Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
villemo5 pisze:A Dorka to jednak szczęściara jest, co nie?
villemo5 pisze: Teraz wiem, że exo to wspaniałe charaktery, ale ryzyko chorób na tle genetycznym jest zbyt wielkie...
koconek pisze:Avian, jeszcze nie dzwoniłam do hodowczyni, nie zdążyłam. Ale zadzwonię, coby mnie zarejestrowali jako nowego właściciela, no i muszę jej przecież powiedzieć o wielotorbielowatości ( chyba, że już wie, bo były przypadki w hodowli).
Niestety wątpię, czy większość hodowli przeprowadza kociakom badania genetyczne zanim zostaną wydane dalej. A tak być powinno, bo wtedy rzeczywiście możnaby to cholerstwo maksymalnie wyeliminować. Wielotorbielowatosc można stwierdzić już w 4 tygodniu życia.
Zamiast bawić się w genetyczne płaszczenie nosków czy kolory futerek, możnaby najpierw zadbać o zdrową przyszłość rasy....
koconek pisze:Zamiast bawić się w genetyczne płaszczenie nosków czy kolory futerek, możnaby najpierw zadbać o zdrową przyszłość rasy....
Siean pisze:Jaki szczęśliwy kot![]()
A co do spraw kardiologicznych, to nie wiem, czy nie warto porozmawiać z dr. Pasławską z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 1364 gości