, jest niemiarodajny (mówi tylko o tym czy kot miał styczność z wirusem, a nie o tym czy jest chory!!!). Jeśli Klarcia nie ma płynu w brzuszku, ani w płuckach ("punkcja to natychmiast wyjaśni), to pozostaje możliwość rzadkiego tzw. "suchego" FIP, ale to jest niezmiernie mało prawdopodobne w przypadku Klary (jest u Ciebie wiele lat, nie przeżywała ostatnio wielkich stresów, nie chorowało ciężko w ostanim okresie). Musisz jak najszybciej wykluczyć FIV żeby się nie zamartwić(!!!) i żeby wiedzieć czy można podawać kici steryd (dla fivków steryd jest wykluczony).
Kasieńko, wybacz, że się tak wymądrzam

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że Klarci nic nie grozi

Zaciskam kciuki jak szalona i zaklinam rzeczywistość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jutro będę miała dostęp do netu dopiero wieczorkiem, jeśli będę mogła jakoś pomóc (np. zakup testów) dzwoń do mnie natychmiast, Kasieńko!!! Mój nr telefonu znasz, ale na wszelki wypadek podaję - 500 38 39 28